
Σε αναζήτηση γηπέδου για τους επόμενους μήνες βρίσκεται η Ράγιο Βαγεκάνο.
Η Ράγιο Βαγιεκάνο, ομάδα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ στα προημιτελικά του Conference League 2025-26, θα χρειαστεί να βρει ένα προσωρινό γήπεδο για να παίξει τους εντός έδρας αγώνες της, καθώς το «Estadio de Vallecas», πρέπει να υποβληθεί σε επείγουσες επισκευές λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και τις ανθυγιεινές συνθήκες, δήλωσαν οι περιφερειακές αρχές.
Φίαθλοι παραπονιούνται εδώ και χρόνια για την κατάσταση του Estadio de Vallecas, το οποίο χτίστηκε το 1976 και ανήκει στην περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης, η οποία επιτρέπει στη Ράγιο να το χρησιμοποιεί με παραχώρηση. Ένα ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο μακροχρόνιων τριβών μεταξύ των οπαδών και του ιδιοκτήτη Ραούλ Μάρτιν Πρέσα.
Διαβάστε επίσης: «Πικάρισμα» της Ryanair προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο (pic)
Ο Μαριάνο ντε Πάκο, περιφερειακός επικεφαλής αθλητισμού, πολιτισμού και τουρισμού της Μαδρίτης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η παραχώρηση της Ράγιο αναστέλλεται μετά από έλεγχο που εντόπισε σοβαρές ελλείψεις ασφαλείας στο στάδιο, οι οποίες απαιτούσαν επείγουσες εργασίες που αναμένεται να διαρκέσουν από δύο έως έξι μήνες για να ολοκληρωθούν.
«Προσπαθήσαμε να το επαναφέρουμε σε καλό δρόμο, αλλά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή , η έλλειψη συντήρησης έχει πιστοποιηθεί. Ο σύλλογος δεν συμμορφωνόταν, επομένως οι αρχές έπρεπε να αναλάβουν δράση», είπε.
Η έκθεση της κυβέρνησης ανέφερε τον κίνδυνο εμφάνισης κρουσμάτων ή πυρκαγιών, ασθενειών λόγω της συσσώρευσης απορριμμάτων και υπολειμμάτων, καθώς και ελαττωματικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και φωτισμό έκτακτης ανάγκης, μεταξύ άλλων προβλημάτων.
Οι εικόνες που επισυνάπτονται στην έκθεση, φαίνεται να δείχνουν σακούλες σκουπιδιών, μπουκάλια υγρού λιπάσματος, χαρτόκουτα, πλαστικές συσκευασίες, δοχεία μπογιάς και άλλα αντικείμενα στοιβαγμένα μέσα στο στάδιο.



















