Στις «64» του απλού νεανίδων έμεινε η Τέρπου στην Ουγγαρία

Στις «64» του απλού νεανίδων έμεινε η Τέρπου στην Ουγγαρία

Έκανε την προσπάθειά της ώσπου αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του απλού νεανίδων η Ελισάβετ Τέρπου στο δυνατό όπεν της Ουγγαρίας, που γίνεται στο Σομπάτελι.

Η Τέρπου είχε προχωρήσει στο ταμπλό με τη 2η θέση από τον προκριματικό της όμιλο και σήμερα γνώρισε την ήττα με 4-1 σετ από την πολύ καλή Ρωσίδα Εκατερίνα Ζιρόνοβα. Η ελληνική συμμετοχή στους αγώνες του World Junior Circuit συνεχίζεται από την Παρασκευή με το ομαδικό σε νεάνιδες, παίδες και κορασίδες. Το Σάββατο αρχίζουν και τα ατομικά αγωνίσματα των παίδων και των κορασίδων και το τουρνουά θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Εκτός από την πρωταθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά εκπροσωπούν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Χρυσή Φωτιάδου του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας, οι παίδες Ιάκωβος Αϊβατίδης και Αλέξανδρος Μαδέσης του Π.Κ.Δ. Ταύρου, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση είναι η προπονήτρια της Αθηνάς Νέου Φαλήρου Λάουρα Νικουλάε (για τα κορίτσια) και ο προπονητής της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου Αλέξης Αρσενιάδης (για τα αγόρια).

Το απλό νεανίδων περιλάμβανε αρχικά 24 προκριματικά γκρουπ. Η Ζιρόνοβα δεν μετείχε στη διαδικασία και μπήκε απευθείας στο ταμπλό των «64» ως νούμερο 8 στα φαβορί. Με την ώθηση από τις σταθερά καλές εμφανίσεις της η Τέρπου μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε το 1ο σετ. Στη συνέχεια όμως, η Ρωσίδα ανέβασε απόδοση και επέβαλλε το παιχνίδι της δείχνοντας ότι αποτελούσε πολύ ψηλό εμπόδιο για την πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών και του απλού νεανίδων. Η εξέλιξη 11-7, 6-11, 6-11, 6-11 και 7-11.

Στο μεταξύ, έχει προχωρήσει και το διπλό νεανίδων με τα ζευγάρια, που έχουν ελληνική παρουσία, ν’ αποκλείονται από τον 1ο γύρο. Στο ταμπλό των «64» η Τέρπου και η Τουρκάλα Γκάμζε Κότρα αποκλείστηκαν με 3-1 σετ από τις Γκέα Μονφαρντίνι/Γιαρόσλαβα Πρικόντκο από την Ιταλία και την Ουκρανία αντίστοιχα (10-12, 11-7, 8-11, 6-11). Η Παπαδημητρίου με την Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς έχασαν με το ίδιο σκορ από τις Σουηδέζες Ρεμπέκα Μούσκαντορ/Άλμα Ρόουζε (11-8, 9-11, 7-11, 11-13), ενώ η Φωτιάδου και η Τσέχα συμπαίκτριά της Γιάνα Βασέντοβα κάμφθηκαν από τις Ουγγαρέζες Χέλγκα Ντάρι/Άννα Φέγος με 3-0 σετ (8-11, 7-11, 10-12)

Το Σάββατο γίνονται τα διπλά σε παίδες και κορασίδες όπου επίσης εφαρμόζεται από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα. Στο διπλό παίδων ο Μαδέσης και ο Αϊβατίδης κληρώθηκαν στους «64» με τους Σουηδούς Καρλ Γκράνατ/Ντένις Λάρσον. Στο διπλό κορασίδων η Φωτιάδου και η παρτενέρ της Βικτόρια Βρόζεκ από την Πολωνία έχουν bye στον 1ο γύρο και στις «32» (την ίδια μέρα) θα συναντήσουν τις Ρουμάνες Ιοάννα Σινγκεορζάν/’Ελενα Ζαχαρία. Επίσης χωρίς αγώνα προχωρούν στον 2ο γύρο η Παπαδημητρίου και η Κροάτισσα Αράποβιτς κι εκεί θ’ αντιμετωπίσουν τις νικήτριες από τον αγώνα Κέντρα Μόλναρ/Νόρα Τάνακς (Ουγγαρία)-Ανέι Μπακούτ/Αντζελίνα Ρομανόβσκαγια (Καζακστάν).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ