«Θετικός» σε απαγορευμένη ουσία ο Βραζιλιάνος ολυμπιονίκης, Τιάγκο Μπραζ

«Θετικός» σε απαγορευμένη ουσία ο Βραζιλιάνος ολυμπιονίκης, Τιάγκο Μπραζ

«Θετικός» σε απαγορευμένη ουσία βρέθηκε ο Βραζιλιάνος ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Τιάγκο Μπραζ και κινδυνεύει με «βαριά» τιμωρία.

Ο Βραζιλιάνος ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ, Τιάγκο Μπραζ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από θετικό έλεγχο ντόπινγκ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή (27/07) οι αρχές του στίβου.

Η Μονάδα Ακεραιότητας Αθλητισμού δήλωσε ότι ο Μπραζ ενημερώθηκε για τον ισχυρισμό ότι βρέθηκε «θετικός» στην ουσία της οσταρίνης και τέθηκε σε προσωρινή αναστολή ενώ κινδυνεύει με ποινή τετραετή αποκλεισμού από την ενεργό δράση.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό: «Πρόταση στον Ναν»

Ο Μπραζ κέρδισε με εκπληκτικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο με άλμα στα 6,03 μέτρα, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ. Επίσης, ο 29χρονος Βραζιλιάνος πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Αγωνίστηκε σε δύο συναντήσεις του Diamond League στην Ευρώπη αυτόν τον μήνα, ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος του επόμενου μήνα στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Η οσταρίνη είναι ένας διαμορφωτής των υποδοχέων ανδρογόνων που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μυών. Ήταν η ουσία που κόστισε στη βρετανική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 μέτρων ανδρών το αργυρό μετάλλιο στους Αγώνες του Τόκιο, αφού ο Τσιζίντου Γιούτζα βρέθηκε θετικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ