Ορεινή ποδηλασία: Όλα έτοιμα για το 7ο Bike Odyssey στην Πίνδο

Ορεινή ποδηλασία: Όλα έτοιμα για το 7ο Bike Odyssey στην Πίνδο

Το 7ο Bike Odyssey θα διεξαχθεί και φέτος στην οροσειρά της Πίνδου, από τις 15 έως τις 23 Ιουνίου, με σημείο αφετηρίας τη γραφική Σμίξη Γρεβενών, σημείο τερματισμού την Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας και με ενδιάμεσους σταθμούς την Καλλιρρόη, την Πύλη, τα Καλύβια, το Κρίκελλο και τον Αθανάσιο Διάκο.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τον μεγαλύτερο αγώνα mountain bike στην Ελλάδα, Bike Odyssey, που από φέτος έχει ενταχθεί στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Το 7ο Bike Odyssey θα διεξαχθεί και φέτος στην οροσειρά της Πίνδου, από τις 15 έως τις 23 Ιουνίου, με σημείο αφετηρίας τη γραφική Σμίξη Γρεβενών, σημείο τερματισμού την Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας και με ενδιάμεσους σταθμούς την Καλλιρρόη, την Πύλη, τα Καλύβια, το Κρίκελλο και τον Αθανάσιο Διάκο. Η διαδρομή είναι συνολικού μήκους 637, 56 χλμ. με υψομετρικές διαφορές 20.531 μέτρα.

Ο εμπνευστής και διοργανωτής του Bike Odyssey, Χρήστος Μακρυγιάννης, δηλώνει ότι «το Bike Odyssey εντάχθηκε στο παγκόσμιο καλεντάρι γεγονός που σημαίνει ότι θα έρθουν ακόμα περισσότεροι και καλύτεροι αθλητές από όλον τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν εννέα μέρες ορεινής ποδηλασίας, στις πιο όμορφες διαδρομές της Πίνδου».

Η διαδρομή θα έχει μονοπάτια, χωματόδρομους σε δασώδη τοπία, αλλά και μικρά ασφάλτινα κομμάτια. Περνά από 57 χωριά και διασχίζει πολλές από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της χώρας. Η συμμετοχή γίνεται με ομάδες που τις αποτελούν δύο άτομα.

Στο Bike Odyssey θα συμμετάσχει η εθνική ομάδα ορεινής ποδηλασίας με τους αθλητές Δημήτρη Αντωνιάδη, Περικλή Ηλία, τον Χαρούν Μολλά και τον Ηλία Τσουρτουκτσίδη.

Εκτός από τον 9ήμερο αγώνα θα υπάρχουν και δύο μικρότεροι τετραήμεροι αγώνες, το 4-days North Odyssey, στις τέσσερις πρώτες μέρες του αγώνα και το 4 days-North Odyssey στα τέσσερα τελευταία στάδια του αγώνα. Οι συμμετέχοντες και σε αυτούς τους αγώνες θα μετέχουν σε ζευγάρια.

Υπάρχουν πολλοί αθλητές από άλλα αθλήματα που έχουν πάρει μέρος στο Bike Odyssey όπως η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Kick Boxing Μαρία Πανταζή η οποία δήλωσε ότι παρόλο που δεν είχε εξοικείωση με το ποδήλατο όταν είχε πάρει μέρος είναι καλό όλοι να λάβουν μέρος και να δοκιμάσουν τα όρια τους. Γιατί ήταν μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες που είχε στη ζωή της.

Ο περσινός αθλητής Κωνσταντίνος Παπανικολάου τονίζει ότι στο Bike Odyssey έχει πάρει μέρος σε όλους τους αγώνες. Είναι δύσκολος αγώνας αλλά με μεγάλη οργανωτική επιτυχία.

Ο Μιχάλης Ζώτος είναι ένας ερασιτέχνης αθλητής που συμμετέχει τέσσερα χρόνια και είτε θέλει να ξεκινήσει την ίδια διαδρομή και να πάνε πίσω ή να συνεχίσουν προς την Πελοπόννησο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα θα βρείτε www.bikeodyssey.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ