«Απογειώνονται» για Στουτγάρδη και στοχεύουν στο Τόκιο οι Εθνικές ομάδες της ενόργανης

«Απογειώνονται» για Στουτγάρδη και στοχεύουν στο Τόκιο οι Εθνικές ομάδες της ενόργανης

Το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» περνά από την Στουτγάρδη για τους Έλληνες εκπροσώπους της ενόργανης γυμναστικής, που είναι έτοιμοι να κάνουν κατάθεση ταλέντου και ψυχής στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της γερμανικής πόλης, από τις 4 έως τις 13 Οκτωβρίου.

Στην σημαντικότερη διοργάνωση στον δρόμο για το Τόκιο πρόκειται να πάρουν μέρος οι Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στους άνδρες και οι Αργυρώ Αφράτη, Ιωάννα Ξουλόγη, Ελβίρα Κατσάλη στις γυναίκες.

Την ελληνική αποστολή, που αναχωρεί αύριο (Σάββατο 28/09) για την Στουτγάρδη, συμπληρώνουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Κώστας Χατζηζήσης, Ντιάνα Ντούντεβα Γιορντάνοβα, η φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς, ο γιατρός Οδυσσέας Παξινός και οι διεθνείς κριτές Νίκος Προβιάς, Μαρία Σολομωνίδου, ενώ στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών θα βρεθούν επίσης ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Θανάσης Καπνίδης.

Στην κατηγορία ανδρών, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας και ο επίσης σπεσιαλίστας του ίδιου αγωνίσματος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης θα κυνηγήσουν, ο καθένας με τις δικές του πιθανότητες, το Ολυμπιακό εισιτήριο μέσω της διάκρισης στον τελικό των κρίκων: Τρεις αθλητές σε κάθε όργανο (οι ισάριθμοι νικητές των μεταλλίων, ή και επιλαχόντες μεταξύ των φιναλίστ, εφόσον οι υπόλοιποι έχουν ήδη πάρει ομαδική πρόκριση με τη χώρα τους) θα αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο «Τόκιο 2020».

Διαφορετικό μονοπάτι θα ακολουθήσει ο ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων Νίκος Ηλιόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει προγράμματα και στα έξι όργανα, διεκδικώντας ένα από τα τουλάχιστον 12 Ολυμπιακά εισιτήρια που θα δοθούν μέσω του σύνθετου ατομικού ανδρών σε εκπροσώπους ισάριθμων χωρών (εξαιρούνται οι 12 χώρες που θα κερδίσουν την πρόκριση με πλήρη τετραμελή ομάδα).

Οι Έλληνες αθλητές έχουν κληρωθεί να αγωνιστούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου (17:30 – 20:15), στην πρώτη από τις δύο ημέρες του γενικού προκριματικού αγώνα, μέσα από τον οποίο θα αναδειχθούν οι 24 φιναλίστ στο σύνθετο ατομικό, οι οκτώ φιναλίστ σε καθένα από τα επιμέρους όργανα, καθώς και οι οκτώ χώρες που θα προκριθούν στον τελικό του ομαδικού.

Στην κατηγορία γυναικών, η εγνωσμένης αξίας Αργυρώ Αφράτη, η έμπειρη και πάντοτε υπολογίσιμη Ιωάννα Ξουλόγη, καθώς και η πρωτοεμφανιζόμενη 16χρονη Ελβίρα Κατσάλη, θα κληθούν να δείξουν το καλύτερο πρόσωπό τους, αγωνιζόμενες όλες τους στο σύνθετο ατομικό, το οποίο θα προσφέρει τουλάχιστον 20 θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά με τον περιορισμό του ενός εισιτηρίου για κάθε χώρα.

Η ελληνική τριάδα θα ανέβει στο ταπί του σταδίου «Χανς Μάρτιν Σλάιερ» την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου (19:00 – 20:45), στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, με τον προκριματικό των γυναικών να διαρκεί επίσης δύο ημέρες.

Για όσους δεν καταφέρουν να προκριθούν μέσω Γερμανίας, θα υπάρχει μία τελευταία ευκαιρία, αλλά με σαφώς δυσκολότερες προϋποθέσεις:
– Οι σπεσιαλίστες των οργάνων θα πρέπει να κυνηγήσουν την πρωτιά στην προ-Ολυμπιακή παγκόσμια κατάταξη, η οποία θα καθοριστεί από τους οκτώ αγώνες της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων (τέσσερις έχουν ήδη διεξαχθεί, άλλοι τέσσερις πρόκειται να γίνουν μεταξύ Νοεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2020, μετρούν τα τρία καλύτερα αποτελέσματα κάθε αθλητή).
– Οι αθλητές και αθλήτριες του σύνθετου ατομικού θα πρέπει να διεκδικήσουν ένα από τα δύο εισιτήρια που θα δοθούν μέσω του επόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Παρίσι, 30 Απριλίου – 3 Μαΐου 2020 / ΑΝΔΡΕΣ: Μπακού, 21-24 Μαΐου 2020).

Το 49ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 572 αθλητές και αθλήτριες (297 άνδρες, 275 γυναίκες) από 93 χώρες, θα είναι το τρίτο που φιλοξενείται στην Στουτγάρδη, έπειτα από εκείνο του 1989, αλλά και το αντίστοιχο του 2007, που επίσης είχε χαρακτήρα προ-Ολυμπιακού τουρνουά και είχε δώσει στους Βλάση Μάρα και Στεφανί Μπισμπίκου το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2008».

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου
10:00 – 22:45: Προκριματικός γυναικών, 1ο σκέλος (Όμιλοι 1-6)

Σάββατο 5 Οκτωβρίου
10:00 – 22:45: Προκριματικός γυναικών, 2ο σκέλος (Όμιλοι 7-12)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου
11:00 – 23:15: Προκριματικός ανδρών, 1ο σκέλος (Όμιλοι 1-4)

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου
11:00 – 23:15: Προκριματικός ανδρών, 2ο σκέλος (Όμιλοι 5-8)

Τρίτη 8 Οκτωβρίου
15:30 – 18:05: Τελικός ομαδικού γυναικών

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου
14:45 – 18:00: Τελικός ομαδικού ανδρών

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου
17:00 – 19:45: Τελικός σύνθετου ατομικού γυναικών

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου
17:00 – 20:25: Τελικός σύνθετου ατομικού ανδρών

Σάββατο 12 Οκτωβρίου
17:00 – 20:50: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος
(ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Πλάγιος ίππος, Κρίκοι, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί)

Κυριακή 13 Οκτωβρίου
14:00 – 17:50: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος
(ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Δίζυγο, Μονόζυγο, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Έδαφος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ