Δεν αφήνουν τους πορνοστάρ να κάνουν ποδήλατο!

Δεν αφήνουν τους πορνοστάρ να κάνουν ποδήλατο!

Η Βρετανική Ομοσπονδία Ποδηλασίας βασιζόμενη σε κάποιο κομμάτι των διεθνών κανονισμών αποφάσισε να μην ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της ομάδας.

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία γιορτάζεται σήμερα, κυκλοφόρησε μια είδηση που είναι τουλάχιστον πρωτότυπη και μπορεί να θεωρηθεί από πολλούς ως σεξιστική, αλλά για τη Βρετανική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, παρακολουθείται μόνο με βάση τους διεθνείς κανονισμούς. Αυτό το θεσμικό όργανο αποφάσισε να μην ανανεώσει την άδεια μιας γυναικείας ομάδας. Ωστόσο αυτή δεν είναι μια απλή ομάδα. Αυτός είναι ο «ποδηλατικός όμιλος πορνό».

Όπως υποδηλώνει το όνομά της, είναι μια σύνθεση που αποτελείται από γνωστούς ηθοποιούς της βιομηχανίας ενηλίκων. Η βρετανική ομοσπονδία καταφεύγει σε ένα άρθρο του κανονισμού της Παγκόσμιας Ένωσης των ποδηλατών (UCI), το οποίο αναφέρει ότι καμία τέτοια ομάδα δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί καθώς θα μπορούσε να βλάψει την εικόνα του οργανισμού και γενικότερα.

Η ανταπόκριση του ομίλου ήταν γρήγορη και συνέβη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η ποδηλασία είναι για όλους, εκτός από ανθρώπους σαν εμάς. Είμαστε ποδηλατική λέσχη, οδηγούμε ποδήλατο για διασκέδαση και συγκεντρώνουμε κεφάλαια για την Trust Association Terrence Higgins (δηλαδή για τα θύματα του HIV). Αυτό είναι νόμιμο», ήταν το μήνυμα που έγραψαν.

Ο «ποδηλατικός όμιλος πορνό» ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2016 και ενσωματώνει ηθοποιούς, παραγωγούς και διανομείς που ασχολούνται με την βιομηχανία του πορνό, οι οποίοι για χάρη της ποδηλασίας αποφάσισαν να σχηματίσουν μια ομάδα.

Η υποστήριξη από διάσημους

Ο «ποδηλατικός όμιλος πορνό» έχει ήδη λάβει την υποστήριξη αρκετών ηγετικών στελεχών της βρετανικής ποδηλασίας, συμπεριλαμβανομένου του κατόχου του τίτλου στο Tour de France, Ζερέν Τομάς.

Ο Κρις Χόι (αρκετές φορές ολυμπιονίκης στην ποδηλατική πίστα) και ο Λουκ Ρόου, προσφέρουν επίσης την υποστήριξή τους στην καινοτόμα προσπάθεια της βρετανικής γυναικείας ομάδας ποδηλάτων, η οποία είναι ανώνυμη, και γίνεται είδηση παντού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ