Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών: Προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό οι Σγουρόπουλος/Γ. Κωνσταντινόπουλος και οι Τόλιου/Μορέ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών: Προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό οι Σγουρόπουλος/Γ. Κωνσταντινόπουλος και οι Τόλιου/Μορέ

Με νέες προκρίσεις στα κεντρικά ταμπλό των αγωνισμάτων του διπλού έκλεισε το Σάββατο 13/08 για τα ελληνικά χρώματα η πρώτη μέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατομικών αγωνισμάτων του Μονάχου.

Με νέες προκρίσεις στα κεντρικά ταμπλό των αγωνισμάτων του διπλού έκλεισε το Σάββατο 13/08 για τα ελληνικά χρώματα η πρώτη μέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατομικών αγωνισμάτων του Μονάχου. Στο διπλό ανδρών πέρασαν στους «32» του αγωνίσματος ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ενώ στο διπλό γυναικών έπραξαν το ίδιο η Κατερίνα Τόλιου με τη συμπαίκτριά της από την Ελβετία Ρέιτσελ Μορέ. Χρειάστηκαν από μία νίκη, καθώς είχαν περάσει bye τον 1ο προκριματικό γύρο και κυνηγούν πλέον όσο γίνεται υψηλότερο πλασάρισμα ανάμεσα στα καλύτερα δίδυμα της Ευρώπης. Δύσκολα αποκλείστηκαν στα ματς πρόκρισης οι Κωνσταντίνα Παρίδη/Ελισάβετ Τέρπου στο διπλό γυναικών και οι Γιώργος Σταματούρος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος στο διπλό ανδρών. Το μεσημέρι θυμίζουμε, είχαν περάσει στο ταμπλό των «32» και οι Κ. Κωνσταντινόπουλος/Τέρπου, ωστόσο το βράδυ είχαν κακή κλήρωση, καθώς έπεσαν πάνω στο 1ο φαβορί της διοργάνωσης.

Στο διπλό ανδρών σχηματίστηκε προκριματικό ταμπλό των «64». Ο Σγουρόπουλος και ο Γ. Κωνσταντινόπουλος (νούμερο 37 στα seeding του αγωνίσματος) είχαν bye στον 1ο γύρο και το απόγευμα του Σαββάτου επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους απέναντι στους Ντάνιελ Κόγκανς/Ιβίκ Νίελσεν από τη Λετονία και τη Γροιλανδία αντίστοιχα (Νο 32) για να επικρατήσουν με 3-0 σετ και να πετύχουν τον πρώτο τους στόχο (11-8, 11-8, 11-9).

O Σταματούρος με τον Κ. Κωνσταντινόπουλο (Νο 32) πέρασαν επίσης χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο και λύγισαν μετά σε ισορροπημένη αναμέτρηση από τους Ταλ Ισραέλι/Τζόρντι Πικολίν από το Ισραήλ και την Ιταλία αντίστοιχα (Νο 30). Προηγήθηκαν με 1-0 σετ, αργότερα βρέθηκαν 1-2 πίσω και ισοφάρισαν για να αποκλειστούν τελικά στην παράταση του 5ου σετ (11-5, 10-12, 8-11, 11-7, 11-13).

Ανάλογο ταμπλό είχαν και τα προκριματικά στο διπλό γυναικών. Η Τόλιου και η Ελβετίδα Ρέιτσελ Μορέ (Νο 25 στα seeding του αγωνίσματος) είχαν bye στον 1ο γύρο και στον 2ο, που ήταν και ο καθοριστικός για την πρόκριση, αντιμετώπισαν τις Ραμόνα Μπετζ/Άννα Κιριτσένκο από τη Φιλανδία (Νο 36). Έχασαν το 1ο σετ, αλλά στη συνέχεια έδειξαν την ανωτερότητά τους κι επιβλήθηκαν με 3-1, μάλιστα στο 4ο σετ έκαναν ανατροπή από 3-7 με 8 πόντους στη σειρά (9-11, 11-7, 11-6, 11-7).

Οι Τέρπου/Παρίδη (Νο 38) αποκλείστηκαν στον 2ο προκριματικό γύρο. Μπήκαν επίσης χωρίς αγώνα στις «32» κι εκεί γνώρισαν την ήττα από τις Ιταλίδες Νικόλ Άρλια/Γκάια Μονφαρντίνι (Νο 27) με 3-1 σετ (11-9, 7-11, 10-12, 5-11).

Στο διπλό ανδρών και το διπλό γυναικών δεν έχει γίνει ακόμα η κλήρωση στο κυρίως ταμπλό. Στο διπλό μικτό ο Κ. Κωνσταντινόπουλος και η Τέρπου κληρώθηκαν με τους Γάλλους Εμμανουέλ Λεμπεσόν/Γιουάν Τζιανάν, που είναι οι σημερινοί δευτεραθλητές Ευρώπης του αγωνίσματος. Ο αγώνας γίνεται την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 11:05. ΄

Αύριο αρχίζουν και τα προκριματικά γκρουπ του απλού, μάλιστα τρία ματς των διεθνών μας γίνονται σε «τηλεοπτικά» τραπέζια. Οι διοργανωτές δεν είχαν αναρτήσει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου όλο το πρόγραμμα και προς το παρόν υπάρχουν τα ωράρια της Κυριακής.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος, που είναι επικεφαλής στο 24ο γκρουπ, συναντά τον Φίλιπ Μλαντενόφσκι από τη Βόρεια Μακεδονία στις 18:40 ώρα Ελλάδας. Στον όμιλό του βρίσκονται επίσης ο Ρουμάνος Έντουαρντ Ιονέσκου και ο Ματίας Μονγκιούστι από το Σαν Μαρίνο.

Ο Γιώργος Σταματούρος αγωνίζεται στο 8ο γκρουπ. Πρώτος του αντίπαλος είναι ο Ρουμάνος επικεφαλής Ράρες Σίπος (στις 16:55, στο τραπέζι 4 με ζωντανή μετάδοση στο https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1468506). Στο γκρουπ έχει επίσης τον Σλοβάκο Άνταμ Κλάμπερ.

Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος είναι στο 11ο γκρουπ. Την Κυριακή αναμετριέται με τον Ουκρανό επικεφαλής Γεβγέν Πριτσέπα (στις 16:55) και δεύτερος αντίπαλός του θα είναι τη Δευτέρα 15/08 ο Ισπανός Κάρλος Καμπαλέρο.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος έχει βρεθεί 16ο γκρουπ. Στην αυριανή πρεμιέρα του τίθεται αντιμέτωπος με τον Σλοβάκο επικεφαλής Λούμπομιρ Πίστεϊ (στις 17:30 ο αγώνας, στο τραπέζι 3, με απευθείας μετάδοση στο https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1468505), μετά έχει ν’ αντιμετωπίσει τον Κύπριο Μάριο Γ1ιάγκου και τον Βέλγο Φλοράν Λαμπιέ.

Στην πρώτη φάση του απλού γυναικών η Κατερίνα Τόλιου μπήκε επικεφαλής στο 22ο. Πρώτη αντίπαλο έχει την Ισπανίδα Μαρλόνα Μιούνε και την αντιμετωπίζει αύριο Κυριακή στις 13:20 Ελλάδας. Τη Δευτέρα 15/08 θα συναντήσει τη Ναταλία Παρτίκα από την Πολωνία και τη Βόσνια Ντάνα Μπιόγκραντλιτς.

Η Κωνσταντίνα Παρίδη είναι στο 13ο γκρουπ και αρχίζει την προσπάθειά της αύριο με τη Χάνα Αράποβιτς. Αντιμετωπίζει την Κροάτισσα επικεφαλής στις 12:45 στο τραπέζι 3 (ο αγώνας μεταδίδεται ζωντανά στο λινκ https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1468505). Επόμενη αντίπαλός της θα είναι η Ρουμάνα Τάνια Πλαϊάν.

Η Ελισάβετ Τέρπου τέλος, που είναι στο 4ο γκρουπ των 3ων αθλητριών, δεν αγωνίζεται την Κυριακή. Τη Δευτέρα 15/08 θα κοντραριστεί πρώτα με τη Γερμανίδα Ανέτ Κάουφμαν (επικεφαλής) και την Αϊλί Αβαμέρι από την Εσθονία.

Οι νικητές/τριες των ομίλων περνούν κατευθείαν στο κυρίως ταμπλό των «64» και πλαισιώνουν τα 32 φαβορί. Οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα πάρουν τη 2η θέση στους ομίλους θα συνεχίσουν σε δεύτερο προκριματικό στάδιο των δύο γύρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ