Στο ταμπλό των συμμετεχόντων στο Europe Top 16 Cup ο Γκιώνης

Στο ταμπλό των συμμετεχόντων στο Europe Top 16 Cup ο Γκιώνης

Ευχάριστη εξέλιξη για τον Παναγιώτη Γκιώνη αναφορικά με το Europe Top 16 Cup της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Θα είναι τελικά μέσα στους 16 τοπ αθλητές της ηπείρου, που θα πάρουν μέρος στο μεγάλο ετήσιο τουρνουά, καθώς ακύρωσε τη συμμετοχή του ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας. Οι αγώνες θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Φεβρουαρίου στο Μοντρέ της Ελβετίας. Ο κορυφαίος αμυντικός είχε βγάλει έτσι κι αλλιώς εισιτήριο για την Παρασκευή δεδομένου ότι είχε κληθεί πριν λίγες ημέρες ως 1ος αναπληρωματικός, όμως το απόγευμα της Τρίτης η ελληνική ομοσπονδία ειδοποιήθηκε ότι θ’ αγωνιστεί.

Έτσι θα έχει τελικά και τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή στο πλευρό του και οι δύο άνδρες θ’ αναχωρήσουν μαζί για την Ελβετία. Ο Γκιώνης ετοιμάζεται για την 8η συμμετοχή του στον θεσμό και φυσικά ήταν παρών και στο Τοπ 16 του περασμένου Σεπτεμβρίου, που οργάνωσε υποδειγματικά στη Θεσσαλονίκη η ΕΦΟΕπΑ. Ο εθνικός προπονητής δε, θα ξεπεράσει τις 10 παρουσίες στο καθιερωμένο τουρνουά, καθώς είχε κοουτσάρει τρεις φορές και τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, με τον οποίο πανηγύρισε και την κατάκτηση του τροπαίου το 2011 στη Λιέγη (ως Τοπ 12 τότε η διοργάνωση).

Ο Γκιώνης πάει τρίτη φορά στο Μοντρέ για το Τοπ 16, μάλιστα το 2018 και το 2019 είχε προκριθεί στα προημιτελικά. Σημαντικότερη επιτυχία του το χάλκινο μετάλλιο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν το 2015. Θυμίζουμε ότι από τη στιγμή, που θα πήγαινε στην Ελβετία, θα έχανε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, το οποίο θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επίσης στις 26-27/02. Εφόσον οριστικοποιήθηκε ότι θα είναι στο ταμπλό των συμμετεχόντων στο καθιερωμένο event θα επιστρέψει στην Αθήνα την Κυριακή.

Για τον Φρέιτας, τον οποίο αντικατέστησε, να σημειώσουμε ότι αγωνίστηκε στον τελικό στη Θεσσαλονίκη μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους (σ.σ. είχε ηττηθεί από τον Γερμανό Πάτρικ Φρανζίσκα) κι επιπλέον ήταν νικητής του Τοπ 16 το 2014 κι έχει παίξει συνολικά τρεις τελικούς (το 2015 ο δεύτερος). Στη λίστα των συμμετοχών ο αριστερόχειρας Πορτογάλος ήταν 6ος. Σημειωτέον ότι ο Γκιώνης δεν μπορούσε ν’ αντικαταστήσει Γερμανό ή Σουηδό αθλητή (μόνο ομοεθνείς τους).

Αν δεν προκύψουν άλλες ακυρώσεις οι αθλητές, που πρόκειται να πάρουν μέρος στο Τοπ 16, είναι οι ακόλουθοι:

Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία)

Τίμο Μπολ (Γερμανία)

Ματίας Φαλκ (Σουηδία)

Σιμόν Γκοζί (Γαλλία)

Ντάρκο Γιόργκιτς (Σλοβενία)

Ρόμπερτ Γκάρντος (Αυστρία)

Κρίστιαν Κάρλσον (Σουηδία)

Τζόναθαν Γκροθ (Δανία)

Βανγκ Γιανγκ (Σλοβακία)

Τόμισλαβ Πουκάρ (Κροατία)

Εμμανουέλ Λεμπεσόν (Γαλλία)

Ντάνιελ Χάμπεσον (Αυστρία)

Αντρέι Γκάτσινα (Κροατία)

Κιρίλ Σκάτσκοφ (Ρωσία)

Παναγιώτης Γκιώνης (Ελλάδα)

Μπαρίς Μουλέ (Ελβετία)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ