Μινσκ: Στον 1ο γύρο του απλού ανδρών ο Αγγελάκης

Μινσκ: Στον 1ο γύρο του απλού ανδρών ο Αγγελάκης

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να προκριθεί στον 1ο γύρο του απλού ανδρών στο τουρνουά Challenge της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ πλασαρίστηκε στις θέσεις 17-32 των αγώνων για αθλητές έως 21 ετών.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης επιτυγχάνει τους στόχους του στο όπεν της Λευκορωσίας και εκπροσωπεί επάξια την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Kατά τη σημερινή δεύτερη μέρα του τουρνουά Challenge της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.) κατάφερε να προκριθεί στον 1ο γύρο του απλού ανδρών, ενώ πλασαρίστηκε στις θέσεις 17-32 των αγώνων για αθλητές έως 21 ετών. Ο Έλληνας πρωταθλητής πιστοποιεί την καλή του κατάσταση και την Πέμπτη θα προσπαθήσει να προχωρήσει κι άλλο στο σημαντικότερο αγώνισμα. Αντίπαλός του είναι ο Βέλγος Μάρτιν Αλέγκρο, νούμερο 110 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο αγώνας γίνεται στο τραπέζι 1, αρχίζει στις 15:45 ώρα Ελλάδας (16:45 τοπική) και μεταδίδεται ζωντανά στο ίντερνετ από το itTV.com. Πρώτο φαβορί του τουρνουά είναι ο πολιτογραφημένος Ουκρανός Κου Λέι και 2ο ο Ρώσος Κιρίλ Σκάτσκοφ.

Το πρωί ο Αγγελάκης (νούμερο 944 στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών τον Νοέμβριο) διεκδίκησε την προνομιούχο 1η θέση στο 9ο γκρουπ του απλού. Τέθηκε αντιμέτωπος με τον επικεφαλής Μιάντ Λοτφιγιαναμπάντι από το Ιράν (Νο 246). Από την αρχή έβαλε υψηλά εμπόδια με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού του, παρουσιάστηκε πολύ σταθερός κι έφτασε σε ευρεία νίκη με 4-0 σετ (11-7, 11-7, 11-6, 12-10). Το 9ο γκρουπ δεν εντασσόταν σε αυτά όπου οι νικητές θα έπρεπε να περάσουν κι από νοκ άουτ προκριματική φάση κι έτσι ο 21χρονος άσος προκρίθηκε απευθείας στο ταμπλό. Στον γύρο των «64» η κλήρωση τον έφερε αντίπαλο με τον Βέλγο Μάρτιν Αλέγκρο, ο οποίος είναι νούμερο 13 του αγωνίσματος και βρισκόταν κατευθείαν στον 1ο γύρο. Ήδη με τα αποτελέσματά του στο Μινσκ ο αθλητής του Πέρα Αθηνών έχει εξασφαλίσει πολλούς πόντους για τους πίνακες αξιολόγησης και χωρίς πίεση θα κυνηγήσει αύριο την έκπληξη.

Στους αγώνες Under 21 ο Αγγελάκης (νούμερο 95 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας) είχε προκριθεί στο ταμπλό ως 2ος από το 13ο γκρουπ. Σήμερα το μεσημέρι αγωνίστηκε στον 1ο γύρο κόντρα στον δυνατό Ιάπωνα Σουνσούκε Τογκάμι, που φιγουράρει στο νούμερο 28 του διεθνούς ranking list Under 21. Μπήκε δυνατά, διατήρησε υψηλά στάνταρ απόδοσης και κατέκτησε σπουδαία νίκη με 3-0 σετ (11-7, 11-8, 11-7).

Λίγη ώρα αργότερα αντιμετώπισε για τον γύρο των «32» έναν άλλον πολύ αξιόλογο Ιάπωνα, τον Κακέρου Σόνε (Νο 68). Κράτησε τον καλό του ρυθμό, πίεσε με τις άμυνες και τις επιλεγμένες επιθέσεις, αλλά αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες με 3-1. Έχασε το 1ο σετ, ισοφάρισε άμεσα και κάμφθηκε με οριακή διαφορά στο 3ο και το 4ο σετ (8-11, 11-6, 10-12, 9-11). Το πλασάρισμα στις θέσεις 17-32 πάντως, χαρίζει αναμφίβολα στον διεθνή μας ένα θετικό φινάλε σε αγώνες στο εξωτερικό σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

* Ξανά στο προσκήνιο οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Αρχίζει ο 2ος γύρος και η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη θα υποδεχτεί αύριο στην Πολωνία τη γαλλική Ανζέ. Η συνάντηση, που είναι για το 3ο γκρουπ, αρχίζει στις 19:30 Ελλάδας (18:30 τοπική) και μεταδίδεται ζωντανά από το ιντερνετικό Laola1.tv. Την Παρασκευή έρχεται η σειρά της Έσλοβ. Για το 4ο γκρουπ της διοργάνωσης η ομάδα του Γιάννη Σγουρόπουλου θ’ αντιμετωπίσει εντός έδρας τη ρωσική Φάκελ Όρενμπουργκ. Στις 20:00 Ελλάδας (19:00 τοπική) η ώρα έναρξης και το ματς έχει επίσης ζωντανή κάλυψη στο Laola1.tv.

* Με ελληνική συμμετοχή κάνει πρεμιέρα αύριο στην Αλμερία το διεθνές τουρνουά της Ισπανίας για αθλητές με αναπηρίες. Ο Μάριος Χατζηκυριάκος παίρνει μέρος στην κλάση 6 των ορθίων και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος στην κλάση 10 των ορθίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ