Η Εθνική ανσάμπλ ετοιμάζεται να λάμψει στο Φάληρο, στην εκκίνηση της προ-Ολυμπιακής πορείας της

Η Εθνική ανσάμπλ ετοιμάζεται να λάμψει στο Φάληρο, στην εκκίνηση της προ-Ολυμπιακής πορείας της

Συνολικά ένδεκα αθλήτριες προετοιμάζονται για τους μεγάλους στόχους της φετινής χρονιάς.

Η πορεία που θα κορυφωθεί στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αυγούστου ξεκινά από το Φάληρο για την Εθνική ανσάμπλ, που θα ανοίξει τα φτερά της μπροστά στο ελληνικό κοινό στο 8ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup (10-12 Μαρτίου), αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα ακολουθήσει (17-19 Μαρτίου).

Για δύο συνεχόμενες εβδομάδες, το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do) θα πλημμυρίσει από την ομορφιά της ρυθμικής γυμναστικής, με το ελληνικό ανσάμπλ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς θα παραταχθεί για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση.

Συνολικά ένδεκα αθλήτριες προετοιμάζονται για τους μεγάλους στόχους της φετινής χρονιάς (Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ελπίδα Εγγλέζου, Μαρίζα Ελευθερίου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Χριστίνα Ρήγα, Κατερίνα Στεργιούλα, Μαριέττα Τοπολλάι, Μαριλένα Τριάντου, Ορσαλία Τσιτσιγκού, Αλέσια Χατελλάρι), υπό τις οδηγίες της καταξιωμένης ομοσπονδιακής προπονήτριας Μαρίνας Φατέεβα, των συνεργάτιδων τεχνικών Φωτεινής Κωτσοπούλου, Σοφίας Αϊβαθιάδου και της δασκάλας μπαλέτου Ραλίτζα Βλαντιμίροβα. Το επιτελείο της ομάδας συμπληρώνουν η γιατρός Ζαΐρα Συμεωνίδου και ο χειροπράκτης Μιχάλης Καλινδέρης.

Την εξάδα που θα αγωνιστεί με το εθνόσημο στο Φάληρο απαρτίζουν οι Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέττα Τοπολλάι, οι οποίες θα παρουσιάσουν προγράμματα με 5 στεφάνια και με 3 κορδέλες / 2 μπάλες.

Τα καινούργια προγράμματα της Εθνικής ομάδας, που έχουν φτιαχτεί με στόχο να την οδηγήσουν τελικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», θα έχουν έντονο άρωμα Ελλάδας και ισχυρούς συμβολισμούς:

Η μουσική επένδυση στα 5 στεφάνια θα προέρχεται από τον εμβληματικό «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη, όπως είχε συμβεί και το 1999 με θριαμβευτικά αποτελέσματα, μετατρέποντας τότε τις ανερχόμενες Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου, Κλεονίκη Γεωργακοπούλου σε πρωταθλήτριες Ευρώπης και κόσμου και χαρίζοντάς τους το προσωνύμιο «χρυσά κορίτσια».

Για το πρόγραμμα με 3 κορδέλες / 2 μπάλες έχει επιλεγεί ένα κομμάτι συμφωνικής μουσικής, το “Blizzard” των “Audiomachine”.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν, επίσης, οι πρωταθλήτριες του ατομικού γυναικών Παναγιώτα Λύτρα και Μαρία Δερβίση, στο ξεκίνημα της δικής τους φετινής προ-Ολυμπιακής πορείας.

Επιπλέον, στο Aphrodite Cup που προηγείται χρονικά θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της η Εθνική ανσάμπλ Νεανίδων (Ελευθερία Καντερέ, Ευσταθία Κοντοπούλου, Ειρήνη Κράλη, Στεφανία Μπακοπούλου, Μαριάνθη Σιμιτζή, Κατερίνα Χολίδη, αναπληρωματική: Άννα Πετροπούλου), καθώς επίσης οι αθλήτριες του ατομικού γυναικών Ιζαμπέλα Σαρίδου, Ιωάννα Λιάσκου, αλλά και οκτώ αθλήτριες του ατομικού νεανίδων που ξεχώρισαν στα τεστ επιλογής (Ουρανία Συγκούνα, Παρασκευή Μπήλια, Ελένη Τζούδα, Αναστασία Μαρία Καγκάλου, Ελένη Μαρία Μουλακάκη, Ελισάβετ Μανωλοπούλου, Μαρία Μανάτου, Αγγελική Κανιούρα).

Η Ειρήνη Αϊνδιλή, Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στους στόχους των Ελληνίδων αθλητριών και απεύθυνε κάλεσμα στους φίλους του αθλήματος:

«Η Εθνική ανσάμπλ γυναικών είναι έτοιμη για τον πρώτο της επίσημο φετινό αγώνα, στο ξεκίνημα της σημαντικότερης χρονιάς, στην οποία θέλουμε να έχουμε την στήριξη όλων για να πετύχουμε τον πολύ δύσκολο στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και μπορώ να καταλάβω τις αθλήτριες και τις προπονήτριες, γιατί ξέρω πώς είναι να διανύεις μια προ-Ολυμπιακή χρονιά.

Τα νέα προγράμματα της ομάδας είναι εξαιρετικά και η μουσική του ‘Ζορμπά’ που επιλέχθηκε στα 5 στεφάνια εύχομαι να φέρει καλή τύχη στην ομάδα, όπως έγινε και το 1999.

Τα παιδιά προπονούνται σκληρά, πιστεύουμε στις δυνατότητές τους και προσδοκώ ότι θα έχουμε την στήριξη όλων, από την Πολιτεία μέχρι το τελευταίο μέλος της οικογένειας της Γυμναστικής, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ανάλογες προσδοκίες έχουμε και στο Ατομικό Γυναικών, όπου στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα μας εκπροσωπήσουν η Παναγιώτα Λύτρα και η Μαρία Δερβίση και περιμένουμε το καλύτερο για τη φετινή χρονιά. Επίσης, στο Aphrodite Cup θα δούμε την πολύ όμορφη ομάδα του Ανσάμπλ Νεανίδων, καθώς και οκτώ αθλήτριες του Ατομικού Νεανίδων που αναδείχθηκαν μέσα από τεστ επιλογής.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που υποστηρίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσω της αιγίδας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο, καθώς και την Ε.Ο.Ε. και τον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο για όλη τη βοήθειά του προς την Εθνική ανσάμπλ γυναικών.

Καλούμε όλους τους φιλάθλους να βρεθούν στο Φάληρο και να ενισχύσουν τις Ελληνίδες αθλήτριες με την παρουσία και με το χειροκρότημά τους».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, στο οποίο θα συμμετάσχουν κορυφαίες αθλήτριες από 34 χώρες, υλοποιείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), με συνδιοργανωτές τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», με Θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής, την ΣΤΑΣΥ και τον ΟΑΣΑ και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και του ΠΣΑΤ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Το 8ο Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup, που έχει ως διοργανωτή τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και συνδιοργανωτές την Ε.Γ.Ο. και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, υποστηρίζεται από τους προαναφερθέντες φορείς και επιπλέον από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», καταρρίπτοντας φέτος κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών, με 285 αθλήτριες από 35 χώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ