Παταγώδης αποτυχία του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου ιστιοπλοΐας

Παταγώδης αποτυχία του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου ιστιοπλοΐας

Οι ιστιοπλόοι των λέιζερ στάνταρντ, λέιζερ ράντιαλ και ΦΙΝΝ δεν πήγαν στον αγώνα της Μασσαλίας δίνοντας ηχηρή απάντηση στην World Sailing για τις αλλαγές που μεθοδεύει στις Ολυμπιακές κλάσεις.

Παταγώδης είναι η αποτυχία του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου της Μασσαλίας. Στα Λέιζερ Στάνταρντ έχουν δηλώσει συμμετοχή μόλις 7 σκάφη, στα Λέιζερ Ράντιαλ 8 ( λογικά η Καραχάλιου δεν πήγε να τρέξει) και στα ΦΙΝΝ 12, όταν μόνο σε ένα απλό προπονητικό καμπ στο «Athens International Sailing Center» βρίσκονται από 20 μέχρι και 30 σκάφη!

Είναι προφανές ότι με αυτή τους τη στάση οι αθλητές θέλουν να δείξουν στην διοργανώτρια world sailing την απογοήτευσή τους για το κομφούζιο που επικρατεί με την κατάργηση των μονοπωλίων, τις αλλαγές των κλάσεων στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και τα πανάκριβα νέα σκάφη με τα υλικά τους.

Η αδιαφορία των αθλητών και ιδιαίτερα όλων των μεγάλων ονομάτων για τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου είναι η πιο δυνατή απάντηση στα σχέδια και τις μεθοδεύσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας, οι αποφάσεις της οποίας οδηγούν το άθλημα να μετατραπεί σε κλειστό κλαμπ λίγων και πλουσίων.

Από ελληνικής πλευράς στη Μασσαλία βρίσκονται 6 ιστιοπλόοι μας. Οι Β. Παπουτσόγλου – Ι. Ορφανός και Μ. Μπόζη – Ρ. Κλωναρίδου (470), ο Α. Μπουγιούρης (Λέιζερ Στάνταρντ) και ο Β. Κοκκαλάνης (RSX).

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ TORNADO

Στο Ρίμινι της Ιταλίας από 5 έως 9 Ιουνίου θα διεξαχθεί το ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tornado. Θα εκπροσωπηθούμε με δύο σκάφη. Τους Ιορδάνη Πασχαλίδη – Βησσαρίων Παππά και τους Νίκο Μαύρο – Περικλή Αϊδινίδη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ