Κολύμβηση : Πανελλήνια ρεκόρ και προκρίσεις για Βαζαίο και Γκολομέεβ

Κολύμβηση : Πανελλήνια ρεκόρ και προκρίσεις για Βαζαίο και Γκολομέεβ

Ο Ανδρέας Βαζαίος κι ο Κριστιάν Γκολομέεβ προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κάνοντας νέα πανελλήνια ρεκόρ και πλέον βρίσκονται στο κυνήγι ενός μεταλλίου.

Ο Ανδρέας Βαζαίος είναι έτοιμος να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στην Κοπεγχάγη, ενώ βλέψεις για διάκριση έχει και ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο.

Ο Βαζαίος ήταν εντυπωσιακός στα προκριματικά των 200μ. μικτή ατομική, όπου σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ με 1:53.88 και πέρασε στον απογευματινό (18:36 ώρα Ελλάδας) τελικό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, πίσω μόνο από τον Γερμανό Φίλιπ Χάιντς που έκανε 1:53.60.

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ το είχε ο ίδιος με 1:54.30 από τις 6 Δεκεμβρίου 2016 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γουίντσορ. Όπως είναι προφανές, ο πρωταθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης διεκδικεί με αξιώσεις μία θέση στο βάθρο, κάτι που είχε πετύχει και πριν δύο χρόνια στη Νετάνια (τότε όμως στα 100μ. μικτή).

Εξαιρετικό ξεκίνημα έκανε στην Κοπεγχάγη και ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο με 21.10 (προηγούμενο δικό του με 21.47, επίσης από το Παγκόσμιο του Γουίντσορ).

Ο 24χρονος Έλληνας κολυμβητής πέρασε βεβαίως άνετα στον απογευματινό (18:00) ημιτελικό, καθώς σημείωσε τον 5ο χρόνο των προκριματικών, και πλέον κυνηγάει την πρόκριση στον τελικό που θα γίνει αργότερα απόψε, στις 19:57 ώρα Ελλάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ