Με πρωτιά στο γκρουπ πέρασε στους «16» του Europe Cup γυναικών ο Παναθηναϊκός

Με πρωτιά στο γκρουπ πέρασε στους «16» του Europe Cup γυναικών ο Παναθηναϊκός

O Παναθηναϊκός τερμάτισε πρώτος στον όμιλό του στο Europe Cup γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση και προκρίθηκε στη φάση των «16».

Με την 1η θέση από το δικό του γκρουπ πήρε τελικά ο Παναθηναϊκός την πρόκριση για την 3η φάση του Europe Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών. Το Μπολζάνο της Ιταλίας φιλοξένησε στις 19 και 20 Οκτωβρίου το 4ο γκρουπ του σταδίου 2 της διοργάνωσης, με 1 νίκη και 1 ήττα ο Παναθηναϊκός είχε εξασφαλίσει από χτες Τετάρτη τo πλασάρισμα στην προνομιούχο δυάδα και απέμενε να μάθει την Πέμπτη την τελική του θέση.

Στο ματς της 3ης αγωνιστικής λοιπόν, η Νορμπέλο από την οικοδέσποινα χώρα νίκησε με 3-1 τη Λέκα Ένεα, από την οποία είχε χάσει η ελληνική ομάδα. Το αποτέλεσμα έφερε τριπλή ισοβαθμία στους 3 βαθμούς κι εκεί ευνοήθηκε για την πρωτιά ο Παναθηναϊκός, που ήταν ο μόνος με θετικό συντελεστή (+1) από τα ματς μεταξύ των τριών ομάδων.

Διαβάστε επίσης: 12ος παίκτης της ΑΕΚ ο Διαμαντόπουλος (vid)

Από αυτή την επιτυχία στο 4ο γκρουπ μπορεί να περιμένει μία θεωρητικά καλύτερη κλήρωση στους «16» του Europe Cup. Στην Πολωνία στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Γκιώνης πραγματοποίησε με θετικό τρόπο την επιστροφή του στη δράση έπειτα από τον τραυματισμό του. Στη λίγκα της χώρας έδωσε τον πρώτο αγώνα του με την Μπογκόρια Γκρότζισκ στη νέα σεζόν και ήταν νικηφόρος.

Στη γειτονική Ιταλία και στο δεύτερο τη τάξει Ευρωπαϊκό Κύπελλο ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει χτες 3-1 τη Νορμπέλο και είχε λυγίσει με 3-2 από τη Λέκα Ένεα. Σήμερα η αναμέτρηση των Ιταλίδων με τις Ισπανίδες θα έκρινε και το ποια από τις δύο ομάδες θα συνέχιζε στη διοργάνωση. Η Νορμπέλο επικράτησε τελικά με 3-1, ήρθε 2η και ακολούθησε τον Κυπελλούχο Ελλάδας 2022 στην επόμενη φάση.

Ο τελευταίος ήταν καλύτερος στην ισοβαθμία διότι είχε 5 επί μέρους ματς υπέρ και 4 κατά. Η ιταλική Νορμπέλο εμφάνισε συντελεστή 0 με 4 παιχνίδια υπέρ και 4 κατά και το ισπανικό κλαμπ έμεινε έξω από τη συνέχεια με αρνητικό συντελεστή -1 (είχε 4-5). Θυμίζουμε ότι οι «πράσινες» αγωνίστηκαν με τις Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη και Άνα Τοφάντ. Στον πάγκο κάθισε η προερχόμενη από τραυματισμό Ελισάβετ Τέρπου, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο Λευτέρης Μάκρας.

ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΒΑΝΓΚ ΖΕΝΓΚ ΓΙ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ

Επίσης σε διεθνή διοργάνωση, αλλά σε επίπεδο διασυλλογικού εθνικού πρωταθλήματος, ο Γκιώνης έκανε μέσα στην εβδομάδα το φετινό ντεμπούτο του με την Μπογκόρια. Φυσικά δεν είναι απόλυτα έτοιμος ύστερα από τη νέα μεγάλη αποχή του, τοποθετήθηκε στη θέση 3 για να παίξει μόνο ένα ματς και ανταποκρίθηκε πολύ καλά.

Η Μπογκόρια αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μπάλτα Γκντανσκ, πήρε τη νίκη με 3-1 και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής έκαμψε με 3-1 σετ τον εξαιρετικό Πολωνό (με κινεζική καταγωγή) Βανγκ Ζεγκ Γι. Με την ευκαιρία θυμίζουμε ότι σχετίζεται και ο Γκιώνης με τον Παναθηναϊκό ΑΟ, καθώς έχει συμφωνήσει και μαζί του στη φετινή περίοδο (χωρίς να έχει το δικαίωμα συμμετοχής στην Α1).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ