Βήμα για τον τελικό της γαλλικής λίγκας η Ενεμπόν του Σγουρόπουλου, έτοιμη και η Μπογκόρια του Γκιώνη για τα ημιτελικά στην Πολωνία

Βήμα για τον τελικό της γαλλικής λίγκας η Ενεμπόν του Σγουρόπουλου, έτοιμη και η Μπογκόρια του Γκιώνη για τα ημιτελικά στην Πολωνία

Σημαντικές αγωνιστικές δραστηριότητες σε διασυλλογικές λίγκες κατ’ αρχάς, έχουν οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι της χώρας στο άθλημα, ο Γιάννης Σγουρόπουλος με την Ενεμπόν και ο Παναγιώτης Γκιώνης με την Μπογκόρια.

Μετά την «παρένθεση» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Νότιας Αφρικής αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έβαλαν στο τελικό τους στάδιο τις διασυλλογικές τους διοργανώσεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Είναι σπουδαίο λοιπόν, που σε αυτό το κομμάτι μετέχουν και Έλληνες «ξενιτεμένοι», είτε με υψηλές βλέψεις στα πλέι οφ των πρωταθλημάτων τους, είτε με επιτυχίες σε Κύπελλο ομάδων. Σημαντικές αγωνιστικές δραστηριότητες σε διασυλλογικές λίγκες κατ’ αρχάς, έχουν οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι της χώρας στο άθλημα, ο Γιάννης Σγουρόπουλος με την Ενεμπόν και ο Παναγιώτης Γκιώνης με την Μπογκόρια.

Χτες βράδυ 31/05 η Ενεμπόν απέκτησε σοβαρό πλεονέκτημα για την είσοδο στον τελικό της γαλλικής λίγκας, καθώς νίκησε εκτός έδρας, στον πρώτο ημιτελικό, τη Τζούρα Μορέ με 3-1. Ο Σγουρόπουλος κάθισε στον πάγκο σε αυτό το ματς.

Η εντός έδρας ρεβάνς διεξάγεται το Σάββατο 03/06. Επίσης, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δώσει και η Μπογκόρια τα παιχνίδια της στα ημιτελικά των πλέι οφ της Πολωνίας, αύριο Παρασκευή ως γηπεδούχος και την Κυριακή 04/06 ως φιλοξενούμενος.

Την Τρίτη 30/05 εξάλλου, η αυστριακή Λιντς AG Φρόσμπεργκ κατέκτησε τη Central European Super League (διοργάνωση που αφορά ομάδες μόνο από την κεντρική Ευρώπη) και είχε βασική τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Μετά την κατάκτηση του Europe Cup ανδρών 2022-2023 η Ενεμπόν του  Σγουρόπουλου έχει βάλει στόχο την επιστροφή στα πρωταθλήματα Γαλλίας ύστερα από τη «χρυσή» εποχή του Καλλίνικου Κρεάνγκα.

Αφού τερμάτισε στην κορυφή της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια, έκανε το βράδυ της Τετάρτης και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ. Στον πρώτο ημιτελικό κατέβαλλε εκτός έδρας τη Τζούρα Μορέ, 4η στην κανονική διάρκεια της Pro A, με 3-1 και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί.

Ο Σγουρόπουλος μένει και προπονείται αυτές τις ημέρες στη Γαλλία, αλλά στο συγκεκριμένο ματς κάθισε στον πάγκο. Στον εναρκτήριο αγώνα ο Δανός Άντερς Λιντ, που προέρχεται από την καταπληκτική πορεία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και το πλασάρισμα στην πρώτη 8άδα, επιβλήθηκε του Ινδού Σατιγιάν Γκνανασεκαράν με 3-0 σετ.

Αμέσως μετά η Ενεμπόν διπλασίασε τις νίκες της όταν ο Σουηδός Κρίστιαν Κάρλσον έκαμψε τον Σλοβένο Μπόγιαν Τόκιτς με 3-2 σετ. Η Τζούρα Μορέ μείωσε με τον Φιλανδό Μπένεντεκ Όλαχ, που πέτυχε σπουδαία νίκη απέναντι στον Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι με 3-1 σετ και στο τέλος ο Κάρλσον διαμόρφωσε το τελικό σκορ ομάδων επικρατώντας 3-1 του Γκνανασεκαράν.

Ο καθοριστικός δεύτερος ημιτελικός διεξάγεται  το Σάββατο 03/06 στις 20:30 Ελλάδας στο νέο αθλητικό κέντρο της Ενεμπόν. Από τον άλλο ημιτελικό θα βρεθεί στον τελικό ή η Ρουέν ή η Ανζέ (παρεμπιπτόντως επί χρόνια ομάδα του Γκιώνη).

ΞΑΝΑΜΠΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 100 ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ

Στην πολωνική λίγκα τα πλέι οφ είχαν αρχίσει από την 8άδα και η Μπογκόρια είχε πάρει την πρόκριση στην 4άδα με δύο νίκες απέναντι στην Ολύμπια Ούνια Γκρούντιαζ. Διπλοί είναι και οι ημιτελικοί, θα διεξαχθούν αύριο Παρασκευή 02/06 και την Κυριακή 04/06, ενώ ο μονός τελικός της Σούπερ Λίγκας έχει οριστεί για τις 11 Ιουνίου.

Η ομάδα του Γκιώνη τίθεται αντιμέτωπη με την Όρλις 1924, η οποία αναδείχτηκε φέτος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δευτεραθλήτρια στο Europe Trophy (στον τελικό θυμίζουμε, είχε χάσει από τον Ολυμπιακό), ενώ είχε πάει πολύ καλά και στις αγωνιστικές του πρωταθλήματος παίρνοντας τη 2η θέση.

Ο τοπ Έλληνας αμυντικός βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας στην Πολωνία και είναι έτοιμος να δώσει και φέτος μεγάλες βοήθειες στην Μπογκόρια για την επίτευξη των στόχων της. Στο μεταξύ, στον νέο διεθνή πίνακα αξιολόγησης είχε όφελος μετά από το πλασάρισμα στις θέσεις 33-64 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Πήρε 45 βαθμούς και με 220 στο σύνολο ανέβηκε στο νούμερο 95 από το 104 της περασμένης εβδομάδας. Με την ευκαιρία να προστεθεί ότι η δεύτερη εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Ντέρμπαν, η Κατερίνα Τόλιου έπεσε 5 θέσεις.

Εμφανίζει 10 βαθμούς από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου αποκλείστηκε στον γύρο των «128» και μετακινήθηκε στο νούμερο 174. Το άλλο ζευγάρι της 4άδας στα πλέι οφ της Πολωνίας αποτελούν η Ντζιάλντοβο με τη Γκιβιάζντα Μπιντγκόζ.

ΝΕΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΝΤΣ AG ΦΡΟΣΜΠΕΡΓΚ

Η επόμενη είδηση από ξένη διασυλλογική διοργάνωση με ελληνική παρουσία αφορά στη Λιντς AG Φρόσμπεργκ της Παπαδημητρίου. Κατέκτησε προχτές στην έδρα της τη Central European Super League, που είναι καθιερωμένοι αγώνες σαν Κύπελλο συλλόγων για ομάδες από χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Σε συναρπαστικό μονό τελικό με τη Μοράφσκι Κρουμλόφ από την Τσεχία το σκορ ήταν ισόπαλο 5-5 και η Λιντς κατέκτησε το τρόπαιο γιατί πήρε περισσότερα σετ στο σύνολο!

Η 19χρονη πρωταθλήτριά μας, που ήταν βασική σε όλη τη διοργάνωση, έδωσε στον τελικό τρία ατομικά ματς. Νίκησε τη Σέντοβα με 3-0 σετ κι έχασε από τη Τσερνάβσκαγια με 3-1 σετ και τη Σερμπατίκ με το ίδιο σκορ. Η Λιντς Φρόσμπεργκ, που είναι από τις πιο δυνατά κλαμπ στην Ευρώπη στις γυναίκες μετείχε με τη 2η ομάδα της στη διοργάνωση. Η βασική της τριάδα θα διεκδικήσει την Κυριακή 04/06 στον τελικό των πλέι οφ απέναντι στη Βίλας, τον τίτλο στην αυστριακή λίγκα, ενώ ήδη φέτος έχει κατακτήσει το Κύπελλο Αυστρίας, όπου επίσης είχε συμμετοχές η Παπαδημητρίου.

Στη Σούπερ λίγκα Κεντρικής Ευρώπης η Λιντς πήρε μέρος και με την 1η ομάδα και με τη 2η ομάδα της (η 2η αποκλείστηκε στα ημιτελικά). Το προπονητικό τιμ είχε αποφασίσει ν’ αγωνιστούν από την αρχή μέχρι το τέλος οι πιο μικρές αθλήτριες με την 1η ομάδα και αυτό έγινε. Η Παπαδημητρίου είχε συμπαίκτριες τη Μαργαρίτα Μπαλτουσίτε από τη Λευκορωσία και την Καρολίν Μίτσεκ από την Αυστρία. Στη φάση των γκρουπ, τον Νοέμβριο, η Λιντς AG νίκησε εντός και εκτός έδρας την προχτεσινή της αντίπαλο στον τελικό, όπως και μία ομάδα από τη Σλοβακία. Χάρη στην πρωτιά στο γκρουπ πέρασε κατευθείαν στα ημιτελικά κι εκεί κατέβαλλε μία άλλη ομάδα από την Τσεχία, το Χάβιροφ, που παρέταξε διεθνείς αθλήτριες της κατηγορίας Under 21. Στον πρώτο ημιτελικό οι ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 5-5 και στον δεύτερο νίκησε το αυστριακό κλαμπ με 6-4.

Στον τελικό συναντήθηκε πάλι με το Κρουμλόφ (το οποίο θυμίζουμε ότι φέτος είχε αρχίσει τη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και ακολούθως απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του Europe Cup) και μετά την ισοπαλία 5-5 μέτρησαν τα σετ, όπου η Λιντς είχε 20 υπέρ και 17 κατά για να κατακτήσει το τρόπαιο. Η Κρουμλόφ «κατέβηκε» με βασικές αθλήτριες και είχε στη σύνθεσή της και δύο πολύ καλές Ρωσίδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ