Πρωτιά και πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για την εθνική ομάδα πινγκ πονγκ

Πρωτιά και πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για την εθνική ομάδα πινγκ πονγκ

Πανηγυρικά έκλεισε απόψε τους αγώνες της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019 η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών.

Στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κατέβαλλε τη Ρωσία με 3-0, υπερκάλυψε την ήττα του 1ου γύρου με 3-2 και προκρίνεται στα τελικά με την 1η θέση από το 6ο γκρουπ της κορυφαίας κατηγορίας (επίπεδο 1). Επανέλαβε μάλιστα την επιτυχία της σεζόν 2016-2017 όταν και πάλι είχε κατακτήσει την πρωτιά στο προκριματικό της όμιλο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017. Τότε είχε νικήσει 3-0 στο καθοριστικό ματς την Αγγλία, τώρα ξανάκανε το ίδιο σε βάρος της Ρωσίας μπροστά σε 300 άτομα, που δημιούργησαν ζεστή ατμόσφαιρα.

Με τους Παναγιώτη Γκιώνη, Γιάννη Σγουρόπουλο, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο και καθοδηγητή από τον πάγκο τον Κώστα Βατσακλή έφτασε σε περήφανη νίκη και, πέρα από το γόητρο, η ουσία είναι ότι θα έχει θέση επικεφαλής ομίλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ναντ. Και ναι μεν οι Ρώσοι να παρέταξαν νεαρούς αθλητές και όχι τη βασική τους ομάδα, αλλά είναι πάντα δυνατοί και επικίνδυνοι και το απέδειξαν και σήμερα όταν κάλλιστα θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν και να δώσουν άλλη τροπή στο ματς. Το επίσης πολύ σημαντικό για την εθνική μας είναι ότι έκανε καταπληκτικό παιχνίδι στην πρώτη του εμφάνιση σε τέτοια διοργάνωση ο Κωνσταντινόπουλος κι ενίσχυσε τα ενθαρρυντικά σημάδια για το μέλλον της ομάδας.

Ο αγώνας μεταδόθηκε σε live streaming μέσα από την πλατφόρμα του Laola1.tv . Την εξαιρετική παραγωγή με 4 κάμερες έκανε η ελληνική ιστοσελίδα Sportshero, με την οποία συνεργάζεται φέτος η ομοσπονδία. Την Τετάρτη θ’ ανέβουν βίντεο με δηλώσεις των Ελλήνων αθλητών και του ομοσπονδιακού προπονητή.

European Team Championships

Stage 1

Ως νούμερο 1 της ομάδας άρχισε τον αγώνα ο Παναγιώτης Γκιώνης (νούμερο 20 στην Ευρώπη αυτόν τον μήνα). Αντιμετώπισε τον 19χρονο Ντένις Ιβόνιν (Νο 161) και με καλή εμφάνιση και νίκη 3-0 επιβεβαίωσε ότι ήταν δυνατό φαβορί στο ματς. Ο Ρώσος έβγαλε αρετές απέναντι στην άμυνα, όμως στη διάρκεια του Έλληνα άσου και στις πολύ ποιοτικές μπάλες του είχε πρόβλημα. Στο 1ο σετ ο Γκιώνης ξέφυγε μετά τα μέσα του και παρότι ο αντίπαλος μείωσε από 4-9 σε 8-10 αξιοποίησε το αβαντάζ. Μπήκε ακόμα καλύτερα στο 2ο σετ, δημιούργησε διαφορά κι ακόμα κι όταν ο Ιβόνιν πλησίασε στο 7-6 βρήκε λύσεις με επιθέσεις, με σταθερή άμυνα και ορισμένες περίτεχνες μπαλιές με το κομπίνα-λάστιχο. Ίδιο το σκηνικό και στο 3ο σετ. Προηγήθηκε 5-1, ο Ιβόνιν πήγε τη διαφορά στον πόντο και ο Γκιώνης …ανέβασε ταχύτητα και με θαυμάσια ράλι έφτασε στη νίκη. Ο Ιβόνιν ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό νέων το 2017 και νικητής στο όπεν νέων της Αιγύπτου την ίδια χρονιά.

Από τη θέση 2 της ομάδας μπήκε μετά στο τραπέζι ο Γιάννης Σγουρόπουλος (νούμερο 134 στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης του Νοεμβρίου) και τέθηκε αντιμέτωπος με τον αριστερόχειρα Σάντι Ισμαΐλοφ (Νο 92). Έγινε μεγάλο παιχνίδι και ο πρωταθλητής μας επικράτησε 3-2 με εντυπωσιακή ανατροπή στο φινάλε, αλλά κι από 0-2 στα σετ! Στο 1ο σετ δεν βρήκε ρυθμό και ο πολύ επιθετικός Ρώσος το πήρε εύκολα. Το 2ο σετ χάθηκε από την πρώτη μπάλα. Ενώ βελτίωσε την απόδοσή του και προηγήθηκε 7-3, ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων είχε κακή υποδοχή κι αυτή του στοίχισε. Ο Ισμαΐλοφ μείωσε σε 6-7 (εκεί πήρε το τάιμ άουτ ο Κώστας Βατσακλής), αργότερα πέρασε μπροστά 9-8 αξιοποιώντας στο έπακρο το σερβίς του και με μικρή βοήθεια από την τύχη (σ.σ. μπαλιά φιλέ και μέσα) πήγε το σετ στην παράταση. Δύο λάθη του Σγουρόπουλου έφεραν το 0-2 στα σετ.

Στο 3ο σετ ο πρωταθλητής μας κυριάρχησε με συνεχείς επιθέσεις και καλύτερη πρώτη μπάλα και διατηρώντας τον υψηλό ρυθμό επιβλήθηκε και στο 4ο. Ο Ρώσος είχε δείξει ήδη κάποια κούραση, αλλά όλοι καταλάβαιναν ότι θα έδινε ό,τι μπορούσε στο τελευταίο σετ και δεν θα ήταν εύκολη λεία. Πράγματι ο Ισμαΐλοφ προηγήθηκε 4-2, 7-5 κι έφτασε στα ματς μπολ με 10-6. Ο Σγουρόπουλος δεν το έβαλε κάτω και δικαιώθηκε. Με καταπληκτικές προσπάθειες ισοφάρισε 10-10 στα σερβίς του και τελικά στην παράταση έφτασε στη νίκη μέσα σε αποθέωση με συνολικά 6 σερί πόντους. Ο Ισμαΐλοφ έχει πάρει τη 2η θέση στην κατηγορία Under 21 σε δύο World Tour, ενώ ήταν επίσης φιναλίστ στον τελικό του διπλού παίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011

Στη συνέχεια μπήκε στο τραπέζι ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Νο 463) κι έκανε το ντεμπούτο του σε εντός έδρας παιχνίδι της εθνικής μας. Αναμετρήθηκε με τον 16άχρονο Μαξίμ Γκρέμπνεφ (Νο 363), που στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό νέων και πήρε άλλα δύο μετάλλια σε ομαδικό (ασημένιο) και απλό (χάλκινο). Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών είχε ήδη πολύ καλή ψυχολογία έπειτα από τη νίκη του Σγουρόπουλου και με την ώθηση κι από τον κόσμο απέδωσε εκπληκτικό πινγκ πονγκ. Πήρε τα ηνία του ματς από την αρχή και επιβλήθηκε κατά κράτος με 3-0. Χαρακτηριστικό ότι άρχισε με 5-0 και 4-0 στα δύο πρώτα σετ. Είχε ποιοτικό σερβίς, δυνατή επίθεση και συνεχή ρυθμό. Έλεγξε όλες τις μπάλες κι ακόμα και στις στιγμές, που πίεσε περισσότερο ο Γκρέμπνεφ (όπως στην ισοφάριση 8-8 στο 3ο σετ), ήταν απόλυτα έτοιμος να βγάλει πολύ καλές επιλογές με την κατάλληλη συγκέντρωση. Στο φινάλε του αγώνα πανηγύρισε έντονα βγάζοντας το όποιο άγχος για το ντεμπούτο του. Οι φίλαθλοι τον επιβράβευσαν με παρατεταμένο χειροκρότημα, όπως και όλη την ομάδα και οι διεθνείς από την πλευρά τους χαιρέτησαν τον κόσμο ευχαριστώντας για τη θερμή συμπαράσταση. Η ταλαντούχα ρωσική ομάδα θα πάρει σίγουρα τη 2η θέση στο 6ο γκρουπ και φυσικά θα προκριθεί κι αυτή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στην τελευταία αγωνιστική θ’ αντιμετωπίσει το αδύναμο Λουξεμβούργο.

Στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας κάθισαν ο Τάσος Ρηνιώτης, ο Καλλίνκος Κρεάνγκα και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Στην τεχνική καθοδήγηση των Ρώσων ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Σεργκέι Βλασόφ. Επιδιαιτητής του αγώνα ήταν Ούγγρος Ίμρε Μπέντσικ. Διαιτήτευσαν ο Νίκος Κόκκινος και ο Ζαφείρης Πορφύρης.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα:

Παναγιώτης Γκιώνης-Ντένις Ιβόνιν 3-0 (11-8, 11-7, 11-7)

Γιάννης Σγουρόπουλος-Σάντι Ισμαΐλοφ 3-2 (4-11, 10-12, 11-4, 11-3, 12-10)

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Μαξίμ Γκρέμπνεφ 3-0 (11-5, 11-4, 11-9)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ