Επιτραπέζια αντισφαίριση: Τρία χρυσά μετάλλια η Γκαϊντατζή στις κορασίδες, πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παίδων ο Μηλικούδης

Επιτραπέζια αντισφαίριση: Τρία χρυσά μετάλλια η Γκαϊντατζή στις κορασίδες, πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παίδων ο Μηλικούδης

Ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης και η Λεμονιά Γκαϊντατζή ήταν τα κεντρικά πρόσωπα στα ατομικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης παίδων-κορασίδων για την περίοδο 2021-2022.

Στο φινάλε της απόλυτα πετυχημένης διοργάνωσης στην Ορεστιάδα ο… οικοδεσπότης Μηλικούδης αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παίδων, ενώ η Γκαϊντατζή σάρωσε τα χρυσά μετάλλια στις κορασίδες κατακτώντας τον τίτλο σε απλό, διπλό και διπλό μικτό! Ο 15άχρονος Μηλικούδης του τοπικού ΓΣ Φιλία πρόσθεσε την κορυφαία διάκριση στον αντίστοιχο τίτλο του 2019 στους παμπαίδες και στον συγκλονιστικό τελικό ξεπέρασε τον συνομήλικό του Μάριο Κατσαπρακάκη με 3-2 σετ.

Η Γκαϊντατζή της ίδιας ηλικίας κράτησε τα σκήπτρα, που είχε από πέρσι στην Πάτρα, νικώντας στον τελικό τη 13χρονη Στέλλα Μαυροματάκη με 3-0 σετ. Στο διπλό κορασίδων η αθλήτρια της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης πρώτευσε με τη Ζωή Καζάκου από τον ΟΑ Χανίων, ενώ στο διπλό μικτό κυριάρχησε με τον Μάριο Κατσαπρακάκη της ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας. Πρωταθλητές Ελλάδας στο διπλό παίδων αναδείχτηκαν οι αθλητές του Ποσειδώνα Λουτρακίου Γιάννη Κούτρα και Γιάννης Αναστασιάδης.

Το πρωτάθλημα διοργάνωσε άψογα για ένα 4ήμερο στο νέο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με συνδιοργανωτή τον δήμο Ορεστιάδας και τη συνδρομή του τοπικού Γυμναστικού Συλλόγου Φιλία. Η ΕΦΟΕπΑ πρόσφερε σε όλους τους φίλους του αθλήματος καθημερινό live streaming (το λινκ από το τελικό στάδιο της Πρωτομαγιάς ήταν https://youtu.be/phwvlE7I1Ws), πρόβαλλε ιδανικά τη διοργάνωση και κάλυψε τις προσπάθειες όλων των αθλητών για το κανάλι στο youtube.

Σε αμφίρροπους και θεαματικούς αγώνες για τα μετάλλια το φινάλε είχε και την πολύ ζεστή και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν ντόπιοι φίλαθλοι για τον Μηλικούδη. Τα δρώμενα στα ολοκαίνουργια και κορυφαίων προδιαγραφών τραπέζια επιβεβαίωσαν το υψηλό επίπεδο αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, μάλιστα είχε ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις και παιδιά της Α’ Γυμνασίου. Πλην της Μαυροματάκη, ήταν η Γεωργία Σπανού, ο Κώστας Φάκαρος και η Βασιλική Μπουλά, που αγωνίστηκαν σε τελικούς. Με την είσοδο στα μετάλλια του απλού έδειξαν τη θαυμάσια προοπτική τους και τα παιδιά της Β’ Γυμνασίου Γιώργος Κοσμάς και Μαύρα Κοντοπούλου.

Πολύ καλό το αποτέλεσμα και σε οργανωτικό επίπεδο με την εγγύηση της τεράστιας εμπειρίας της Τοπικής Επιτροπής (Τίνα Κρόττα και Μαρία Τσίπου). Η φιλοξενία στην ακριτική πόλη ήταν θαυμάσια, οι άνθρωποι της Ορεστιάδας τα είχαν όλα στην εντέλεια με τον πρόεδρο της Φιλίας Σόλωνα Μαυρίδη παρόντα συνεχώς στους αγώνες. Υπέροχο, μεγάλο και απόλυτα λειτουργικό το γυμναστήριο κάλυπτε κάθε προσδοκία κι εξασφάλισε αγώνες διεθνών προδιαγραφών.

Στο απλό παίδων έφτασαν πρώτη φορά στον τελικό του θεσμού ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης από το νούμερο 3 και ο Μάριος Κατσαπρακάκης από το νούμερο 4. Ο αθλητής από την Ορεστιάδα έκανε πολύ καλή αρχή και προηγήθηκε με 2-0 σετ. Ο Αθηναίος Κατσαπρακάκης δεν πτοήθηκε και με αντεπίθεση διαρκείας όχι μόνο ισοφάρισε σε 2-2, αλλά προηγήθηκε με 5-3 στην αλλαγή των πλευρών στο 5ο σετ. Σε εκείνο το σημείο ο Μηλικούδης έβγαλε ορισμένες εξαιρετικές μπάλες, έδειξε καλύτερη συγκέντρωση κι έφτασε στη νίκη σε ματς διαφήμιση για το άθλημα (11-6, 11-9, 6-11, 8-11, 11-5).

Ο Μηλικούδης άρχισε την πορεία του κατευθείαν από τα νοκ άουτ και στον γύρο των «32» απέκλεισε με 3-0 σετ τον Θανάση Αργυρόπουλο (Πέρα Θεσσαλονίκης). Στη 16άδα έκαμψε με ανατροπή από 1-2 σετ την αντίσταση του Γιώργου Κάλλια (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 3-2. Την Κυριακή νίκησε στην 8άδα τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο με 3-0 και στην 4άδα το νούμερο 1 του αγωνίσματος, τον Γιάννη Αναστασιάδη, με 3-1 σετ.

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Κατσαπρακάκης απέκλεισε αρχικά τον Γρηγόρη Τσιλόπουλο (ΠΑΟ Φυλής) με 3-1 σετ. Στους «16» νίκησε τον Γιάννη Μαστρογιάννη με 3-0 σετ, στους «8» τον Κώστα Φάκαρο με 3-0 και σε σπουδαίο ημιτελικό τον Γιώργο Κοσμά με 3-2 σετ.

Στο απλό κορασίδων η Λεμονιά Γκαϊντατζή (νούμερο 1 φαβορί) συνάντησε εμπόδια γενικά στο ταμπλό, αλλά στα δύσκολα σημεία έδειξε την υπεροχή της. Στον τελικό είχε αναμφίβολα τον πρώτο λόγο με αντίπαλο τη 13χρονη και λιγότερο έμπειρη σε τέτοια ματς Στέλλα Μαυροματάκη. Έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι, πέρασε τα χτυπήματά της από την αρχή και επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ (11-2, 11-3, 11-5). Στα τρία χρόνια της παρουσίας της στη ηλικιακή κατηγορία των κορασίδων η Γκαϊντατζή έπαιξε ισαριθμους ελικούς στο απλό κι ευτύχησε να πάρει δύο συνεχόμενες πρωτιές. Άξια πολλών συγχαρητηρίων βεβαίως και η Χανιώτισσα Μαυροματάκη, η οποία έφτασε στον τελικό από το νούμερο 7 του αγωνίσματος κι έδειξε πάλι το ταλέντο της.

Η Γκαϊντατζή άρχισε από την κορυφή του ταμπλό την πορεία της μέχρι τον τελικό. Είχε bye στον 1ο γύρο και στις «16» απέκλεισε την Ειρήνη Χρυσοστομίδου (ΟΕΑ Φλώρινας) με 3-0 σετ. Στα προημιτελικά ξεπέρασε πολύ δύσκολα με 3-2 σετ τη Μαρία Κρεάνγκα και στα ημιτελικά τη (συμπαίκτριά της στο διπλό) Ζωή Καζάκου με 3-1.

Η Μαυροματάκη πέρασε χωρίς αγώνα στις «16» κι εκεί απέκλεισε με 3-0 σετ τη Νεστορία Χρυσοστομίδου (ΟΕΑ Φλώρινας). Την Κυριακή επικράτησε της Βασιλικής Μπουλά με 3-1 σετ στα προημιτελικά και της Μαύρας Κοντοπούλου με 3-2 στα ημιτελικά.

Γερή και θεαματική η αναμέτρηση στον τελικό του διπλού παίδων όπου το 1ο φαβορί, ο Γιάννης Αναστασιάδης και ο Γιάννη Κούτρα αντιμετώπισαν τους Κωνσταντίνο Σωτηρίου/Κωνσταντίνο Μηλικούδη (Νο 2). Η τακτική ήταν βασικό κομμάτι στο πολύ ποιοτικό παιχνίδι, ο Αναστασιάδης και ο Κούτρα υπερίσχυσαν στα πιο κρίσιμα σημεία κι έφτασαν στη νίκη με 3-1. Στο 4ο σετ οι Σωτηρίου και ο Μηλικούδης έχασαν σετ μπολ και οι αθλητές του Ποσειδώνα Λουτρακίου εκμεταλλεύτηκαν αμέσως μετά το δικό τους ματς πόιντ (11-6, 8-11, 11-8, 12-10).

Στο διπλό κορασίδων η Λεμονιά Γκαϊντατζή και η Ζωή Καζάκου ήταν το 1ο φαβορί και το επιβεβαίωσαν. Στον τελικό επιβλήθηκαν με 3-0 σετ των Γεωργία Σπανού/Αλεξία Μάλο, οι οποίες έφτασαν σε επιτυχία από το νούμερο 4 των seeding. Οι Γκαϊντατζή/Καζάκου πήραν στην παράταση το 1ο σετ απέναντι σε μία αθλήτρια με αμυντικό στυλ παιχνιδιού (Μάλο) και άλλη μία που παίζει κυρίως με κόντρες και στη συνέχεια έλεγξαν απόλυτα την κατάσταση (12-10, 11-7, 11-5). Η Γκαϊντατζή ήταν και πέρσι πρωταθλήτρια Ελλάδας με συμπαίκτρια τη Στέλλα Τζαρίδου.

Στον τελικό του διπλού μικτού το ιδιαίτερο στοιχείο ήταν ότι οι 15χρονοι Μάριος Κατσαπρακάκης/Λεμονιά Γκαϊντατζή, που είχαν ξεκάθαρα με το μέρος τους τα προγνωστικά, αντιμετώπισαν τους 13χρονους Κώστα Φάκαρο/Βασιλική Μπουλά . Οι νικητές (νούμερο 2 του ταμπλό) ήταν πολύ σταθεροί από την αρχή μέχρι το τέλος και επικράτησαν άνετα με 3-0 σετ. Οι Φάκαρος/Μπουλά απείλησαν μόνο στο 3ο σετ, αλλά και στο 8-8 ο Κατσαπρακάκης και η Γκαϊντατζή βρήκαν άμεσα τις λύσεις για να κλείσουν το παιχνίδι και να πάρουν τον τίτλο στην επιστροφή του αγωνίσματος στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ύστερα από 12 χρόνια (11-1, 11-1, 11-8). Οι ηττημένοι, που ήδη είχαν κάνει υπέρβαση με τα αποτελέσματά τους, είχαν εξασφαλίσει το μετάλλιο την Παρασκευή νικώντας το 2ο φαβορί, τους Γιάννη Αναστασιάδη/Μαύρα Κοντοπούλου (3-0 σετ).

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε ατομικό αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας)

2. Μάριος Κατσαπρακάκης (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας)

3. Γιώργος Κοσμάς (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

-. Γιάννης Αναστασιάδης (Ποσειδών Λουτρακίου)

ΑΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων)

3. Ζωή Καζάκου (ΟΑ Χανίων)

-. Μαύρα Κοντοπούλου (ΑΣ Ραδάμανθυς)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιάννης Αναστασιάδης/Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Κωνσταντίνος Σωτηρίου/Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Φοίνικες Πάτρας/Φιλία Ορεστιάδας)

3. Σάββας Βατσακλής/Γιώργος Μαρούλης (Πρόοδος Βουτζάς  Ραφήνας)

-. Μάριος Κατσαπρακάκης/Μιχάλης Παπαϊωάννου (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας)

ΔΙΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή/Ζωή Καζάκου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης/ΟΑ Χανίων)

2. Γεωργία Σπανού/Αλεξία Μάλο (ΟΕΑ Φλώρινας)

3. Μαύρα Κοντοπούλου/Άλκηστις Κασίμη (ΑΣ Ραδάμανθυς)

-. Μαρία Κρεάνγκα/Δέσποινα Κανταρά (Άρης Βούλας/ΟΑ Χανίων)

ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ:

1. Μάριος Κατσαπρακάκης/Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Κώστας Φάκαρος/Βασιλική Μπουλά (ΑΚ Ζωγράφου/Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

3. Γιάννης Μαστρογιάννης/Αλεξία Μάλο (Φοίνικες Πάτρας/ΟΕΑ Φλώρινας)

-. Δημήτρης Σωτηρόπουλος/Μαρία Κρεάνγκα (Φοίνικες Πάτρας/ΓΣ Άρης Βούλας)

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Δύο μεγάλους χορηγούς είχε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το Safran ρεστοράν και μπαρ και το Café The Espressonist. Υπάρχουν βεβαίως και οι σταθεροί χορηγοί της ΕΦΟΕπΑ, οι εταιρείες STIGA, Gerflor Group, Έπαθλα Ζευς, HeaDS και Genesis pharma. Σακουλίτσες με σνακ, προσφορά από τους χορηγούς της διοργάνωσης, δίνονταν στους αθλητές και μετά τις πρώτες μέρες, ενώ συνεχώς υπήρχαν μπουκαλάκια νερό στην είσοδο της εγκατάστασης για να παίρνουν συμμετέχοντες και προπονητές.

Το πρωτάθλημα είχε σημαντική διάδοση στην τοπική κοινωνία και οι λίγες δεκάδες νεαροί φίλαθλοι που επισκέφτηκαν το «Νίκος Σαμαράς», κυρίως για να στηρίξουν τους αθλητές της Φιλίας, ήταν κέρδος για το άθλημα. Τα Μέσα της Ορεστιάδας πρόβαλλαν το γεγονός, τοπικό τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε στο γυμναστήριο για ρεπορτάζ ενώ αφίσες του Πανελληνίου πρωταθλήματος είχαν τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους. Το «Νίκος Σαμαράς» διέθετε και προθερμαντήριο με 4 τραπέζια, που άνετα εξυπηρετούσε κάθε στιγμή τους αθλητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ