Ο Παρκ Γι Σουνγκ λαμπαδηδρόμος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Παρκ Γι Σουνγκ λαμπαδηδρόμος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Παρκ Γι Σουνγκ θα είναι ο πρώτος Νοτιοκορεάτης, και δεύτερος κατά σειρά, λαμπαδηδρόμος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενηθούν από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018 στην Πιονγκτσάνγκ. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 24 Οκτωβρίου από την πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου. Εκείνη, με τη σειρά της, […]

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Παρκ Γι Σουνγκ θα είναι ο πρώτος Νοτιοκορεάτης, και δεύτερος κατά σειρά, λαμπαδηδρόμος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενηθούν από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018 στην Πιονγκτσάνγκ.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 24 Οκτωβρίου από την πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου. Εκείνη, με τη σειρά της, θα την παραδώσει στον Απόστολο Αγγελή που είναι αθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου.

Ο 24χρονος Έλληνας θα δώσει τη Φλόγα, έξω από το μνημείο του Πιέρ ντε Κουμπερτέν, στον 36χρονο Παρκ Γι Σουνγκ, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αϊντχόφεν. Συμμετείχε, μάλιστα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ (2000) και, δύο χρόνια αργότερα, κατέκτησε την 4η θέση στο Μουντιάλ με την Εθνική Ομάδα της Νότιας Κορέας. Στις 14 Μαΐου 2014 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση επικαλούμενος τραυματισμό στο γόνατο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει μία εβδομάδα επί ελληνικού εδάφους και την 1η Νοεμβρίου θα φτάσει στη Νότια Κορέα για να περάσει απ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μέσα σε 101 ημέρες.

Η πορεία της λαμπαδηδρομίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων:

https://www.youtube.com/watch?v=m9xplg2US5c

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ