Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Γύρισε ο Παράσχος και στο Περιστέρι ετοιμάζονται για να υποδεχθούν το... 2006
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κούβελος : «Η Σεβίνσκα ήταν το πρότυπο του υγιούς αθλητή!»

Υπήρξε λάτρης του Ολυμπισμού και της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Κούβελος : «Η Σεβίνσκα ήταν το πρότυπο του υγιούς αθλητή!» | to10.gr

Σε ηλικία μόλις 72 ετών έφυγε από τη ζωή η μεγαλύτερη δρομέας του παγκόσμιου αθλητισμού και διακεκριμένο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ιρένε Σεβίνσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπήρξε λάτρης του Ολυμπισμού και της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Παρευρέθηκε σε πολλές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις της ΔΟΑ, στις οποίες μιλούσε με πάθος για τον αθλητισμό, μεταφέροντας τις εμπειρίες της και τη διαχρονική αγάπη της για τους νέους αθλητές. Το 2010, η ΔΟΑ την βράβευσε στον λόφο της Πνύκας για τη συμβολή της στην προσπάθεια διάδοσης των Ολυμπιακών Αξιών και της Ολυμπιακής Παιδείας.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΑ κ. Ισίδωρος Κούβελος, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατό της, δήλωσε: «Από σήμερα είναι βέβαιο πως ο παγκόσμιος αθλητισμός είναι φτωχότερος. Η μεγάλη φίλη Ιρένε χάρισε στον αθλητισμό αξέχαστες στιγμές. Δεν ήταν μόνον μια μεγάλη αθλήτρια, ήταν ένα από τα καλύτερα πρότυπα του υγιούς αθλητή! Ένα πραγματικό Role Model τόσο στην αθλητική της καριέρα όσο και στην καθημερινή της ζωή! Σε όλους εμάς στην ΔΟΑ θα λείψει πολύ».

Η ίδια, σε ένα κείμενο που έγραψε για τα 50 χρόνια της ΔΟΑ σημείωνε: «Οι εκπαιδευτικές δράσεις της ΔΟΑ, που στοχεύουν στην προώθηση της φιλίας και της ανεκτικότητας μεταξύ των νέων, μέσα από θέματα ηθικής και πολιτιστικής κουλτούρας του Ολυμπιακού Κινήματος και των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι ανεκτίμητες. Είμαι βέβαιη πως όποιος έχει έρθει μία φορά στον χώρο αυτόν θέλει να επιστρέψει και πάλι».

Η Ιρένε Σεβίνσκα έλαβε μέρος σε 5 συνεχόμενες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων από το Μεξικό του 1964 μέχρι και εκείνους της Μόσχας του 1980.

Είχε κατακτήσει 7 Ολυμπιακά μετάλλια (3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα) και 16 Ευρωπαϊκά, ανοιχτού και κλειστού στίβου (9 χρυσά, 3 ασημένια και 4 χάλκινα).

Υπήρξε Νο 1 της Παγκόσμιας Κατάταξης 7 φορές στα 200 μέτρα, 4 φορές στα 400 μέτρα, 2 φορές στα 100 μέτρα και 3 φορές στο άλμα εις μήκος

Από το 1965 μέχρι το 1979 έσπασε 6 παγκόσμια ρεκόρ και ήταν η μοναδική αθλήτρια (ή αθλητής) που κατείχε παγκόσμιο ρεκόρ σε τρία αγωνίσματα 100, 200, και 400 μέτρα!

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από