Eλεύθερος ο Πιστόριους με περιοριστικούς όρους!

Eλεύθερος ο Πιστόριους με περιοριστικούς όρους!

Ο Όσκαρ Πιστόριους θα αποφυλακιστεί τον Ιανουάριο, 11 χρόνια μετά την δολοφονία της γυναίκας του το 2013

Ο Όσκαρ Πιστόριους θα αποφυλακιστεί τον προσεχή Ιανουάριο μετά από 11 χρόνια στη φυλακή! Ο πρώην παραολυμπιονίκης είχε πυροβολήσει την σύντροφό του, Ρίβα Στένκαμπ, στο σπίτι τουw στη Πρετώρια, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, σε μια δολοφονία που συγκλόνισε τον κόσμο.

Το Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών αποφάσισε την υπό όρους αποφυλάκιση του 37χρονου Πιστόριους, ο οποίος είχε υποστηρίξει στη δίκη του ότι είχε περάσει τη σύντροφό του για διαρρήκτη και ότι τον πυροβόλησε γιατί βρισκόταν σε άμυνα.

Διαβάστε επίσης: Σοκ στο ΝΒΑ: Πασίγνωστος παίκτης κατηγορείται για ερωτική σχέση με ανήλικη της Β’ λυκείου! (pics, vids)

Η εισαγγελία υποστήριξε ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη και ο Πιστόριους την πυροβόλησε μετά από καυγά. Αρχικά δεν κρίθηκε ένοχος για φόνο και αντ’ αυτού καταδικάστηκε για ένοχη ανθρωποκτονία (το ισοδύναμο της κατηγορίας για ανθρωποκτονία από αμέλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Ο Πιστόριους καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια το 2014 και τελικά αποφυλακίστηκε και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ένα χρόνο αργότερα, αυτή η καταδίκη ανατράπηκε όταν το Ανώτατο Εφετείο της Νότιας Αφρικής τον έκρινε ένοχο για φόνο. Καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης, η οποία στη συνέχεια αυξήθηκε σε 13 χρόνια και πέντε μήνες αφότου η ποινή κρίθηκε επιεικής.

Το συμβούλιο αποφυλάκισης εξέτασε ξανά την υπόθεσή του τις προηγούμενες μέρες, αφού του αρνήθηκε την αποφυλάκιση τον Μάρτιο. Η απόφαση να του δοθεί μια δεύτερη ακρόαση για αποφυλάκιση με όρους, ήρθε αφότου ο δικηγόρος του παρέπεμψε την υπόθεσή του στο Συνταγματικό Δικαστήριο για λάθη που έκανε το δικαστήριο στον υπολογισμό του πότε ο Πιστόριους θα έπρεπε να αποφυλακιστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ