Πρωταθλήτρια η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, MVP ο Κάκαρης

Πρωταθλήτρια η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, MVP ο Κάκαρης

Μεγάλη επιτυχία για τον Κώστα Κάκαρη.

Πρωταθλητές Κροατίας με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ αναδείχθηκαν οι Στέλιος Αργυρόπουλος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου και Κώστας Κάκαρης, με τον τελευταίο μάλιστα να κερδίζει και τον μέγιστο ατομικό τίτλο, καθώς ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος. Σε μία συναρπαστική σειρά τελικών απέναντι στη Γιάντραν Σπλιτ, η Γιουγκ επικράτησε στον τέταρτο αγώνα στο Ντουμπρόβνικ με 10-9 στα πέναλτι, έκανε το 3-1 στις νίκες και επανήλθε στην κορυφή μετά από απουσία ενός έτους, κατακτώντας τον 17ο τίτλο της ιστορίας της στην Κροατία (έχει και άλλους 21 στην πρώην Γιουγκοσλαβία). Ο Κώστας Κάκαρης σημείωσε δύο γκολ στο τελευταίο ματς της σειράς, ένα πέτυχε ο Αργυρόπουλος και άλλο ένα (στη διαδικασία των πέναλτι) ο Παπαναστασίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν το μοναδικό παιχνίδι στη σειρά των τελικών που έληξε με νίκη του γηπεδούχου. Η Γιουγκ ξεκίνησε με «διπλό» στο Σπλιτ (11-10 με τους Αργυρόπουλο και Κάκαρη να πετυχαίνουν από δύο γκολ), αλλά η Γιάντραν πήρε ρεβάνς στο δεύτερο ματς, νικώντας με 16-14 στα πέναλτι (πέντε γκολ ο Αργυρόπουλος και δύο ο Παπαναστασίου). Στο τρίτο παιχνίδι η ομάδα του Βιάτσεσλαβ Κόμπεστσακ πέτυχε επιβλητική νίκη με 15-7, με τους Ελληνες διεθνείς να σημειώνουν συνολικά έξι τέρματα (τρία ο Παπαναστασίου, δύο ο Αργυρόπουλος, ένα ο Κάκαρης), αλλά η Γιάντραν «άγγιξε» την ισοφάριση της σειράς στον τέταρτο τελικό, όπου ο Μπένιτς ισοφάρισε σε 6-6, εννέα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Ο MVP του πρωταθλήματος, Κώστας Κάκαρης, είναι μάλλον ο μόνος από τους τρεις Ελληνες που θα συνεχίσει και του χρόνου στο Ντουμπρόβνικ. Ο Αργυρόπουλος έχει ήδη συμφωνήσει με τη Φερεντσβάρος, ενώ ο Παπαναστασίου μένει ελεύθερος μετά από τέσσερα χρόνια στην Κροατία και πιθανότατα θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Πριν απ΄όλα βέβαια, υπάρχει το final-8 του Champions League στο Βελιγράδι (2-4 Ιουνίου), όπου θα είναι παρούσα η Γιουγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ