Άνοδος-ρεκόρ στο ranking list για τη μικρή Σγούτα από τη Χίο

Άνοδος-ρεκόρ στο ranking list για τη μικρή Σγούτα από τη Χίο

Πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού ranging list, με τη σημερινή του μορφή, παρουσιάζεται περίπτωση να μπει αθλητής ή αθλήτρια στην κορυφαία 5άδα με τόσο μεγάλο άλμα.

Οι πίνακες αξιολόγησης του Απριλίου, που εξέδωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, επιφύλαξαν μία άνοδο… ρεκόρ.  Η μόλις 10 ετών Μαρκέλλα- Ιωάννα Σγούτα από τη Χίο «σκαρφάλωσε» στο νούμερο 4 των παγκορασίδων από το 73 του προηγούμενου μήνα, είχε δηλαδή όφελος 69 θέσεων!

Πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού ranging list, με τη σημερινή του μορφή, παρουσιάζεται περίπτωση να μπει αθλητής ή αθλήτρια στην κορυφαία 5άδα με τόσο μεγάλο άλμα. Η Σγούτα κατάφερε τον Μάρτιο να πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Περιφερειακούς/προκριματικούς αγώνες  του νησιού για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα σε νεάνιδες και παγκορασίδες.

Βεβαίως, η αθλήτρια του Ωρίωνα Χίου είναι ακόμα στην αρχή της προσπάθειάς της για αγωνιστική πρόοδο, ωστόσο η εντυπωσιακή άνοδος, με συνολικά 132 βαθμούς, δεν μπορεί παρά να επισημανθεί. Σε 1η θέση οι νέοι πίνακες περιλάμβαναν μία αλλαγή. Ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης επανήλθε στην κορυφή των Νέων ανδρών και «έριξε» από αυτή τον Αλέξανδρο Μαδέση.

Στις μεγάλες κατηγορίες ο Γιάννης Σγουρόπουλος κρατάει την πρωτιά στους άνδρες, όπως και η Κατερίνα Τόλιου στις γυναίκες. Επί τη ευκαιρία, στους εβδομαδιαίους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης ο  Σγουρόπουλος είχε τη μικρή βελτίωση που περίμενε από τη συμμετοχή του στο τουρνουά WTT Contender της Ντόχα.

Με τρεις νίκες είχε προχωρήσει μέχρι τον 4ο και τελευταίο προκριματικό γύρο του απλού και παίρνοντας 10 επιπλέον βαθμούς ανέβηκε τη 13η εβδομάδα του ranking στο νούμερο 152 από το 154. Άνοδο 21 θέσεων είχε ο Γιώργος Σταματούρος, που αγωνίστηκε στο ίδιο τουρνουά και είχε μία νίκη στα προκριματικά. Πήγε στο νούμερο 560 από το 581 της 12ης εβδομάδας έστω κι αν πήρε μόνο 4 βαθμούς.

Οι ελληνικοί πίνακες του Απριλίου περιλάμβαναν τα αποτελέσματα από το Τοπικό Κύπελλο και άλλα διασυλλογικά παιχνίδια, από το αναπτυξιακό του Πέρα Αθηνών και από την Περιφερειακή/προκριματική φάση των Πανελληνίων πρωταθλημάτων παμπαίδων-παγκορασίδων και νέων-νεανίδων.

Η μικρή Σγούτα πήγε στους 275 βαθμούς από τους 143 του προηγούμενου πίνακα και η τεράστια βαθμολογική της άνοδος φαίνεται και σε άλλες κατηγορίες. Βρέθηκε, για παράδειγμα, στο νούμερο 36 των κορασίδων από το 215 και στο 89 των νεανίδων από το 341. Στους Νέους άνδρες ο Χατζηλυγερούδης ήταν στο ρετιρέ και τον Φεβρουάριο, υποχώρησε μία θέση τον επόμενο μήνα για να βρεθεί στην κορυφή ο Μαδέσης και την ξαναπήρε τον Απρίλιο.

Από άλλες μεταβολές μέσα στις πρώτες 5άδες να σημειωθεί ότι η Μαριάννα Κρεάνγκα πήγε πρώτη φορά στο νούμερο 5 των κορασίδων (από 10). Έξω από το τοπ 5 βγήκαν αυτόν τον μήνα η Αλεξία Μάλο του ΟΕΑ Φλώρινας στις κορασίδες, ο Αναστάσιος Φουσέκης του Διογένη Πάτρας στους παμπαίδες (αμφότεροι οπισθοχώρησαν στο νούμερο 6 από το 5) και η Ευαγγελία Μηλικούδη της Φιλίας Ορεστιάδας στις παγκορασίδες (στο 11 από 5).

Πολλές είναι οι αξιοσημείωτες αλλαγές στις πρώτες 15 θέσεις των κατηγοριών (εκτός πάντα, από αυτές, που είναι ευδιάκριτες στα πινακάκια των 5άδων, που δημοσιεύουμε): Στις Νέες γυναίκες η Αγγελική Ευμορφιάδη του Τελαμώνα Σαλαμίνας πήγε στο νούμερο 15 από το 21, ενώ είχε βελτίωση και στις νεάνιδες (11 από 13).

Στους εφήβους ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου είναι στο νούμερο 13 από το 16. Στις νεάνιδες βρέθηκε στο νούμερο 15 από το 21 του Μαρτίου η Βασιλική Μπουλά, ενώ μπήκε στη 10άδα η Φωτεινή Δημητριάδη του ΑΣΕΑ Καβάλας μετακινούμενη στο νούμερο 9 από 11 (δύο θέσεις ψηλότερα και στις Νέες Γυναίκες, στο 13 από 15).

Στους παίδες ο Κώστας Φάκαρος του ΑΚ Ζωγράφου ανέβηκε στο νούμερο 14 από το 19. Στις κορασίδες μπήκε στη 10άδα η Άλκηστις Κασίμη (ΑΣ Ραδάμανθυς) φτάνοντας στο 10 από το 12 του προηγούμενου μήνα, όπως και η Αλεξάνδρα Μπιτχάβα (Φοίνικες Πάτρας) στη 15άδα (15 από 17).

Στους παμπαίδες έφτασε ακριβώς στη 10άδα ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης του ΑΚ Ζωγράφου (από 13), ενώ ο Ευάγγελος Χρυσοστομίδης και ο Σπύρος Σαρηγιαννίδης από τις Σάρισες Φλώρινας πήγαν στο νούμερο 12 και 13 αντίστοιχα (από 13 και 17).

Στις παγκορασίδες η Παρασκευή Σπανού του ΟΕΑ Φλώρινας μετακινήθηκε στο νούμερο 6 από το 15 του Μαρτίου, η  Ελπίδα Τασιού (Θερμαίος Θέρμης) στο 8 (από 12), η Άννα Λιακοπούλου (ΑΣ Πέρα Αθηνών) στο 9 (από 15), η Μιχαέλα Λαγκουβάρδου (ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης) στο 10 (επίσης από 15) και η Ναταλία Καπαγιαννίδου (ΣΕΑ Κοζάνης) στο 13 (από 65).

Οι πρώτες 5άδες στους νέους πίνακες αξιολόγησης (με τις θέσεις, που είχαν οι αθλητές τον Μάρτιο του 2022) είναι οι ακόλουθες:

ΑΝΔΡΕΣ:

1. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. («) Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

3. («) Δημήτρης Παπαδημητρίου (ΑΟ Ταταύλα)

4. («) Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

5. («) Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

1. («) Κατερίνα Τόλιου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

2. («) Κωνσταντίνα Παρίδη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. («) Γεωργία Ζαβιτσάνου (Α.Ε.Κ.)

4. («) Χριστίνα Φίλη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

5. («) Ελισάβετ Τέρπου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:

1. (2.) Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (ΑΟ Ταταύλα)

2. (1.) Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

3. («) Ιάσονας Κορδούτης (Παναθηναϊκός ΑΟ)

4. («) Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο. Ταταύλα)

5. («) Ιάκωβος Αϊβατίδης (ΑΕΚ)

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

1. («) Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. («) Ιωάννα Γερασιμάτου (ΑΕΚ)

3. («) Χρυσή Φωτιάδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

4. («) Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

5. («) Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΝΕΟΙ:

1. («) Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

2. («) Σωκράτης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. («) Ευστάθιος Μανωλόπουλος (Α.Σ. Το Γυμνάσιο)

4. («) Αλεσσάντρο Φέλτσερ (ΑΣΕΑ Καβάλας)

5. («) Κίμωνας Μήτκας (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. («) Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. («) Χρυσή Φωτιάδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. («) Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

4. («) Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

5. («) Κατερίνα Αλεξούδη (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. («) Ιωάννης Αναστασιάδης (Ποσειδών Λουτρακίου)

2. (3.) Κωνσταντίνος Σωτηρίου (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας)

3. (2.) Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Φιλία Ορεστιάδας)

4. (5.) Μάριος Κατσαπρακάκης (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας)

5. (4.) Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. («) Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. (3.) Βασιλική Μπουλά (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

3. (2.) Μαύρα Κοντοπούλου (ΑΣ Ραδάμανθυς)

4. («) Ζωή Καζάκου (ΟΑ Χανίων)

5. (10.) Μαριάνα Κρεάνγκα (ΓΣ Άρης Βούλας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. («) Γιάννης Κιοσελόγλου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

2. («) Κωνσταντίνος Αλεξούδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας)

3. («) Κωνσταντίνος Ισαακίδης (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

4. («) Δημήτρης Γεωργαλλίδης (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

5. (6.) Απόστολος Βατσακλής (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. («) Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. («) Δέσποινα Δημητρίου (ΓΑΣ Ελευσίς)

3. («) Άννα Μήτκα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

4. (73.) Μαρκέλλα Ιωάννα Σγούτα (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

5. (4.) Αθανασία Γκόγκα (ΓΑΣ Ελευσίς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ