Νικηφόρα αρχή για Σγουρόπουλο/Μπογκντάνοβα στο ομαδικό του Ολυμπιακού τουρνουά

Επανήλθε σήμερα η δράση στο Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων του Μπουένος Άιρες και ο Γιάννης Σγουρόπουλος με τη Ναντέζντα Μπογκντάνοβα άρχισαν με ευρεία νίκη την προσπάθειά τους στο ομαδικό.


Νικηφόρα αρχή για Σγουρόπουλο/Μπογκντάνοβα στο ομαδικό του Ολυμπιακού τουρνουά | to10.gr

Για το 2ο γκρουπ το ελληνολευκορωσικό δίδυμο, που επισήμως αναφέρεται ως Mix Europe 3, επιβλήθηκε με 3-0 των Γιαν Μαρί Νάιρε/Αννίκα Λάντστρομ από τις Φιλιππίνες και τη Φινλανδία αντίστοιχα, που υπολογίζονται ως Mix Intercontinental 2. Έκανε έτσι το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο ταμπλό των «16», εκεί όπου θα περάσουν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ. Ο Σγουρόπουλος και η Μπογκντάνοβα σημείωσαν αρχικά από μία νίκη στο απλό κι έπειτα επικράτησαν και στο διπλό. Αμφίρροπο ήταν μόνο το παιχνίδι της Λευκορωσίδας, όπου η νίκη ήρθε δύσκολα. Απόψε στις 23:30 ώρα Ελλάδας δίνεται η συνέχεια με αντιπάλους τους Λιν Τζου/Σου Πέι από την κινεζική Ταϊπέι.

Ο Σγουρόπουλος με την Μπογκντάνοβα συνεργάζονται ξανά έπειτα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του περασμένου καλοκαιριού. Είναι νούμερο 14 στα φαβορί του ομαδικού και είχαν με το μέρος τους τις πιθανότητες στην πρεμιέρα του 2ου γκρουπ. Στην αρχή η Μπογκντάνοβα είχε μεγάλη πίεση από τη Λάντστρομ και όλα τα σετ κρίθηκαν στην παράταση, αλλά μετά η Mix Europe 3 είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Mix Europe 3-Mix Intercontinental 2 3-0:

Ναντέζντα Μπογκντάνοβα-Αννίκα Λάντστρομ 3-1 (14-12, 10-12, 12-10, 12-10)

Γιάννης Σγουρόπουλος-Γιαν Μαρί Νάιρε 3-0 (11-4, 11-4, 11-8)

Σγουρόπουλος/Μπογκντάνοβα-Νάιρε/Λάντστρομ 3-0 (12-10, 11-9, 11-6)

Η διαδικασία των προκριματικών περιλαμβάνει 8 γκρουπ των 4ων ομάδων. Όλες οι ομάδες αποτελούνται από έναν άνδρα και μία γυναίκα και γι’ αυτό το αγώνισμα παρουσιάζεται επίσημα ως Mixed Team event. Εκτός από τους Λιν Γιουν Τζου/Σου Πέι Λινγκ από την κινεζική Ταϊπέι, που βρίσκονται και στη θέση του επικεφαλής του γκρουπ, είναι αντίπαλοι οι Νάθαελ Έλις Χαμντούν/Λι Κα Γε από την Τυνησία και το Χονγκ Κονγκ αντίστοιχα (Mix Intercontinental 1).

Τα επόμενα ματς στο γκρουπ:

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου:

Στις 23:30 Λιν Τζου/Σου Πέι-Σγουρόπουλος/Μπογκντάνοβα

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου:

19:00 Σγουρόπουλος/Μπογκντάνοβα-Χαμντούν/Λι Κα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο