Το ξέσπασμα της Κίμια Αλιζαντέχ κατά του Ιράν

Το ξέσπασμα της Κίμια Αλιζαντέχ κατά του Ιράν

Η Ιρανή Ολυμπιονίκης, Κίμια Αλιζαντέχ, με ανάρτηση της στο Instagram ξέσπασε κατά της χώρας της και ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται γυρίσει πίσω στην πατρίδα της.

Η Κίμια Αλιζαντέχ, η μοναδική αθλήτρια του Ιράν που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσε χθες ότι έφυγε μόνιμα από την χώρα της, μη μπορώντας να αντέξει την «υποκρισία» ενός συστήματος, το οποίο σύμφωνα με την ίδια, «εξευτελίζει» τους αθλητές και τους εκμεταλλεύεται για πολιτικές σκοπιμότητες.

«Να ξεκινήσω με καλησπέρα, αντίο ή συλλυπητήρια;» έγραψε η Ολυμπιονίκης στο λογαριασμό της στο Instagram, καθώς η χώρα της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από την συντριβή του αεροσκάφους Boeing 737 της Ukraine International Airlines που καταρρίφθηκε την Τετάρτη κοντά στην Τεχεράνη κατά λάθος από έναν ιρανικό πύραυλο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 176 επιβαίνοντες, κυρίως Ιρανοί και Καναδοί.

Η Αλιζαντέχ, που κέρδισε το χάλκινο μετάλιο στο ταεκβοντό το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εξαπέλυσε αιχμηρές κατηγορίες ενάντια στις αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Είμαι μία από τα εκατομμύρια των καταπιεσμένων γυναικών στο Ιράν τις οποίες εμπαίζουν εδώ και χρόνια. Φορούσα ό,τι μου έλεγαν να φορέσω.

Επαναλάμβανα όλα όσα με διέταζαν να λέω και πιστώθηκαν τα μετάλλια μου για το σεβασμό της υποχρεωτικής μαντίλας. Κανείς από εμάς δεν έχει σημασία για αυτούς», συνεχίζοντας:

«Δεν θέλω τίποτα άλλο στον κόσμο εκτός από το τάε κβο ντο, ασφάλεια και μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Κανείς δεν με προσκάλεσε στην Ευρώπη», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ