«Παλεύει» την Τετάρτη (19/7) για ένα μετάλλιο η Πλατανιώτη

«Παλεύει» την Τετάρτη (19/7) για ένα μετάλλιο η Πλατανιώτη

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη θα αγωνιστεί αύριο (19/7) στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος με στόχο ένα μετάλλιο.

Αυτό που δεν κατάφερε -για λίγο- να κάνει στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο, θα επιχειρήσει να πετύχει αύριο (19/7) η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης αγωνίζεται στις 13:30 στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος, με στόχο να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε πέρυσι στη Βουδαπέστη.

Η τέταρτη θέση στο τεχνικό άφησε μία γλυκόπικρη γεύση στην 29χρονη αθλήτρια, η οποία θα βρισκόταν σίγουρα στο βάθρο, αν δεν «έχανε» την τελευταία άσκηση του προγράμματός της. Στο ελεύθερο η Πλατανιώτη πέρασε με την τρίτη καλύτερη βαθμολογία του προκριματικού (199.4834β.), αλλά είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να ανέβει αρκετά για να διεκδικήσει μετάλλιο.

Θεωρητικά εύκολο έργο έχει η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στο δεύτερο παιχνίδι της στη Φουκουόκα. Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου αντιμετωπίζει στις 11:30 το Καζακστάν και λογικά δεν θα έχει προβλήματα να κάνει το «2 στα 2», ώστε να παίξει την πρωτιά στον Α΄ όμιλο (και την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα) τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/7, 04:30), απέναντι στις ΗΠΑ. Η ασιατική ομάδα γνώρισε στην πρεμιέρα τη συντριβή με 18-5 από τους Αμερικανούς και γενικότερα αναμένεται να αποτελέσει το «σάκο του μποξ» στον όμιλο.

Το Καζακστάν μετέχει για 11η φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει μπορέσει ποτέ να πάει ψηλότερα από την 11η θέση. Η μοναδική συνάντηση με την εθνική σε Παγκόσμιο ήταν πάλι στη Φουκουόκα πριν από 22 χρόνια, με την ελληνική ομάδα να φτάνει σε μία πολύ δύσκολη νίκη με 5-4.

Συνολικά, τα δύο συγκροτήματα έχουν αναμετρηθεί εννέα φορές και η μόνη απώλεια της εθνικής είναι μία ισοπαλία (6-6), στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ. Πιο πρόσφατο παιχνίδι ήταν το 2021 στη Τιφλίδα, στα τελικά του World League, όπου η «γαλανόλευκη» επικράτησε 14-9.

Στις καταδύσεις, τέλος, Θεόφιλος Αυθίνος και Θάνος Τσιρίκος αγωνίζονται στις 3 π.μ. στα προκριματικά του τραμπολίνο 3μ., επιδιώκοντας μία όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση. Στο αγώνισμα μετέχουν συνολικά 68 αθλητές και οι πρώτοι 18 της κατάταξης θα πάρουν το εισιτήριο για τον ημιτελικό, που διεξάγεται πιο αργά το πρωί (09:30). Οι 12 φιναλίστ του αγωνίσματος θα δώσουν στη χώρα τους ισάριθμα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ