Όμορφο φινάλε στα Τρίκαλα στη φετινή σειρά των αναπτυξιακών τουρνουά

Όμορφο φινάλε στα Τρίκαλα στη φετινή σειρά των αναπτυξιακών τουρνουά

Τα παιδιά γέμισαν τον αγωνιστικό καμβά με τα ωραιότερα χρώματα, οι διοργανωτές εξασφάλισαν θαυμάσιες συνθήκες άθλησης και σε πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα, που ταιριάζει στην περίσταση, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 08/05 στα Τρίκαλα η φετινή σειρά των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Η πανέμορφη θεσσαλική πόλη έζησε την ξεχωριστή χαρά της παρθενικής διοργάνωσης αγώνων πανελλαδικής εμβέλειας στην επιτραπέζια αντισφαίριση και φρόντισε ώστε αθλητές, προπονητές και συνοδοί ν’ απολαύσουν αγώνες και φιλοξενία. Ήταν το 6ο αναπτυξιακό της περιόδου 2021-2022 και διεξήχθη στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων με 115 αγόρια και κορίτσια από 43 σωματεία της χώρας.

Περιλάμβανε πέντε ηλικιακές κατηγορίες με αρκετά παιδιά να έχουν και το κίνητρο της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του θεσμού, που ακολουθεί στο Λουτράκι στις 21 και 22 του μήνα. Το τουρνουά διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον Φιλόδοξο ΑΣ Τρικάλων, που καλλιεργεί την επιτραπέζια αντισφαίριση, την Περιφέρεια Θεσσαλίας/Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον δήμο Τρικκαίων. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Στάθης Μανωλόπουλος στους εφήβους, ο Μάριος Κατσαπρακάκης στους παίδες, η Μαύρα Κοντοπούλου στις κορασίδες, ο Αναστάσιος Φουσέκης στους παμπαίδες και η Άννα Μήτκα στις παγκορασίδες.

Μόλις δύο απουσίες της τελευταίας στιγμής είχε το event και ο συνολικός αριθμός συμμετοχών κρίνεται ικανοποιητικός αν λάβουμε υπόψη ότι τα Τρίκαλα αποτέλεσαν νέο σταθμό στην καθιερωμένη διοργάνωση και ότι επρόκειτο για το τελευταίο όπεν της χρονιάς. Κλασικά έγιναν πρώτα όμιλοι και μετά νοκ άουτ ματς για όλες τις θέσεις και τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώνουν οριστικά και την ειδική βαθμολογία του θεσμού, που μετράει για τις προκρίσεις από κάθε κατηγορία στον τελικό του γυμναστηρίου «Γ. Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι.

Στην κατηγορία των εφήβων κυριάρχησε ο φετινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Στάθης Μανωλόπουλος. Στον τελικό επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Ιάσωνα Ντουμπουρίδη (11-3, 11-6, 11-8) και συμπλήρωσε τρεις πρωτιές στη φετινή σειρά. Επιτυχία και για τον Ντουμπουρίδη η πρώτη συμμετοχή σε τελικό.

Στους παίδες ήταν μεγάλο φαβορί ο Μάριος Κατσαπρακάκης και το επιβεβαίωσε. Μία βδομάδα μετά από το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ορεστιάδας ο 15άχρονος αθλητής γεύτηκε το πρώτο χρυσό φέτος στα αναπτυξιακά. Στον τελικό νίκησε με 3-0 σετ (11-8, 11-6, 11-4) τον 14χρονο Πατρινό Γιώργο Γιώτη, ο οποίος ευτύχησε να φτάσει πρώτη φορά τόσο ψηλά.

Στις κορασίδες ξεχώριζε η Μαύρα Κοντοπούλου κι επίσης κατέκτησε την πρωτιά χωρίς ιδιαίτερο συναγωνισμό. Το νούμερο 1 της κατηγορίας έκαμψε στον τελικό τη Νεστορία Χρυσοστομίδου με 3-0 σετ (11-3, 11-1, 11-8) και πανηγύρισε το πρώτο φετινό χρυσό στον δεύτερο τελικό της. Η αθλήτρια από τη Φλώρινα κατάφερε να προκριθεί πρώτη φορά σε τελικό.

Στον τελικό των παμπαίδων οι φίλοι του αθλήματος στις κερκίδες χάρηκαν μία ξεχωριστή συγκυρία. Ήταν αντιμέτωπα τα αδέρφια Φουσέκη, ο… μεγάλος Αναστάσιος (12 ετών) και ο… μικρός Σπύρος κι έδειξαν για πολλοστή φορά φέτος την καλή τους αγωνιστική πρόοδο. Στον πιο αμφίρροπο τελικό της ημέρας νικητής αναδείχτηκε ο Αναστάσιος Φουσέκης με 3-1 σετ (11-9, 18-16, 11-13, 11-5). Τον πρώτο τους τελικό έπαιξαν φέτος τα αδέρφια από την Πάτρα. Ο Αναστάσιος απέκλεισε στην 4άδα το 1ο φαβορί του τουρνουά, τον Κωνσταντίνο Ισαακίδη.

Στις παγκορασίδες κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο η Άννα Μήτκα στον τρίτο τελικό της. Στον καθοριστικό αγώνα το 1ο φαβορί ξεπέρασε με 3-0 σετ την Παρασκευή Σπανού, η οποία προχώρησε πρώτη φορά μέχρι τον τελικό. Τα σετ 11-5, 11-5 και 11-7.

Σημειωτέον ότι ο Μανωλόπουλος και ο Κατσαπρακάκης, που είναι αθλητές της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Πεύκης, η Κοντοπούλου από την Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου και η Μήτκα από την Αλεξανδρούπολη, ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθροου χωρίς να χάσουν σετ!

Τις απονομές των επάθλων έκαναν η αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Τρικκαίων Έφη Λεβέντη στους εφήβους, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας στους παίδες, ο περιφερειακός σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Χρήστος Γακόπουλος στις κορασίδες, ο υπεύθυνος του Φιλόδοξου ΑΣ Τρικάλων Κώστας Ψοφάκης στους παμπαίδες και η ειδική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ξένια Στάθη στις παγκορασίδες.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Στάθης Μανωλόπουλος (ΑΣ Το Γυμνάσιο)

2. Ιάσων Ντουμπουρίδης (ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Ηρακλής Κερασίδης (ΔΑΟ Ταύρου)

4. Σωκράτης Αρχοντής (ΦΟ Καρδίτσας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Μάριος Κατσαπρακάκης (Αθηνά Μαγκουφάνας)

2. Γιώργος Γιώτης (ΑΚ Ζωγράφου)

3. Ραφαήλ Δήμος (Αθηνά Μαγκουφάνας)

4. Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής (Σάρισες Φλώρινας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαύρα Κοντοπούλου (ΑΣ Ραδάμανθυς)

2. Νεστορία Χρυσοστομίδου (ΟΕΑ Φλώρινας)

3. Ειρήνη Χρυσοστομίδου (ΟΕΑ Φλώρινας)

4. Αφροδίτη Μαρούλη (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αναστάσιος Φουσέκης (ΑΟ Διογένης Πάτρας)

2. Σπύρος Φουσέκης (ΑΟ Διογένης Πάτρας)

3. Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Ποσειδών Λουτρακίου)

4. Ευάγγελος Χρυσοστομίδης (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Άννα Μήτκα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Παρασκευή Σπανού (ΟΕΑ Φλώρινας)

3. Άννα Λιακοπούλου (ΑΣ Πέρα Αθηνών)

4. Σοφία Φίλη (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Πολύτιμη ήταν σε ένα ακόμα όπεν η βοήθεια των χορηγών εταιρειών. Εννέα χορηγούς είχαν οι αγώνες και ήταν οι εξής:

Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Ζαγόρι φυσικό μεταλλικό νερό

Foteinos Mare

Tzamkiozis ελαστικά

Μεζεδοπωλείο Ταβέρνα Παλιά Ιστορία

Ταβέρνα Κατώγι

Under construction Κατασκευαστική

Be Twins

Στίλβη κοσμήματα

Yπάρχουν πάντοτε βεβαίως και οι σταθεροί χορηγοί της ΕΦΟΕπΑ, οι εταιρείες STIGA, Gerflor Group, Έπαθλα Ζευς, HeaDS και Genesis pharma.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ