Στον τελικό του Παγκοσμίου στα 50μ. ελεύθερο ο Γκολομέεβ

Στον τελικό του Παγκοσμίου στα 50μ. ελεύθερο ο Γκολομέεβ

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ για ακόμη μία φορά θα βρεθεί σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με νέο φετινό ρεκόρ στον ημιτελικό (21.85).

Πιστός στο ραντεβού του με τον τελικό των 50μ. ελεύθερο αποδείχθηκε για πέμπτο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Κριστιάν Γκολομέεβ.

Βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την καλύτερη φετινή επίδοσή του (21.91 έκανε το πρωί), ο 30χρονος Έλληνας κολυμβητής πήρε την έβδομη θέση των ημιτελικών στη Φουκουόκα με 21.85 και θα είναι «παρών» αύριο (29/7, 14:09) σε ακόμη έναν τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τον πέμπτο στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που κατέχουν ο Άρης Γρηγοριάδης και ο Γιάννης Δρυμωνάκος (ο Γκολομέεβ βέβαια είναι ο μόνος με πέντε τελικούς σε ένα αγώνισμα).

Διαβάστε επίσης: «Βόμβες» Γουόκαπ για Σλούκα και απόλυτη στήριξη σε Μπαρτζώκα!

Μακράν ταχύτερος και στους ημιτελικούς ήταν ο Αυστραλός Κάμερον ΜακΙβόι, που τερμάτισε σε 21.25 και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Τον ακολούθησαν ο Αμερικανός Τζακ Αλεξι με 21.60 και ο Βρετανός Μπεν Πράουντ -που είναι ο κάτοχος του τίτλου- με 21.61, ενώ προκρίθηκαν επίσης: ο Αυστραλός Αϊζακ Κούπερ (21.65), ο Τζόρνταν Κρουκς από τα Νησιά Κέιμαν, πρωταθλητής κόσμου στην 25άρα πισίνα (21.73), ο Ιταλός Λεονάρντο Ντεπλάνο (21.74) και ο Καναδός Τζος Λιέντο Εντουαρντς (21.88). Εκτός τελικού έμεινε ο βετεράνος Γάλλος Φλοράν Μανοντού, Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, που περιορίστηκε στη 12η θέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ