Τσιλιγκίρη: «Επιτακτική ανάγκη να γίνουν σημαντικά βήματα στον ελληνικό αθλητισμό»

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη έδωσε το παρών στο αθλητικό επιχειρηματικό συνέδριο του «The Economist» και σε ποστάρισμά της, αναφέρθηκε στην ανάγκη της προόδου του ερασιτεχνικού αλλά και επαγγελματικού αθλητισμού στη χώρα μας.


Τσιλιγκίρη: «Επιτακτική ανάγκη να γίνουν σημαντικά βήματα στον ελληνικό αθλητισμό» | to10.gr

Αναλυτικά το ποστάρισμά της στην επίσημη σελίδα της στο facebook:

«Παρευρέθηκα στο αθλητικό επιχειρηματικό συνέδριο του «The Economist», με τίτλο «The Sports Business Summit for Southest Europe».

Ο Υφ. Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ήταν ένας εκ των κεντρικών ομιλητών. Είχαμε την δυνατότητα να συνομιλήσουμε για σοβαρά θέματα που αφορούν τον αθλητισμό.

Παράλληλα όμως στην ομιλία του στο συνέδριο, μίλησε ξεκάθαρα για την σημασία του αθλητισμού στην οικονομία της χώρας αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης μοντέλων αθλητικού τουρισμού, για την ενίσχυση της βαριάς βιομηχανία της χώρας, που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό.

Επίσης, τόνισε την σημαντικότητα ανάδειξης και μεγαλύτερης αξιοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, θέτοντας τους βασικούς πυλώνες υλοποίησης αυτού του σχεδίου.:

 Στο αθλητικό επιχειρηματικό συνέδριο του «The Economist » συζητήθηκαν επίσης και παρουσιάστηκαν, από μια πληθώρα εξαιρετικών ομιλητών, πολλά και σοβαρά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του αθλητισμού, όπως:

-πως μπορεί η αθλητική βιομηχανία να αποτελέσει μέσο για την ανάπτυξη.
-ποιος είναι ο ρόλος των Ολυμπιακών Αγώνων στην ανάπτυξη του αθλητισμού και της κοινωνίας
-η αθλητική βιομηχανία από την σκοπιά του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ: οι νέες προοπτικές σχετικά με εμπορικές στρατηγικές, συνεργασίες και branding
-ποια είναι η συσχέτιση του αθλητισμού με την αγορά του στοιχηματος
-ποιο είναι το μέλλον της αγοράς των media στον αθλητισμό: οι νέοι μέθοδοι παραγωγής στην ψηφιακή εποχή και η συμβολή της τεχνολογικής ανάπτυξης στην κάλυψη περισσότερων αθλητικών γεγονότων
-ποια είναι η σχέση αθλητισμού και ψυχαγωγίας. Ποιες είναι οι νέες τεχνικές μάρκετινγκ για την βελτίωση της αλληλεπίδρασης των φιλάθλων με τους αθλητικούς συλλόγους

«Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν πολλά και σημαντικά βήματα αναφορικά με την εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια, την ώρα που σωματεία και ομοσπονδίες δεν έχουν γήπεδα για να στεγάσουν το άθλημα τους, αλλά και για την προόδου του ερασιτεχνικού αλλά και επαγγελματικού αθλητισμού συνολικά . Είμαι βέβαιη ότι ο τεχνοκρατικός τρόπος αντιμετώπισης των θεμάτων από μέρους της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού, που ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό, θα αποτελέσει το όχημα για να λυθούν ένα ένα τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού.»

Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο