Αποκλείστηκε στα γκρουπ, αποκόμισε σπουδαία εμπειρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών ο Τατασόπουλος

Αποκλείστηκε στα γκρουπ, αποκόμισε σπουδαία εμπειρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών ο Τατασόπουλος

Ο Αλέξανδρος Τατασόπουλος μπορεί να μην προκρίθηκε στα νοκ άουτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, όμως έζησε μια φοβερή εμπειρία.

Η συμμετοχή του σε μία κορυφαία διοργάνωση ήταν, έτσι κι αλλιώς, το σημαντικότερο γεγονός. Ο Αλέξανδρος Τατασόπουλος, ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης των 24ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών στη Βραζιλία, τα έδωσε όλα για να συνδυάσει την πρωτόγνωρη τιμή και χαρά με την υλοποίηση του δύσκολου στόχου της πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση.

Δεν το κατάφερε, όμως θα φύγει από την πόλη Caxias do Sul με την ικανοποίηση της εξαιρετικής προσπάθειας και φυσικά τη σπουδαία εμπειρία να είναι παρών σε μία παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού, που σίγουρα θα τον βοηθήσει στη μετέπειτα διαδρομή του στο άθλημα και θα του δώσει ώθηση για την επόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών.

Ο 34χρονος αθλητής έδωσε και τους τρεις αγώνες του στο 3ο γκρουπ την Τρίτη 10/5. Διεκδίκησε την πρόκριση μέχρι την τελευταία αγωνιστική, αποκλείστηκε εν τέλει με τρεις ήττες, ωστόσο είχε μόνο οφέλη μετρώντας δυνάμεις απέναντι σε πολύ αξιόλογους αθλητές στην πρώτη του παρουσία σε διεθνείς αγώνες. Στον πάγκο του ολυμπιακού τουρνουά στο κλειστό γυμναστήριο Cinquentenario είχε τον ομοσπονδιακό προπονητή στην ομάδα κωφών του αθλήματος Χρήστο Βατσακλή.

Ο αθλητής του φετινού πρωταθλητή της Β’ Αττικής κατηγορίας ανδρών, Αθηναϊκού, πήρε μέρος μόνο στο απλό. Στην πρεμιέρα τα πήγε πολύ καλά κόντρα στο 3ο φαβορί των Ολυμπιακών Αγώνων και επικεφαλής του γκρουπ Βανγκ Γι Σιανγκ από την κινεζική Ταϊπέι. Διαχειρίστηκε το φυσιολογικό άγχος, ήταν ανταγωνιστικός ώσπου κάμφθηκε με 3-1 σετ. Άπειρος από τέτοια ματς όμως και καθώς ήθελε πολύ την κατάκτηση της 2ης προνομιούχου θέσης δεν μπόρεσε να παίξει ελεύθερα στη συνέχεια. Ο Πολωνός Γκρεγκόρζ Νόβακ, από τη 2η σειρά των seeding, δεν ήταν αχτύπητος, όμως ο Τατασόπουλος δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητές του και ηττήθηκε με 3-0 σετ.

Ακόμα και στο τελευταίο του παιχνίδι, αργά τη νύχτα ώρα Ελλάδας (το Caxias do Sul είναι έξι ώρες πίσω από τη χώρα μας) διατηρούσε ελπίδες για την είσοδο στο ταμπλό των «32». Ο Ούγγρος Αττίλα Μπουνταβάρι είχε επικρατήσει του Νόβακ κι αν ο Έλληνας αθλητής έπαιρνε τη νίκη μπορούσε να ευνοηθεί σε τριπλή ισοβαθμία. Ήταν ένα ακόμα ματς στα μέτρα του, έβγαλε πείσμα και θέληση, αλλά δεν παρουσίασε τον καλύτερο εαυτό του και γνώρισε νέα ήττα με 3-1 σετ για ν’ αποκλειστεί με την 4η θέση στο γκρουπ.

«ΠΗΡΑ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ»

«Άρχισα την προσπάθειά μου παίρνοντας σετ από το νούμερο 3 των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχασα δύσκολα με 3-1 κι έδειξα ότι μπορούσα να φτάσω στην πρόκριση. Μετά με τον Πολωνό όμως, δεν έπαιξα καθόλου καλά, αγχώθηκα πολύ κι έχασα με 3-0 σετ. Τον Ούγγρο πιστεύω ότι τον «είχα», αλλά δυστυχώς δεν απέδωσα ούτε στο συγκεκριμένο παιχνίδι αυτό που μπορούσα και ηττήθηκα με 3-1 σετ. Ίσως βρέθηκα σε κακή μέρα και σε συνδυασμό με το πολύ άγχος, την υγρασία και την πρώτη παρουσία σε αγώνες στο εξωτερικό να είχα αυτό το αποτέλεσμα, αν και δεν θέλω ν’ αναζητήσω δικαιολογίες. Κρατάω από την εμφάνισή μου κυρίως το παιχνίδι με τον Κινέζο, πήρα πολύτιμες εμπειρίες και συνεχίζουμε!», δήλωσε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας ο άξιος πρεσβευτής του αθλήματος μας στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών.

Ο Τατασόπουλος και ο Βατσακλής αναχωρούν το μεσημέρι της Πέμπτης 12/05 ώρα Βραζιλίας και θα φτάσουν στην Αθήνα τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Α.ΜΕ.Α. ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ 

Στην πόλη Λάτσκο στο μεταξύ, αρχίζει σήμερα Τετάρτη 11/05 το σλοβένικο όπεν για αθλητές με αναπηρίες. Η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση και μέσα από τα παραβάν και έξω από αυτά. Μετά το ITTF Fa40 Para Open της Γαλλίας την περασμένη βδομάδα συνεχίζουν στο Λάτσκο τα γερά αγωνιστικά τεστ ο Μάριος Χατζηκυριάκος, ο Γιώργος Μουχθής στην κλάση 6, καθώς και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος στην κλάση 10, ενώ η Θεσσαλονικιά Τίνα Κρόττα είναι η επιδιαιτήτρια του τουρνουά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά το απλό, όπου οι τρεις πρωταθλητές μας επιδιώκουν την πρόκριση στα νοκ άουτ. Στην κλάση 6 των ανδρών σχηματίστηκαν 5 γκρουπ. Ο Χατζηκυριάκος είναι στο 1ο γκρουπ και συναντά την Τετάρτη τον Ισπανό Αλβάρο Βαλέρα (επικεφαλής), τον Γάλλο Εστέμπαν Ερό και τον Ινδό Κουμάρ Ασόκ Παλ.

Ο Μουχθής βρέθηκε στο 3ο γκρουπ. Αντιμετωπίζει τον Ρουμάνο Μπόμπι Σιμιόν (επικεφαλής), τον Ματίας Πίνο Λόρκα από τη Χιλή και τον Ρόμπερτ Μάρτιν Πέρι από τη Μ. Βρετανία.

Στην κλάση 10 των ανδρών έγιναν επίσης 5 γκρουπ. Ο Διακουμάκος κληρώθηκε στο 4ο και αναμετριέται σήμερα με τον Φιλίπ Ράντοβιτς από το Μαυροβούνιο (επικεφαλής), τον Μπουνπότ Σιλαπακόνγκ από την Ταϊλάνδη και τον Γιαν Μίκαλ από την Τσεχία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ