Δύο μετάλλια για τους Έλληνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (pics)

Δύο μετάλλια για τους Έλληνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (pics)

Με δύο μετάλλια ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP που διεξάγεται στην Κίνα, με τις Ελληνίδες αθλήτριες να κατακτούν ένα ασημένιο και ένα χάλκινο.

Με τον καλύτερο τρόπο και με δύο μετάλλια άρχισε για την ελληνική αποστολή το παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP που διεξάγεται στην Κίνα. Κατά την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης δύο αθλήτριές μας, η Πέννυ Τσαούτου και η Εύη Τσίρου ανέβηκαν στο βάθρο στο αγώνισμα των μεγάλων αποστάσεων καθώς κατέκτησαν ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλια.

Οι αγώνες διεξάγονται στο Τσινγκντάο, την περιοχή όπου το 2008 είχε πραγματοποιηθεί η ολυμπιακή διοργάνωση για την ιστιοπλοΐα, και είναι η πρώτη φορά που μία ελληνική αποστολή παίρνει μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP. Η Πέννυ Τσαούτου ήρθε δεύτερη στην ηλικιακή κατηγορία 40+ ετών (01:26.34.36) και η Εύη Τσίρου (01:39.12.63) ήταν 3η στην κατηγορία 50+.

«Ήταν δύσκολος αγώνας λόγω του πλάγιου αέρα σε αρκετά σημεία διαδρομής και του περίεργου κυματισμού. Στον Βόλο όμως όπου προπονούμαι αντιμετωπίζω συχνά αντίστοιχες συνθήκες. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Ασχολούμαι μόνο 1,5 χρόνο με το άθλημα και κάθε αγώνας για εμένα αποτελεί ακόμη ένα μάθημα», δήλωσε η Πέννυ Τσαούτου.

Πολύ καλή ήταν και η προσπάθεια του Γιώργου Φράγκου στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών. Ο πρωταθλητής μας πλασαρίστηκε στη 18η θέση (1:52.54.52). «Ο στόχος μου ήταν να τερματίσω μέσα στην πρώτη εικοσάδα και τα κατάφερα. Δυστυχώς το πρόβλημα με τη μέση μου δε με άφησε να διεκδικήσω μία καλύτερη θέση», τόνισε ο πρωταθλητής μας.

Αύριο θα πάρουν μέρος στα σπριντ οι Νίκος Συρίγος, Φαίδων Δούκας, Κωνσταντίνα Κονταρίνη, Πέννυ Τσαούτου, Δήμητρα Τσώνη και Εύη Τσίρου και στις 27 Οκτωβρίου στην Technical Race θα συμμετέχουν όλοι οι προαναφερόμενοι αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας όπως και ο Τάσος Τσούρης, επίσης μέλος της εθνικής ομάδας.

Με την ελληνική αποστολή βρίσκονται στην Κίνα και οι διαιτητές Στέφανος Σίνης και Σωτήρης Νώτας όπου παρακολουθούν σεμινάριο για διεθνείς διαιτητές.

Η εθνική ομάδα παίρνει μέρος στη διοργάνωση με τη στήριξη της V2 Development.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ