«Χάλκινη» Ολυμπιονίκης μήνυσε γιατρό της Team USA για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση

«Χάλκινη» Ολυμπιονίκης μήνυσε γιατρό της Team USA για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση

Τι αναφέρει η ίδια.

Η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του 2014 στο αγωνιστικό έλκηθρο, Έιζα Έβανς, κατέθεσε μήνυση ισχυριζόμενη ότι ένας γιατρός που εργαζόταν στο προσωπικό της Team USA της άσκησε σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση για σχεδόν μια δεκαετία, κατά τη διάρκεια θεραπείας.

Ο γιατρός, Τζόναθαν Βίλχελμ, καθώς και η Ολυμπιακή & Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών (USOPC) και η ομοσπονδία αγωνιστικού έλκηθρου των ΗΠΑ κατονομάστηκαν ως κατηγορούμενοι στη μήνυση που κατατέθηκε σε πολιτειακό δικαστήριο στα βόρεια της Νέας Υόρκης.

Η 35χρονη τόνισε σε σημερινό δελτίο Τύπου ότι η «επανειλημμένη σεξουαλική παρενόχληση» του Βίλχελμ την άφησε «σωματικά και συναισθηματικά κατεστραμμένη, σε σημείο που νιώθω χρόνιο άγχος και έχασα την αγάπη με το άθλημα».

Η μήνυση ανέφερε ότι η θεραπεία «αντανακλά την κακοποίηση που διαιωνίστηκε» από τον Λάρι Νασαρ, τον πρώην γιατρό της ομάδας Γυμναστικής των ΗΠΑ που εκτίει ποινή φυλάκισης 175 ετών μετά την καταδίκη του το 2018 για σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών.

Ο Ράιαν Στίβενς, δικηγόρος του Βίλχελμ, ανέφερε ότι ο πελάτης του «αρνείται τις απεχθείς αξιώσεις εναντίον του» και χαρακτήρισε τη σύγκριση του Βίλχελμ με τον Νασάρ «επαίσχυντη και συκοφαντική».

Από την πλευρά της η USOPC ξεκαθάρισε ότι δεν έχει εξετάσει την καταγγελία, αλλά «παραμένει δεσμευμένη στη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας των αθλητών της Ομάδας των ΗΠΑ».

Η μήνυση ανέφερε ότι ο Βίλχελμ άρχισε τη θεραπεία της Έβανς το 2012 και κατά τη διάρκεια της «άγγιζε τα γεννητικά όργανα και το σώμα της κυρίας Έβανς κατά παράβαση των ισχυόντων ιατρικών προτύπων».

Η Έβανς κατήγγειλε ότι ήταν γνωστό μεταξύ των αθλητριών ότι ο Βίλχελμ, ανεξάρτητα από τους τραυματισμούς τους, θα έβρισκε έναν λόγο να «φτάνει στον προσαγωγό», μια ομάδα μυών που βρίσκεται στους εσωτερικούς μηρούς. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο γιατρός είχε κατηγορηθεί για βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση της Έβανς και άλλων αθλητριών κατά τη διάρκεια των συνεδριών θεραπείας και πριν από αγώνες στην εκπαιδευτική εγκατάσταση USOPC στο Lake Placid της Νέας Υόρκης.

Η αγωγή ζητά απροσδιόριστες αποζημιώσεις για πόνο και ταλαιπωρία, ιατρικές αποζημιώσεις και άλλες βλάβες, συν τιμωρητικές αποζημιώσεις.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Έβανς τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμού από το άθλημα, επειδή δεν υπέβαλε δείγμα κατά τη διάρκεια ενός αντιντόπινγκ τεστ τον προηγούμενο Μάρτιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ