Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 11ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο!

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 11ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο!

Στις 26 Απριλίου 2020, πρωταθλητές και ερασιτέχνες δρομείς, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στον πρώτο ιστορικά ημιμαραθώνιο της Αθήνας και στους παράλληλους αγώνες, με αφετηρία το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Η νέα χρονιά ήρθε κι έφερε μαζί της καλά νέα για τους λάτρεις του τρεξίματος. Οι εγγραφές για τον 11ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο μόλις άνοιξαν! Έτσι, στις 26 Απριλίου 2020, πρωταθλητές και ερασιτέχνες δρομείς, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στον πρώτο ιστορικά ημιμαραθώνιο της Αθήνας και στους παράλληλους αγώνες, με αφετηρία το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπαίνουν στην σελίδα της διοργάνωσης κι επιλέγοντας τη διαδρομή που επιθυμούν, εγγράφονται συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα. Οι σύλλογοι, οι εταιρίες, οι οργανισμοί, οι οικογένειες και γενικά εκείνοι που επιθυμούν να τρέξουν παρέα, έχουν την ευκαιρία να δηλωθούν ως ομαδική συμμετοχή, επωφελούμενοι των ειδικών τιμών και προνομίων που διαμορφώνονται για γκρουπ άνω των 10 ατόμων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταχώρηση όλων των εγγραφών, ανεξαρτήτως κατηγορίας είναι η πληρωμή του αντιτίμου μέσω μιας εύκολης διαδικασίας με την χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας ή την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Αθλητές που έχουν τερματίσει στις προηγούμενες 10 χρονιές του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου έχουν έκπτωση 50% στην φετινή τους συμμετοχή. Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι δωρεάν με απαραίτητη προεγγραφή.

Σε κάθε περίπτωση, οι εγγραφείς θα παραμείνουν ανοιχτές έως την Κυριακή 5 Απριλίου 2020 ή και νωρίτερα αν καλυφτούν τα ανώτατα όρια συμμετοχών. Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ειδικό πιστοποιητικό συμμετοχής κι επίδοσης ενώ μέσω της ιστοσελίδας θα έχουν την ευκαιρία να κατεβάσουν δωρεάν τις φωτογραφίες τους από την εξέλιξη του αγώνα.

Η ανανεωμένη διαδρομή των αγώνων στον Φαληρικό όρμο, αγαπήθηκε από όλους και συνεχίζεται και φέτος! Έτσι, οι δρομείς θα κινούνται δίπλα στη θάλασσα, σε κάποια κομμάτια διασχίζοντας την άδεια από αυτοκίνητα λεωφόρο Ποσειδώνος έως το ύψος της λεωφόρου Αμφιθέας και περνώντας σημαντικά τοπόσημα της περιοχής όπως η Μαρίνα του Φλοίσβου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Θωρηκτό Αβέρωφ και η παραλία Εδέμ.

Το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι διαφορετικούς αγώνες με μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των δρομέων. Το βασικό αγώνισμα της ημέρας είναι ο Ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ.

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο διεξάγεται πάνω στην ίδια διαδρομή και ο Αγώνας Δρόμου Τέταρτο (1/4) Ημιμαραθώνιος που εξελίσσεται σε μια απόσταση 10,5 χλμ. Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε λιγότερα χιλιόμετρα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στον Αγώνα Δρόμου Novo Nordisk μήκους 5 χλμ που διαπερνά το παραλιακό μέτωπο. Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς διεξάγεται ο αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος Novo Nordisk 5 χλμ, πάνω στην ίδια όμως διαδρομή.

Από το σχεδιασμό, δεν λείπει και ο παιδικός αγώνας Chiquita Athens Kids Run 1.000 μέτρων που απευθύνεται σε δρομείς έως 12 χρόνων. Όντας ευαισθητοποιημένος και στα κοινωνικά ζητήματα, ο Ποσειδώνιος έχει εντάξει από την αρχή της διοργάνωσής του στο πρόγραμμά του Αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς, 1.000 ή 2.000 μέτρων για την ενίσχυση του Πανελλήνιου Σύλλογου

Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», για παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό.
Σε όλο το μήκος των διαδρομών μουσικά σύνολα και μεμονωμένοι μουσικοί από το Ωδείο Παλαιού Φαλήρου θα παίζουν μελωδίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Μουσική και Μουσικοί πάνω στο κύμα».

Εναρμονισμένος με τα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης του ενεργειακού αποτυπώματος, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έχει οικολογικό προσανατολισμό χάρη στη δράση ανακύκλωσης «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!».

Με το σύνθημα «Τρέχω & Βαδίζω. Δίνω αξία στα βήματά μου! Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!» η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, σε συνεργασία με εξειδικευμένες υπηρεσίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, την φαρμακευτική εταιρία Novo Nordisk κι άλλους φορείς, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη εναντίον του Διαβήτη.
Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του Ποσειδωνίου, εκτυλίσσεται κι ένα σύνολο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Η πιο χαρακτηριστική είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών.

Με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!», οι μικροί συμμετέχοντες καλούνται να σχεδιάσουν ή να ζωγραφίσουν εικόνες από το μάθημα της ζωγραφικής στα σχολεία ή από κάποια συμμετοχή τους σε αγώνα δρόμου. Την αξιολόγηση των έργων θα την κάνει επιτροπή ειδικών ενώ για τους τελικούς νικητές θα γίνει κλήρωση μεταξύ των επικρατέστερων δημιουργιών. Τα έργα που θα προκύψουν, θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Η διοργάνωση, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του Δήμου Αλίμου, της Περιφέρεις Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.). Το αγωνιστικό τμήμα, φέρει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Αθλητισμός για όλους» (UESpT) αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ