«Ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα, το αφιερώνω στους Έλληνες»

«Ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα, το αφιερώνω στους Έλληνες»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, μετά τον θρίαμβο της κατάκτησης του 4ου σερί χρυσού μεταλλίου στους κρίκους σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αφιέρωσε την επιτυχία του στους Έλληνες και μίλησε για τον τραυματισμό και τα μελλοντικά του σχέδια.

Στην Ελλάδα και στους ανθρώπους της, που πέρασαν δύσκολες στιγμές, αφιέρωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας το τέταρτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιό του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όπως και πριν από τρία χρόνια, η «περιπέτεια» της Γλασκόβης ξεκίνησε με πόνους και τελείωσε με δόξα για τον 27χρονο «άρχοντα των κρίκων», που τον Οκτώβριο του 2015 είχε κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο και την Ολυμπιακή πρόκριση στο ίδιο γυμναστήριο, αγωνιζόμενος με κύστη στο χέρι και έχοντας χάσει τον πατέρα του μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Το πρωί της Κυριακής επανέλαβε ό,τι ακριβώς είχε κάνει και το πρωί εκείνου του τελικού στην -για μια ακόμη φορά- βροχερή σκοτσέζικη πόλη. Βγήκε για τρέξιμο, φόρεσε την κουκούλα για να προστατευτεί από τις σταγόνες βροχής και έτρεξε… μοιράζοντας γροθιές στον αέρα…

Στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του μεταλλίου, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον ώμο και που παραλίγο να του στερήσει την συμμετοχή. Είπε συγκεκριμένα: «Ο αγώνας αυτός ήταν αφιερωμένος στη χώρα μας και στους Έλληνες, μετά από όλα αυτά τα δυσάρεστα που συμβαίνουν και που τους πλήγωσαν. Σ’ αυτούς αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο, όπως και στους ανθρώπους που μου δείχνουν την αγάπη τους και φυσικά στην οικογένειά μου. Είχα φτάσει στο σημείο να σκεφτώ μέχρι και την αποχώρησή μου από τη διοργάνωση, λίγο πριν από τον προκριματικό. Κατάφερα να αγωνιστώ όμως και είπα ότι θα ήμουν καλύτερος στον τελικό, όπως και συνέβη. Δεν ήμουν απολύτως έτοιμος σωματικά, αλλά ήμουν απολύτως προετοιμασμένος πνευματικά. Ήμουν σίγουρος γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Υπήρξαν δυσκολίες εδώ, αλλά χειριστήκαμε την κατάσταση καλά με τον προπονητή και με τον γιατρό της ομάδας και δεν ανησύχησα ούτε στιγμή».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Εκτέλεσα το πρόγραμμά μου όπως ακριβώς το είχα φανταστεί. Είναι ξεκάθαρα η καλύτερη εκτέλεση της καριέρας μου, έτσι το ένιωσα εγώ και το ίδιο είπε και ο προπονητής μου. Επόμενος στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, σε 2,5 μήνες, όπου θα πάμε για να υπερασπιστούμε τον παγκόσμιο τίτλο, αρκεί να έχουμε υγεία και να ξεπεραστεί το πρόβλημα με τον ώμο μου. Πρέπει να το φτιάξουμε εντελώς, γιατί γρήγορα έρχεται το Τόκιο 2020. Μέσα στα δύο επόμενα χρόνια μπορούμε να κερδίσουμε άλλους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους, άλλους δύο παγκόσμιους και άλλον έναν Ολυμπιακό τίτλο, οπότε… πρόσω ολοταχώς»!

Και στο τέλος ο Πετρούνιας πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον προπονητή μου Δημήτρη Ράφτη, τον γιατρό Οδυσσέα Παξινό, ολόκληρο το τιμ των φυσιοθεραπευτών με την Ιβάνα Τζούριτς, τον Μανώλη Μανωλαράκη και όσους με στήριξαν σε όλη αυτή τη διαδρομή, καθώς και στους χορηγούς μου. Προχωράμε δυνατά και πάμε φουλ για Τόκιο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ