Κυρίαρχη η Περιφέρεια, η Φιλία Ορεστιάδας στους παμπαίδες και η Καβάλα στις παγκορασίδες πρωταθλητές Ελλάδας

Κυρίαρχη η Περιφέρεια, η Φιλία Ορεστιάδας στους παμπαίδες και η Καβάλα στις παγκορασίδες πρωταθλητές Ελλάδας

Ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας στα αγόρια και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στα κορίτσια αναδείχτηκαν το μεσημέρι νικητές στο ομαδικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης παμπαίδων-παγκορασίδων για τη σεζόν 2018-2019.

Γενικά το πρώτο κομμάτι της διοργάνωσης, στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμίτσας, στην Καβάλα, ανέδειξε τη μεγάλη δυναμική της Περιφέρειας και μετέτρεψε ομάδες της σε μεγάλες πρωταγωνίστριες! Η Φιλία Ορεστιάδας, μετά τα τόσα χρόνια παρουσίας της στην Α1 κατηγορία ανδρών, έφτασε πρώτη φορά στην ιστορία της σε πανελλήνιο τίτλο. Ήταν 1ο φαβορί και το επιβεβαίωσε. Ο τελικός ήταν υπόθεση της… Θράκης, καθώς η Φιλία έκαμψε με 3-1 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας πρόσθεσε κι αυτή την πρωτιά στην τροπαιοθήκη του. Επίσης στο δικό του έδαφος, είχε χάσει πέρσι στον τελικό από τον Ολυμπιακό, φέτος όμως δικαίωσε τον ρόλο του φαβορί και μπροστά στους ντόπιους φιλάθλους αναδείχτηκε πρωταθλήτρια. Στον τελικό νίκησε με 3-1 τις Σάρισες Φλώρινας. Είχαμε δηλαδή τελικούς μόνο με ομάδες από την Περιφέρεια κι αυτό είναι στοιχείο πολύ ενθαρρυντικό για τα σωματεία και το άθλημα!

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα και ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι. Στο ομαδικό παμπαίδων η πρώτη φάση περιλάμβανε 4 γκρουπ των 3ων. Στο ταμπλό των νοκ άουτ πέρασαν χτες οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε ένα. Στο ομαδικό παγκορασίδων οι οκτώ ομάδες χωρίστηκαν αρχικά σε δύο γκρουπ των 4ων. Εκείνες που πήραν την 1η και τη 2η θέση πέρασαν το Σάββατο στα ημιτελικά και εξασφάλισαν μετάλλιο. Η επιτυχία των ομάδων της επαρχίας φαίνεται κι από τις υπόλοιπες θέσεις των μεταλλίων.

Στους παμπαίδες πήρε την 3η θέση ο Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων, ο οποίος ήταν νούμερο 11 στα seeding του ομαδικού! Στις παγκορασίδες έφτασε στην 3η θέση και ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά από τη Χίο. Η Δόξα Πεύκης στα αγόρια ήταν η μοναδική ομάδα από την Αττική, που ανέβηκε στο βάθρο, ενώ μετάλλιο πήρε και σωματείο από τη Θεσσαλονίκη, η Χ.Α.Ν.Θ. στα κορίτσια.

Στον τελικό των παμπαίδων έφτασαν τα δύο πρώτα φαβορί κι αυτό αποτέλεσε κορυφαία στιγμή για την επιτραπέζια αντισφαίριση της Θράκης, που πρώτη φορά είδε δύο ομάδες της να διεκδικούν πανελλήνιο τρόπαιο! Η Φιλία έχασε τον εναρκτήριο αγώνα από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στη συνέχεια όμως επιβλήθηκε με 3-0 σετ στα επί μέρους ματς κι έφτασε στη νίκη με 3-1. Πέρα από τους τρεις αθλητές, που αγωνίστηκαν στον τελικό, οι πρωταθλητές είχαν στη σύνθεση και τον Δημήτρη Τζιαμαλίδη. Ο νεαρός προπονητής της Φιλίας Αναστάσιος Καριοφυλλίδης πανηγύρισε την πρώτη του μεγάλη διάκριση.

Για την Αλεξανδρούπολη επισημαίνεται το εντυπωσιακό στοιχείο ότι είχε ομάδα της στον τελικό των παμπαίδων για 4η χρονιά στη σειρά! Πέρσι ήταν ο Φαρος, τις δύο προηγούμενες ο Εθνικός. Πέρα από το δίδυμο του τελικού ο προπονητής Άγγελος Τσίμας είχε στο ρόστερ τον Μάριο Δελάκη και τον Σωτήρη Σωτηρόπουλο.

Στην πορεία της μέχρι τον τελικό η Φιλία κυριάρχησε αρχικά στο 1ο γκρουπ όταν κατέβαλλε με 3-1 τη Βοκαριά Χίου και με 3-0 τον Α.Σ Το Γυμνάσιο. Στα προημιτελικά απέκλεισε με 3-1 τους Φοίνικες Πάτρας και στα ημιτελικά με 3-0 τον ΦΕΑ Ιωαννίνων.

Αντίστοιχα ο Εθνικός πρώτευσε στο 2ο γκρουπ επικρατώντας των Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων με 3-1 και του Ποσειδώνα Λουτρακίου με 3-0. Στην 8άδα έκαμψε τις Σάρισες Φλώρινας με 3-2 και στην 4άδα τη Δόξα Πεύκης με 3-1.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Φιλία Ορεστιάδας 1-3:

Γιώργος Κάλλιας-Γιάννης Γακίδης 3-1 (11-5, 10-12, 11-5, 11-9)

Ευάγγελος Δερνεξής-Κωνσταντίνος Μηλικούδης 0-3 (7-11, 5-11, 5-11)

Δερνεξής/Κάλλιας-Κωνσταντίνος Γκαϊτατζής/Μηλικούδης 0-3 (5-11, 9-11, 7-11)

Κάλλιας-Μηλικούδης 0-3 (7-11, 10-12, 7-11)

Στα προημιτελικά έγινε μεγάλο ματς και μεταξύ του ΦΕΑ Ιωαννίνων και του Ίφιτου Πατρών με τους Ηπειρώτες να επικρατούν 3-2.

Τα Γιάννινα αγωνίστηκαν με τους Φίλιππο-Κωνσταντίνο Μανούση και Γιώργο Κοσμά (προπονητής ο Βούλγαρος Γκιόργκι Δασκάλοφ) και η Δόξα Πεύκης με τον Γιώργο Μαρούλη και τον Σάββα Βατσακλή (στην τεχνική ηγεσία η Λουκία Γιανναδάκη).

Τα δύο πρώτα φαβορί έφτασαν να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο και στο ομαδικό παγκορασίδων. Παίζοντας και εντός έδρας ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας είχε με το μέρος του τις πιθανότητες για τον τίτλο και το επιβεβαίωσε. Στον τελικό ξεπέρασε δύσκολα τις Σάρισες Φλώρινας με 3-1. Στο δεύτερο επί μέρους ματς η Σπανού ισοφάρισε με νίκη επί της Χανιώτισσας Καζάκου και στο διπλό το ζευγάρι της Φλώρινας κυνήγησε τις ελπίδες για την τελική επικράτηση ώσπου λύγισε με 3-1. Η παρουσία της διεθνώς διακεκριμένης Γκαϊντατζή έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Καβάλας. Ο προπονητής Γιάννης Σταύρου παρέταξε ακόμα την Ταξιαρχούλα Ξυπολιτάκη και τη Φανή Μεταξά. Με τη σημερινή επιτυχία του συμπλήρωσε πανελλήνιους τίτλους στο ομαδικό σε όλες τις μικρές ηλικίες των κοριτσιών.

Το Σάββατο ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α. αναδείχτηκε νικητής στο 1ο γκρουπ όταν ξεπέρασε με 3-1 τους Φοίνικες Πάτρας και τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και με 3-0 το Ρουφ 80. Στην 4άδα έκαμψε επίσης με 3-0 τη Βοκαριά Χίου. Οι Σάρισες Φλώρινας πρώτευσαν στο 2ο γκρουπ όταν νίκησαν τη Βοκαριά Χίου με 3-2, τον ΔΑΟ Ταύρου με 3-1 και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-0. Στα ημιτελικά επιβλήθηκαν ξανά με 3-0 της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Στην τεχνική καθοδήγηση έχουν εδώ και χρόνια τον Ρουμάνο Λίβιου Πρεντόακα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού ΑΣΕΑ Καβάλας-ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας 3-1:

Λεμονιά Γκαϊντατζή-Αλεξία Μάλο 3-0 (11-9, 11-4, 11-3)

Ζωή Καζάκου-Γεωργία Σπανού 2-3 (10-12, 11-6, 7-11, 11-6, 8-11)

Γκαϊντατζή/Καζάκου-Μάλο/Σπανού 3-1 (11-3, 8-11, 11-8, 12-10)

Γκαϊντατζή-Σπανού 3-0 (11-3, 11-4, 11-8)

Την 3η θέση κατέκτησαν, όπως προαναφέραμε, η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης (με τις Γεωργία Γιάγκου, Νεφέλη Πέρτση, Χριστίνα Τζενίδη και προπονήτρια την Ευτυχία Περρή) και η Βοκαριά Χίου (Βασιλική Μπουλά, Άντζελα Νουρέ, Φαμπιόλα Νουρέ και προπονήτρια η Ρούλα Λαμπρινίδη).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ