Δεν πάει στο Παρίσι ο Χαφναουί

Δεν πάει στο Παρίσι ο Χαφναουί

Δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ο Αχμέντ Χαφναουί.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των 400μ. ελεύθερο, Αχμέντ Χαφναουί, δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στους Αγώνες του Παρισιού, καθώς αποφάσισε να αποσυρθεί από τη φετινή διοργάνωση.

Την είδηση, που αρχικά μετέδωσαν τα ΜΜΕ της Τυνησίας, επιβεβαίωσε αργά χθες το βράδυ με ανακοίνωσή της η αφρικανική συνομοσπονδία υγρού στίβου (Africa Aquatics), χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ ως τώρα δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από την εθνική ομοσπονδία ή την Ολυμπιακή Επιτροπή της Τυνησίας.

Διαβάστε επίσης: Ο δρόμος για το Βερολίνο, περνά από τη Βαρκελώνη

Το 2021 στο Τόκιο, ο 18χρονος τότε Χαφναουί έκανε τη μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. ελεύθερο, έχοντας περάσει μάλιστα ως όγδοος από τους προκριματικούς.
Η εμφάνισή του δεν αποδείχθηκε… φωτοβολίδα, καθώς στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα αναδείχθηκε νικητής στα 800μ. και στα 1.500μ., όπου μάλιστα πλησίασε πολύ κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ του Σουν Γιανγκ, ενώ έχασε στην τελευταία χεριά τον τίτλο στα 400μ. από τον Αυστραλό Σαμ Σορτ.

Ο Τυνήσιος κολυμβητής μετείχε και στο Παγκόσμιο της Ντόχα, τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά οι εμφανίσεις του ήταν απογοητευτικές μένοντας εκτός τελικού και στα τρία αγωνίσματα. Εν συνεχεία, αναχώρησε με προορισμό την πατρίδα του και όχι τις ΗΠΑ, όπου είναι η προπονητική βάση του, επικαλούμενος προβλήματα με τη βίζα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ