Τι έχουν κάνει οι ομάδες Ελλήνων διεθνών στα πρωταθλήματα της Ευρώπης

Τι έχουν κάνει οι ομάδες Ελλήνων διεθνών στα πρωταθλήματα της Ευρώπης

Σε κλαμπ 1ης εθνικής κατηγορίας βρίσκονται οι Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Γιάννης Σγουρόπουλος, Ντανιέλ Τσιόκας, Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Μαρία Χριστοφοράκη και (η εορτάζουσα χτες) Χριστίνα Φίλη, ενώ στη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας, μίας ακόμα προηγμένης χώρας στο άθλημα, μετέχει ο Γιώργος Φραγκούλης.

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2018, τα μεγάλα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ευρώπης, στα οποία αγωνίζονται Έλληνες διεθνείς, βρίσκονται κάπου στη μέση των διαδρομών τους. Σε κλαμπ 1ης εθνικής κατηγορίας βρίσκονται οι Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Γιάννης Σγουρόπουλος, Ντανιέλ Τσιόκας, Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Μαρία Χριστοφοράκη και (η εορτάζουσα χτες) Χριστίνα Φίλη, ενώ στη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας, μίας ακόμα προηγμένης χώρας στο άθλημα, μετέχει ο Γιώργος Φραγκούλης. Καθώς αργεί, λόγω των εορτών, η επιστροφή στη δράση, επιχειρούμε μία επισκόπηση στην έως τώρα πορεία των πρεσβευτών της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και των ομάδων τους σε αυτά τα πρωταθλήματα. Να σημειωθεί μάλιστα, ότι τρεις ομάδες πρωταθλητών μας προηγούνται στους βαθμολογικούς πίνακες. Η Μπογκόρια του Γκιώνη στην Πολωνία, η Έσλοβ του Σγουρόπουλου στη Σουηδία και η Στόρφορς της Τόλιου και της Φίλη στη Σουηδία, ενώ τον τίτλο κυνηγά και η Ντίεστ του Κρεάνγκα στο Βέλγιο. Επιγραμματικά:

Στη Σούπερ λίγκα της Πολωνίας μετέχουν 12 ομάδες και βαδίζουμε προς το τέλος του 1ου γύρου. Η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη πηγαίνει κατ’ ευχήν και ύστερα από 9 ματς προπορεύεται με 24 βαθμούς και μόλις 1 ήττα. Έναν βαθμό πίσω της, αλλά σε 10 παιχνίδια, είναι η Ντζιάλντοβο. Στην τελευταία της αναμέτρηση η Μπογκόρια επιβλήθηκε 3-0 εκτός έδρας της Πολόνια Στόλοβι χωρίς τον Έλληνα άσο στην τριάδα της.

Στη Σούπερ κατηγορία της Σουηδίας έχουν διεξαχθεί 8 αγωνιστικές, δηλαδή μόλις έχει αρχίσει και ο 2ος γύρος. Η Έσλοβ του Γιάννη Σγουρόπουλου φιγουράρει στην 1η θέση της κατάταξης μαζί με τη Χάλμσταντ με 19 βαθμούς. Στον τελευταίο αγώνα έχασε στην έδρα της από τη συγκάτοικο στην κορυφή με 6-4. O Σγουρόπουλος είχε 1 νίκη και 1 ήττα. Στην πρεμιέρα η Έσλοβ είχε νικήσει 4-1 τη Χάλμσταντ, ενώ να σημειωθεί ότι έχει υποστεί άλλη μια ήττα με 4-1 από την τέως ομάδα του πρωταθλητή Ευρώπης νέων, τη Ρέκορντ.

Στην 1η εθνική κατηγορία του Βελγίου η Ντίεστ του Καλλίνικου Κρεάνγκα έχει μόνο νίκες και μία ισοπαλία έπειτα από 8 ματς. Είναι στη 2η θέση με 23 βαθμούς κι έχει έναν λιγότερο από τη μεγάλη αντίπαλό της τη Σόκα, που διατηρεί το απόλυτο των επιτυχιών (24 βαθμοί). Οι δυο τους κοντράρονται τον Ιανουάριο στο κλείσιμο του 1ου γύρου. Στο τελευταίο ματς η Ντίεστ επιβλήθηκε στην έδρα της 4-1 της Χάσελ με τον «χάλκινο» πρωταθλητή κόσμου του 2003 να σημειώνει 2 νίκες.

Στην Α1 κατηγορία της Ιταλίας έχουν γίνει 7 αγωνιστικές κι έχει ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος. Η Νορμπέλο του Ντανιέλ Τσιόκα έδωσε και τον πρώτο της αγώνα για τον 2ο γύρο κι έφερε ισοπαλία 3-3 με τη Μεσίνα εντός έδρας. Έπειτα από 8 ματς περιορίζεται στην 7η και προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς και κυνηγά την παραμονή. Ο πρώην διεθνής μας είχε στην αναμέτρηση με τη Μεσίνα 1 νίκη και 1 ήττα.

Στη Γαλλία έγινε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η 9η αγωνιστική στη 2η εθνική κατηγορία (Pro B) και τελείωσε ο 1ος γύρος. Η Μετς του Γιώργου Φραγκούλη είναι στην 7η θέση της κατάταξης με 17 βαθμούς μαζί με τη Μιραμάς. Στο νικηφόρο 3-2 εντός έδρας απέναντι στην Ισί λε Μουλινό δεν πήρε μέρος ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών. Στην τελευταία του συμμετοχή, στις 11 του μήνα, είχε υποστεί 1 ήττα στο απλό, αλλά νίκησε στο καθοριστικό διπλό στο εκτός έδρας 3-2 της Μετς επί της Τορίν.

Στην κατηγορία των γυναικών συναντάμε σε μεγάλο πρωτάθλημα Ελληνίδες πρωταθλήτριες μόνο στη Σουηδία. Είναι συνολικά 4 και φυσικά αφήνουν τα δικό τους στίγμα στη Σούπερ κατηγορία της σκανδιναβικής χώρας. Η Στόρφορς κατ’ αρχάς, προηγείται στη βαθμολογία στο τέλος του 1ου γύρου με 13 βαθμούς. Είναι αήττητη και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να διατηρήσει τα πρωτεία μετά τον περσινό της τίτλο. Η Κατερίνα Τόλιου είναι βασικό «όπλο» και σε αυτή την πορεία. Τα πάει εξαιρετικά σε αυτό το πρώτο μισό και στον τελευταίο αγώνα, στη νίκη με 6-1 επί της Άρβικα, είχε 2 θετικά αποτελέσματα. Στη Στόρφορς είναι και η Χριστίνα Φίλη ως γνωστόν, απλά προς το παρόν έχει αγωνιστεί μόνο σ’ ένα διήμερο, τον Οκτώβριο και γενικά έχει συμφωνήσει για λίγα παιχνίδια.

Η Μελαρένερτζι της Γεωργίας Ζαβιτσάνου βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς. Για την 7η αγωνιστική στα μέσα Δεκεμβρίου είχε χάσει με 6-2 ως φιλοξενούμενη από τη Γιούνο χωρίς την πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2016 στη σύνθεσή της. Στην αμέσως προηγούμενη αγωνιστική, στο 6-0 επί της Λίκεμπι εκτός έδρας, ήταν παρούσα η Ζαβιτσάνου και είχε σημειώσει 2 νίκες.

Είσοδο στην πρώτη 4άδα επιδιώκει και η Χάλμσταντ της Μαρίας Χριστοφοράκη. Έπειτα από 7 αγωνιστικές είναι στην 4η θέση της κατάταξης ισόβαθμη με τη Γιούνο στους 7 βαθμούς. Στον τελευταίο αγώνα κατέβαλλε με 6-4 εκτός έδρας τη Σπαρβάγκεν. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2014, που ζει και προπονείται στη Σουηδία, ήταν θετικότατη με 2 ατομικές νίκες. Να αναφερθεί στον επίλογο κι ένα ματς με ιδιαιτερότητες, που έδωσε η Χριστοφοράκη στα τέλη Νοεμβρίου. Στην εκτός έδρας ήττα από τη Στόρφορς με 6-4 αντιμετώπισε την Τόλιου, την Ισπανίδα Ραμίρεζ, που είναι συμπαίκτριά της στον Ολυμπιακό και τη Λιθουανή Μισικονίτε, που παίζει παράλληλα και στην ελληνική Α1 με τη φανέλα του Δ.Α.Ο. Ταύρου. Από την Τόλιου έχασε 3-2 (11-9 έληξε το 5ο σετ), τη Ραμίρεζ τη νίκησε με 3-1 κι από τη Μισικονίτε κάμφθηκε με 3-0 σετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ