Ρέντσο Γκρέισι : Ο «θρύλος» επέστρεψε στο κλουβί στα 51 του!

Ρέντσο Γκρέισι : Ο «θρύλος» επέστρεψε στο κλουβί στα 51 του!

Ο Ρέντσο Γκρέισι στα 51 του αγωνίστηκε σε αγώνα του One Fc και μάλιστα νίκησε με υποταγή του αντιπάλου Γιούκι Κόντο, μετά από λαβή πνιγμού

Ο «θρύλος» του Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου αλλά και των μικτών πολεμικών τεχνών, Ρέντσο Γκρέισι, επέστρεψε στα 51 του χρόνια στο κλουβί για να αντιμετωπίσει τον Γιούκι Κόντο για το One Fc. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος κέρδισε και τη μάχη υποτάσσοντας τον αντίπαλο του με rear nake choke (λαβή πνιγμού).

Στο γυμναστήριο του Ρέντσο Γκρέισι προπονούνται τεράστια ονόματα του UFC όπως ο Γαλλοκαναδός Τζορτζ Σεν Πιέρ, ο Φράνκι Έντγκαρ, ο Κρις Γουάιντμαν, ο Ρόι Νέλσον και άλλοι.

Η οικογένεια Γκρέισι είναι αυτή η οποία έφερε το Ζίου Ζίτσου στη Βραζιλία, προσαρμόζοντας και εξελίσσοντας το άθλημα στο δικό τους στυλ, που διέφερε από αυτό που δίδασκαν οι Ιάπωνες. Οι Κάρλος και Χέλιο Γκρέισι αναμιγνύοντας τεχνικές από το Τζούντο και το Ζίου Ζίτσου, δημιούργησαν τη δικιά τους σχολή, την οποία σήμερα γνωρίζουμε ως Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου. Ο Ρέντσο Γκρέισι που χτες επέστρεψε στους αγώνες είναι εγγονός του Κάρλος Γκρέισι.

Ουσιαστικά η οικογένεια Γκρέισι «είναι» το Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου, καθώς όχι μόνο δημιούργησε και εξέλιξε το είδος, αλλά επηρέασε και την ιστορία των μικτών πολεμικών μαχών. Μέχρι να εμφανιστεί ο Ρόις Γκρέισι και το Ζίου Ζίτσου, ο κόσμος πίστευε ότι ο πιο μυώδης, ο πιο δυνατός, θα είναι αυτός που θα επικρατεί πάντα στις μάχες. Αλλά αποδείχτηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι.

Το Ζίου Ζίτσου όμως είναι μία πολεμική τέχνη, η οποία στηρίζεται σε τεχνικές οι οποίες αποδεικνύουν ότι και οι λιγότερο δυνατοί έχουν τρόπο να επιβληθούν είτε σε αγώνες, είτε σε περιπτώσεις αυτοάμυνας, έξω στην πραγματική ζωή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ