Ασημένιο μετάλλιο Μουχθής και Διακουμάκος, χάλκινο ο Χατζηκυριάκος στο απλό του αιγυπτιακού Para TT τουρνουά

Ασημένιο μετάλλιο Μουχθής και Διακουμάκος, χάλκινο ο Χατζηκυριάκος στο απλό του αιγυπτιακού Para TT τουρνουά

Οι πρωταθλητές μας τα έδωσαν όλα για την πρωτιά στο τελικό στάδιο της Πέμπτης

Διπλή παρουσία σε τελικό και τρία μετάλλια συνολικά ήταν ο θετικότατος απολογισμός για τα ελληνικά χρώματα στο πρώτο μέρος του διεθνούς τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Αιγύπτου, για αθλητές με αναπηρίες, που είναι σε εξέλιξη  στην Ισμαϊλία.

Ο Αλέξανδρος Διακουμάκος στην κλάση 10 και ο Γιώργος Μουχθής στην κλάση 6 (των ορθίων και οι δύο κατηγορίες) κάμφθηκαν στον τελικό του απλού και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο Μάριος Χατζηκυριάκος, επίσης στην κλάση 6, ήρθε 3ος στο ίδιο αγώνισμα.

Οι πρωταθλητές μας τα έδωσαν όλα για την πρωτιά στο τελικό στάδιο της Πέμπτης 31/3, οι δύο που αγωνίστηκαν αργότερα στους τελικούς μπορούσαν κάλλιστα ν’ ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όμως σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα ήταν πετυχημένο για την ελληνική αποστολή και ενθαρρυντικό για το μέλλον.

Ο Διακουμάκος μάλιστα, μετείχε πρώτη φορά σε τελικό τουρνουά Α.Με.Α. και ο Μουχθής δεύτερη, με την πρώτη συμπτωματικά να είναι ξανά στo αιγυπτιακό Para TT το 2020. To όπεν συνεχίζεται με τα διπλά από την Παρασκευή 1 Απριλίου. Στην αποστολή βρίσκεται και ο Πολυχρόνης Πολίτσης, προσωπικός προπονητής του Χατζηκυριάκου και τέως ομοσπονδιακός της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α..

Μετά τα προκριματικά γκρουπ της Τετάρτης ακολούθησε τελική 4άδα και στις δύο κλάσεις, στις οποίες αγωνίζονταν Έλληνες αθλητές. Στη 10 ο Διακουμάκος είχε προχωρήσει ως νικητής του 2ου γκρουπ και στα ημιτελικά συνάντησε το μεσημέρι τον Ινδό Γιάγκαναθ Μουκερτζί. Ήταν ανώτερος και με νέα καλή απόδοση επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-5, 11-8, 11-2). Στον τελικό αντιμετώπισε τον Αιγύπτιο Αμπντελραχάμ Αμπντελβαχάβ και σε αμφίρροπη αναμέτρηση ηττήθηκε με 3-1 σετ. Ισοφάρισε προσωρινά κι έχασε με ελάχιστη διαφορά τα δύο επόμενα σετ (7-11, 13-11, 10-12, 8-11).

Στην κλάση 6 καταγράφηκε αρχικά ελληνική «μονομαχία», καθώς ο Χατζηκυριάκος είχε προκριθεί με την 1η θέση από τον όμιλό του, ο Μουχθής με τη 2η και συναντήθηκαν στο χιαστί. Έχουν αναμετρηθεί πάμπολλες φορές στο ατομικό πρωτάθλημα της χώρας, τώρα «κοντραρίστηκαν» και στο εξωτερικό για τα ημιτελικά του αιγυπτιακού τουρνουά. Ο Μουχθής απέδωσε καλύτερα από τον συμπαίκτη του στη δευτεραθλήτρια Ευρώπης εθνική μας ομάδα του 2019 και νίκησε με 3-0 σετ (12-10, 11-7, 11-4).

Στον τελικό αντιμετώπισε ξανά τον Γάλλο Εστέμπαν Ερό. Προηγήθηκε με 1-0 στα σετ, βρέθηκε μπροστά με 5-1 στο 2ο σετ, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό. Ισοφαρίστηκε με οριακή διαφορά και υστέρησε στο 3ο και το 4ο σετ για το τελικό 3-1 (11-9, 9-11, 4-11, 6-11). Από τον Ερό ο Μουχθής είχε χάσει και στον όμιλο με 3-2 σετ.

Ο Χατζηκυριάκος αρκέστηκε στο χάλκινο μετάλλιο (μαζί με τον Αιγύπτιο Μαχμούντ Αμπντελματζίντ) και θυμίζουμε ότι της ίδιας απόχρωσης μετάλλιο κατέκτησε στο απλό και στο όπεν της Ισπανίας την περασμένη βδομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ