Το σκουός στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το σκουός στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το σόφτμπολ/μπέιζμπολ, το καράτε, η αναρρίχηση, το καράτε, το σέρφινγκ και το σκέιτμπορντ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (2020) κι οι ιθύνοντες του σκουός ελπίζουν να έχουν την ίδια τύχη για τη διοργάνωση του 2024.

Το σκουός δεν χάνει τη δυναμική του ανά τον κόσμο και με κινητήριο μοχλό τη Γαλλία, οι διοικούντες του αθλήματος στοχεύουν στην ένταξή του στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

Το άθλημα ήταν υποψήφιο προς ένταξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (2016), δεν τα κατάφερε να περιληφθεί κι έτσι η διοργάνωση του Παρισιού (2024) είναι ο επόμενος στόχος. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες προέρχονται από τη Γαλλία επομένως ίσως προταθεί από την Οργανωτική Επιτροπή.

Το σκουός δεν έχει στιγματιστεί από κρούσματα ντόπινγκ κι όπως τόνισε ο Ζακ Φοντέν, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας: «Κάθε χώρα που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ελπίζει να κερδίσει πολλά μετάλλια και για τη Γαλλία το σκουός είναι ένας καλός τρόπος για να το πετύχει. Οι περισσότεροι παγκόσμιοι πρωταθλητές σε άνδρες και γυναίκες είναι Γάλλοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ