Οι πρωταγωνίστριες ομάδες στα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα 2021-2022

Οι πρωταγωνίστριες ομάδες στα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα 2021-2022

Παρά τα εμπόδια του κορωνοϊού, οι διοργανώσεις προχώρησαν.

Στο πολύ μεγαλύτερο μέρος τους ολοκληρώθηκαν τα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε τοπικό επίπεδο για τη σεζόν 2021-2022.

Παρά τα εμπόδια, που αναπόφευκτα θα δημιουργούνταν από τη ραγδαία διασπορά του κορωνοϊού, οι διοργανώσεις προχώρησαν και πλέον απομένουν τα πλέι οφ σε κάποιες περιοχές και βέβαια τα μπαράζ στη Β’ Εθνική για την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία. Όπως κάθε χρόνο, το γραφείο Τύπου της ΕΦΟΕπΑ κάνει ξεχωριστή κομμάτι για τις ομάδες, που πρωταγωνίστησαν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Με βάση τα συνολικά αποτελέσματα, τα οποία έχουν αναρτηθεί στο σάιτ των διοργανώσεων της ΕΦΟΕπΑ (http://app.ttscore.io/customer/24) σημειώνουμε τους νικητές σε κάθε κατηγορία κάνοντας ολοκληρωμένο ρεπορτάζ μετά τη μεμονωμένη αναφορά, που ήδη έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες σε κάποια πρωταθλήματα, με αφορμή αγώνες πλέι οφ.

ΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ Η ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ U19 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ

Πριν αρχίσουμε την αναφορά, να τονίσουμε ότι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου κατέκτησε την 3η θέση στο διπλό αθλητριών έως 19 ετών στο Youth Star Contender της Τυνησίας. Με συμπαίκτρια την Ιταλίδα Νικόλ Άρλια αποκλείστηκαν το απόγευμα στα ημιτελικά με 3-0 σετ από το 1ο φαβορί, τις Ρουμάνες Έλενα Ζαχαρία/Μπιάνκα Μέι Ρόζου (8-11, 7-11, 2-11).

Στους άνδρες και τη Β’ Εθνική Αττικής έγιναν δύο όμιλοι. Ο Άρης Βούλας αναδείχτηκε νικητής στον 1ο με 12 βαθμούς και τον ακολούθησαν η Κορωνίδα Γαλατσίου με 10 και ο Πανιώνιος με 8 βαθμούς. Στον 2ο όμιλο πρώτευσε ο Έσπερος Καλλιθέας με 15 βαθμούς. Δεύτερος με τους ίδιους βαθμούς, αλλά υστερώντας στην ισοβαθμία, κατετάγη ο ΑΟ Διονύσου και 3ος ο Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας με 11 βαθμούς. Την περασμένη Κυριακή διεξήχθησαν τα πλέι οφ και πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Έσπερος. Τη 2η θέση πήρε ο Διόνυσος και την 3η ο Άρης Βούλας. Αυτές οι τρεις ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου στην Α2 κατηγορία στις 12 και 13 Φεβρουαρίου.

Στο πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής κατηγορίας πήρε τον τίτλο ο ΑΟ Ανθούπολης. Συγκέντρωσε 10 βαθμούς. Τη 2η θέση κατέλαβε η Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας με 9 βαθμούς και την 3η ο ΑΟ Νέας Κηφισιάς. Είχε επίσης 9 βαθμούς, αλλά υστέρησε στην ισοβαθμία με την Πρόοδο στα συνολικά σετ των δύο μεταξύ τους αγώνων (20-17).

Στη Β’ κατηγορία Αττικής αναδείχτηκε πρωταθλητής ο Αθηναϊκός με 23 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε ο Ραδάμανθυς με 22 και την 3η ο ΑΣ Αιγυπτιωτών Ελλήνων με 20 βαθμούς.

Στη Γ’ κατηγορία Αττικής δημιουργήθηκαν αρχικά δύο όμιλοι. Στον 1ο όμιλο ο Μέγας Αθανάσιος Κυψέλης ευνοήθηκε σε ισοβαθμία με τον ΔΑΟ Αγίας Βαρβάρας στους 15 πόντους και τερμάτισε στην κορυφή. Την 3η θέση πήρε το Ηράκλειο 2001 με 12 βαθμούς. Ισοβαθμία και στον 2ο όμιλο (στους 18 βαθμούς) με τον ΑΠΣ Ίλιον να υπερτερεί του Πανελλήνιου. Τρίτος τερμάτισε ο Τελαμών Σαλαμίνας με 13 βαθμούς. Προ ημερών διεξήχθησαν τα ματς τελικής κατάταξης. Τον τίτλο στην κατηγορία κατέκτησε ο ΔΑΟ Αγίας Βαρβάρας. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Πανελλήνιος και το χάλκινο ο Μέγας Αθανάσιος Κυψέλης.

Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας σχηματίστηκαν δύο όμιλοι. Στον 1ο κυριάρχησε ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης με το απόλυτο των νικών και 16 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε ο ΑΟ Ιάσων Βόλου με 14 βαθμούς και την 3η οι Σάρισες Φλώρινας με 12.

Στον 2ο όμιλο αναδείχτηκε νικητής ο ΑΣ Μανιάκων Καστοριάς Κένταυρος. Είχε 15 βαθμούς. Ακολούθησαν η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με 14 και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 13. Την περασμένη Κυριακή έγιναν τα πλέι οφ της κατηγορίας. Την 1η θέση κατέκτησε ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης. Τη 2η ο ΑΣ Μανιακών Κένταυρος Καστοριάς, αλλά στα μπαράζ ανόδου για την Α2 πάνε και οι δύο ομάδες. Τρίτος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Ιάσων Βόλου.

Στο Α’ Τοπικό Βόρειας Ελλάδας απομένει μία αγωνιστική, τον Φεβρουάριο, για το τέλος των πλέι οφ. Χτες Κυριακή οι ομάδες, που είναι στις θέσεις 1-6, αγωνίστηκαν στην αίθουσα του Πέρα Θεσσαλονίκης. Στην 1η θέση είναι μαζί Πέρα, ΑΟ Πολύγυρου και ΑΣΕΑ Βόλου Κένταυρος με 7 βαθμούς και ακολουθεί ο ΑΟ Θέρμης Θερμαίος με 6. Στα πλέι οφ για τις θέσεις 7-12 οι ομάδες έδωσαν χτες τα τελευταία ματς στη Βέροια. Πρώτευσε ο ΦΑΣ Τρικάλων με 6 βαθμούς. Μετά τερμάτισαν ο ΑΟ Προοδευτικής Άνω Τούμπας με 5 και ο ΑΣΕΑ Βέροιας με 4 βαθμούς.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έγιναν τρεις όμιλοι. Στον 1ο το Πέρα πήρε αήττητο την πρωτιά με 12 βαθμούς και πίσω του ισοβάθμησαν κατά σειρά ΓΣ Βόλου, ΦΟ Καρδίτσας και ο ΦΑΣ Τρικάλων. Στον 2ο όμιλο πρώτευσε ο ΑΟ Πολυγύρου υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τον Μακέδνο στους 13 βαθμούς (από μία νίκη με 3-1 οι ομάδες, 18-14 στα συνολικά σετ η ομάδα της Χαλκιδικής). Στην 3η θέση κατετάγη ο ΑΟ Προοδευτική Άνω Τούμπας με 12 βαθμούς (καλύτερος στην ισοβαθμία με τον Ατρόμητο Άβαντος). Στον 3ο όμιλο αναδείχτηκε νικητής ο ΑΣΕΑ Βόλου με το απόλυτο των νικών και 12 βαθμούς. Ακολούθησαν ο ΑΟ Θέρμης Θερμαίος με 10 και ο ΑΣΕΑ Βέροιας με 7 (σε ισοβαθμία με τον ΟΕΑ Βέροιας).

Στη Β’ Εθνική Δυτικής Ελλάδας έφτασε στην κορυφή ο Ποσειδών Λουτρακίου με 15 βαθμούς. Δεύτερος κατετάγη ο ΑΟ Ξυλοκάστρου με 14 και 3η η ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας με 13 βαθμούς. Ο Ποσειδών θα διεκδικήσει από την Πελοπόννησο την άνοδο στην Α2.

Στο Α’ Τοπικό Δυτικής Ελλάδας σχηματίστηκαν δύο όμιλοι. Στον 1ο πήρε την πρωτιά ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς. Μάζεψε 11 βαθμούς και υπερίσχυσε στην ισοβαθμία με τον ΑΟ Φοίνικας Πατρών 2010. Είχε ήττα 3-2 στον 1ο γύρο και νίκη 3-1 στον 2ο.  Τρίτη ήταν η ΑΕ Λεχαινών με 8 βαθμούς. Στον 2ο όμιλο κατέκτησε την κορυφή η ΑΕΚ Τρίπολης με 13 βαθμούς. Έπονται η ΑΕΚ Πατρών με 11 και ο ΑΟ Διογένης Πάτρας επίσης με 11 βαθμούς (5-3 υπέρ της ΑΕΚ στα επί μέρους των μεταξύ τους αγώνων). Αγώνες πλέι οφ για τις τελικές θέσεις κατάταξης θα κρίνουν κι εδώ τους νικητές κι έχουν οριστεί για τις 13 Φεβρουαρίου.

Στη Β’ Εθνική Λοιπής Χώρας είχαμε δύο ομίλους. Μόνο ο Ποσειδώνας Τήνου και η Κως «κατέβηκαν» στον 1ο, ο πρώτος νίκησε στην Αθήνα δύο φορές την ομάδα από τα Δωδεκάνησα. Ο 2ος όμιλος αφορούσε στη Χίο. Νικητής ήταν ο Φάρος Βαρβασίου με 11 βαθμούς, 2ος ήρθε ο ΟΕΑ Χίου με 7 και 3ος ο Παγχιακός με 6 (σε ισοβαθμία με τον Ωρίωνα). Στις 11 Φεβρουαρίου θα γίνουν στην Αθήνα τα προ-μπαράζ για τον νικητή από τα νησιά, ο οποίος αργότερα θ’ αγωνιστεί και στα μπαράζ ανόδου.

Στις γυναίκες και τη Β’ Εθνική Αττικής πρώτευσε το Ηράκλειο 2001 σημειώνοντας μόνο νίκες σε 10 ματς, Μάζεψε 20 βαθμούς. Τη 2η θέση κατέκτησε ο Τελαμών Σαλαμίνας με 18 και την 3η ο ΓΑΣ Ελευσίς με 15, υπερτερώντας σε ισοβαθμία με τον ΟΑ Χανίων. Οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης πάνε στα μπαράζ ανόδου στην Α2 στις 12 και 13 του μήνα.

Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας κυριάρχησε ο ΑΣΕΑ Καβάλας χωρίς ήττα και με 12 βαθμούς. Τον ακολούθησαν ο ΟΕΑ Φλώρινας με 10 και ο ΣΕΑ Κοζάνης με 8 βαθμούς.

Στη Β’ Εθνική Λοιπής Χώρας υπάρχουν τρεις ομάδες: Ο Ποσειδών Λουτρακίου, ο Ωρίων ΑΠΟ Χίου και ο Ποσειδώνας Τήνου. Θ’ αγωνιστούν κι αυτές μεταξύ τους για την πρωτιά στις 11 Φεβρουαρίου. Στη Δυτική Ελλάδα δεν υπήρξε δραστηριότητα στην κατηγορία, γι’ αυτό ο Ποσειδών ενσωματώθηκε στους αγώνες της Λοιπής Χώρας.

Στο πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής κατηγορίας Αττικής κυριάρχησε με το απόλυτο των επιτυχιών ο ΑΣ Ραδάμανθυς. Εμφάνισε 20 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε ο ΑΟ Δάφνης-Υμηττού Ευ Ζην και Άθληση με 17 και την 3η ο ΓΝΟ Άρης Νικαίας, που είχε δύο νίκες απέναντι στο Ρουφ 80, με το οποίο ισοβάθμησε στους 15 βαθμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ