Συγκλονιστικός Γκιώνης, αλλά εκτός τελικού στο «golden match» η Μπογκόρια

Συγκλονιστικός Γκιώνης, αλλά εκτός τελικού στο «golden match» η Μπογκόρια

Απίστευτη βραδιά στο Μαζοβιέτσκι της Πολωνίας και την αναμέτρηση της γηπεδούχου Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη με την Απουάνια Καράρα για τα ημιτελικά του Europe Cup  επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών

Στον καθοριστικό δεύτερο αγώνα ο Γκιώνης ήταν συγκλονιστικός κρατώντας με προσωπικές νίκες την ομάδα του γερά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, αλλά μετά από 3 ώρες και 15 λεπτά πέρασε στον τελικό το ιταλικό κλαμπ στη διαδικασία του «golden match», δηλαδή του νέου συστήματος προκρίσεων! Στον πρώτο ημιτελικό η Μπογκόρια είχε χάσει 3-0.

Το βράδυ της Τετάρτης μπορούσε να μείνει στο κυνήγι της πρόκρισης και με νίκη 3-1. Αυτό συνέβη αρχικά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έλληνα άσο, ο οποίος επικράτησε και στους δύο ατομικούς αγώνες του παίζοντας στη θέση 1 της ομάδας του.

Με τη δεύτερη νίκη του διαμόρφωσε το 3-1 κι έστειλε τον αγώνα στο «golden match», το οποίο προβλέπει τρεις ακόμα συναντήσεις, οι οποίες κρίνονται στο ένα σετ! Ο Γκιώνης κατέκτησε στην αρχή το δικό του, οι συμπαίκτες του έχασαν τα επόμενα και με το επί μέρους 2-1 στην καινούργια και ψυχοφθόρα διαδικασία πανηγύρισε την είσοδο στον τελικό η Απουάνια.

Η Μπογκόρια ανέλαβε πολύ δύσκολο έργο, αλλά πέραν της αλλαγής στο σύστημα προκρίσεων είχε ως ενθαρρυντικά στοιχεία την επανεμφάνιση του Γκιώνη, που είχε χάσει λόγω κορωνοϊού τον πρώτο ημιτελικό και τη συμπαράσταση εκατοντάδων φίλων της.

Παίζοντας με τέιπ στο δεξί πόδι, όπου ταλαιπωρείται εδώ και καιρό κι εμφανίζοντας πολλές δυνάμεις ο πολύπειρος πρωταθλητής μας ήταν εξαιρετικός. Στον πρώτο αγώνα νίκησε με 3-1 σετ τον αριστερόχειρα Ιταλό Λεονάρντο Μούτι και στον δεύτερο με 3-0 τον Κροάτη Αντρέι Γκάσινα (τον επίσης πολύ έμπειρο αθλητή, που φέτος έχει συμφωνήσει και με τον Παναθηναϊκό) γνωρίζοντας την αποθέωση.

Είχε δώσει πια και την ψυχολογική ώθηση στην ομάδα και της πρόσθεσε πίστη αμέσως μετά το απαραίτητο διάλειμμα του αγώνα όταν μπήκε πρώτος στο «golden match» και με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό νίκησε ξανά τον Μούτι με 1-0. Η Μπογκόρια ήθελε ένα σετ πια για τη μεγάλη ανατροπή, αλλά αυτό δεν ήρθε. Σε μίνι ματς γεμάτα άγχος για όλους τους αθλητές επικράτησαν ο Γκάσινα και ο Μπομποτσίκα και η Απουάνια πέρασε στον τελικό.

Για τον Γκιώνη βεβαίως, η δυνατή επανεμφάνιση αποτέλεσε και μία πετυχημένη πρόβα τζενεράλε για το Europe Top 16 Cup, το οποίο θα γίνει στο Μοντρέ στις 26 και 27 Φεβρουαρίου. Την Πέμπτη ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής θα είναι στην Αθήνα και την Παρασκευή θ’ αναχωρήσει για την ελβετική πόλη με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Απουάνια 3-1 (g.m. 1-2):

Παναγιώτης Γκιώνης-Λεονάρντο Μούτι 3-1 (12-10, 11-5, 1-11, 11-6)

Μάρεκ Μπαντόφσκι-Αντρέι Γκάσινα 0-3 (6-11, 9-11, 4-11)

Πάβελ Σίρουτσεκ-Μιχάι Μπομποτσίκα 3-2 (8-11, 11-5, 5-11, 11-5, 6-4)

Γκιώνης-Γκάσινα 3-0 (11-4, 11-9, 12-10)

Golden Match

Γκιώνης-Μούτι 1-0 (11-8)

Σίρουτσεκ-Γκάσινα 0-1 (7-11)

Μπαντόφσκι-Μπομποτσίκα 0-1 (5-11)

Η ρεβάνς στον άλλο ημιτελικό του Europe Cup συλλόγων γίνεται το Σάββατο 25 του μήνα στην Ισπανία. Η Μπόργκες θα υποδεχτεί τη Βιενέρ Νόισταντ με την ομάδα της Αυστρίας να έχει επικρατήσει 3-2 στο πρώτο ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ