Βασίλης Τόπαλος: Ο αδόκητος χαμός του έβγαλε «νοκ άουτ» την ελληνική πυγμαχία

Βασίλης Τόπαλος: Ο αδόκητος χαμός του έβγαλε «νοκ άουτ» την ελληνική πυγμαχία

Ψυχολογικό ράκος ο προπονητής του νεαρού πρωταθλητή • Η μοιραία πτώση του 16χρονου στα αποδυτήρια • Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση ζήτησε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια της πυγμαχίας με τον αδόκητο χαμό του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης Βασίλη Τόπαλου, έπειτα από νοσηλεία αρκετών ημερών στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Ο Βασίλης Τόπαλος πάλεψε για δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, όμως έχασε τη μάχη στο ρινγκ της ζωής την πρωτοχρονιά του 2023, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το deal Ολυμπιακού – Βεζένκοφ: Οι όροι και οι αποδοχές του Σάσα (pic)

Το θάνατο του «χρυσού παιδιού» της ελληνικής πυγμαχίας έκανε γνωστό η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας με ανακοίνωσή της.

«Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ράκος ο προπονητής του

Σε αρκετά άσχημη κατάσταση βρίσκεται ο προπονητής του 16χρονου πυγμάχου, Στέφανος Φιλιμιάνοβ, ο οποίος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον άδικο χαμό του νεαρού πρωταθλητή.

«Είμαι σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση. Βιώνω ένα δράμα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να πω τίποτα» σημείωσε ο Φιλιμιάνοβ, προσθέτοντας ότι είναι συντετριμμένος. 

Το χρονικό του τραυματισμού

Στις 16 Δεκεμβρίου ο Βασίλης Τόπαλος έδεσε τα γάντια του για μια ακόμα προπόνηση σε ένα γυμναστήριο στην Καλλιθέα, υπό το βλέμμα του πατέρα του που ήταν πάντα στο πλευρό του.

Η προπόνηση ήταν κουραστική, με τον 16χρονο να ζητά να κάνει ένα διάλειμμα καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία. Τότε ήταν που πήγε στο μπάνιο του γυμναστηρίου για να ρίξει νερό στο πρόσωπό του, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Όπως σημείωσε ο ιδιοκτήτης και προπονητής του γυμναστηρίου, Νίκος Γιδάκος, ο Βασίλης πήγαινε εκεί για προπόνηση μια φορά την εβδομάδα. «Εκείνη την ημέρα έγινε η συνηθισμένη προπόνηση, ήταν σε πρωινό γκρουπ, δεν είχε ένταση σαν προπόνηση δηλαδή» σημείωσε.

Για τη μοιραία στιγμή, ο κ. Γιδάκος τόνισε: «Κάποια στιγμή πήγε στην τουαλέτα και τον βρήκε ένας συναθλητής του λιπόθυμο».

Μάλιστα, μάρτυρας των όσων συνέβησαν ήταν και ο πατέρας του 16χρονου αθλητή. «Ήταν με τον πατέρα του εκείνη την ημέρα, έκανε με εκείνον προπόνηση. Ασχολείται και ο πατέρας του με την πυγμαχία» πρόσθεσε ο κ. Γιδάκος.

Ο 16χρονος αθλητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο στο κεφάλι για να μειωθεί το αιμάτωμα και από εκείνη την ημέρα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Άπλετο φως ζήτησε ο Αυγενάκης

Στο θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σημειώνοντας ότι θα ερευνηθούν οι συνθήκες για τον τραυματισμό του.

«Πολλά τα ερωτηματικά, αλλά είμαι βέβαιος ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάσιμου τραυματισμού του» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης στα social media.

Αξίζει να σημειωθεί πως την υπόθεση του θανάτου του 16χρονου αθλητή θα οδηγήσει στη δικαιοσύνη και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας. «Άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών» τόνισαν σε ανακοίνωσή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ