Πάει στο Feeder των Η.Π.Α. ο Κρεάνγκα και επανεμφανίζεται σε διεθνές τουρνουά μετά το 2019

Πάει στο Feeder των Η.Π.Α. ο Κρεάνγκα και επανεμφανίζεται σε διεθνές τουρνουά μετά το 2019

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα επιστρέφει στα μεγάλα τουρνουά μετά το 2019. Καλές εμφανίσεις από Κωνσταντινόπουλο και Σγουρόπουλο.

Τα διεθνή επαμειβόμενα τουρνουά της βαθμίδας Feeder, που διοργανώνει η World Table Tennis, θα κλείσουν για το 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Ελλάδα θα είναι και πάλι παρούσα.

Θα εμφανίσει μάλιστα, το πιο εκλεκτό μέλος της, τον θρυλικό Καλλίνικο Κρεάνγκα, ο οποίος θέλησε να δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του σε διεθνή τραπέζια πρώτη φορά μετά την εποχή των σοβαρών επιπτώσεων από την πανδημία covid 19.

Διαβάστε επίσης: Οι… ξυλοκόποι Ολλανδοί, οι κυνικοί Κροάτες και οι ανεκδιήγητοι Βραζιλιάνοι

Ο διαχρονικά κορυφαίος Έλληνας αθλητής αναχωρεί σήμερα για τη Φλόριντα, όπου από την Κυριακή 11 μέχρι την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το τουρνουά με την επωνυμία WTT Feeder Fort Lauderdale USA. Θ’ αγωνιστεί στο αγώνισμα του απλού και θα τεστάρει την κατάσταση του σε διεθνές ατομικό event μετά από σχεδόν 4 χρόνια!

Ευρισκόμενος βέβαια, στη δύση της τεράστιας καριέρας του, είχε περιορίσει, έτσι κι αλλιώς, από καιρό τους αγώνες του, ενώ στο διάστημα των επιδράσεων του κορωνοϊού σταμάτησε εντελώς τη δράση και σε επίπεδο συλλόγων.

Σε τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας είχε κάνει την τελευταία του συμμετοχή στο ITTF World Tour της Ουγγαρίας τον Ιανουάριο του 2019, δηλαδή πριν ακόμα εμφανιστεί η WTT και αλλάξει τα στάτους αυτών των διοργανώσεων. Γενικά σε μεγάλη αθλητική εκδήλωση είχε πάρει μέρος τελευταία φορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού του 2019 στη Ναντ της Γαλλίας.

Ο Κρεάνγκα είχε βρεθεί στο παρελθόν αρκετές φορές στις ΗΠΑ, ακόμα και για συναντήσεις επίδειξης κι έγινε δημοφιλής με το πολύ θεαματικό παιχνίδι του.

Έστω και στα 50 του χρόνια πλέον, αποτελεί ξεχωριστή παρουσία για τους διοργανωτές του Feeder και το φίλαθλο κοινό και θα κοιτάξει ν’ απολαύσει τη συμμετοχή του χωρίς την παραμικρή πίεση. Τα ματς θα γίνουν στο Fort Lauderdale Broward Table Tennis Club, ο 1ος γύρος του απλού ανδρών έχει οριστεί για μεθαύριο Κυριακή και αναμένεται η κλήρωση.

* Την καλύτερή του εμφάνιση στη σουηδική λίγκα πραγματοποίησε προχτές ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και είχε αξιοσημείωτα ατομικά αποτελέσματα. Ουσιαστικά οδήγησε τη Ρέκορντ στην εντός έδρας νίκη με 4-3 επί της Σέβλινγκε, καθώς επικράτησε και στα δύο παιχνίδια του στο απλό, ενώ ήταν πρωταγωνιστής και στο τέλος στο καθοριστικό διπλό (είχε συμπαίκτη τον Χάμπους Σέντερλουντ). Ο δις πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών έκαμψε τον Ιάπωνα Σόμα Νισιχάρα και τον διεθνή Βέλγο Γιανίκ Βόστες με 3-1 σετ.

Στη γαλλική Pro A ο Γιάννης Σγουρόπουλος συνεχίζει τους κορυφαίου επίπεδου αγώνες του με την Ενεμπόν και αναζητά την πρώτη του ατομική νίκη.

Στα πιο πρόσφατα ματς η νέα του ομάδα νίκησε εκτός έδρας 3-1 την Ποντουάζ Σερζί, επίσης με 3-1 εντός έδρας τη Σεν Ντενί, ενώ έχασε ως φιλοξενούμενη με αυτό το σκορ από την Τζούρα Μορέ.

Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών είχε από ένα ατομικό παιχνίδι και κάμφθηκε αντίστοιχα από τον Πορτογάλο Μάρκο Φρέιτας με 3-1 σετ, από τον Γάλλο Μεχντί Μπουλουσά επίχσης με 3-1 και από τον Τσέχο Λούμπομιρ Γιάνκαρικ με 3-0 σετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ