Πινγκ πονγκ: Πέρασαν στον 3ο προκριματικό γύρο του γερμανικού World Tour Γκιώνης και Σγουρόπουλος

Πινγκ πονγκ: Πέρασαν στον 3ο προκριματικό γύρο του γερμανικού World Tour Γκιώνης και Σγουρόπουλος

Στον 3ο προκριματικό γύρο και μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών βρίσκονται ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο γερμανικό όπεν.

Στο παραδοσιακά ισχυρό World Tour, που άρχισε σήμερα στο Μαγδεμβούργο, είχαν περάσει bye στον 2ο γύρο των προκριματικών και το απόγευμα μπήκαν στους «64». Ο Σγουρόπουλος με τεράστια νίκη με 4-2 σετ απέναντι στον Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ και ο Γκιώνης επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά με αντίπαλο τον Γερμανό Φανμπό Μενγκ. Είναι δύσκολη η υπόθεση πρόκριση στον 1ο γύρο του αγωνίσματος, χρειάζεται είσοδος στους «16» των προκριματικών, αλλά δίπλα στον πολύπειρο Γκιώνη στέλνει ενθαρρυντικό μήνυμα με τη νέα εντυπωσιακή του εμφάνιση και ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών. Συνεχίζουν αύριο την προσπάθειά τους, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστές οι ώρες. Στο εναρκτήριο για το 2020, Platinum όπεν της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, παίρνει πολύτιμες εμπειρίες και η νεαρή Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που φυσιολογικά αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό γύρο του απλού γυναικών.

Ο Σγουρόπουλος ήταν απευθείας στους «128» των προκριματικών και ήξερε ότι αναλάμβανε πολύ δύσκολο έργο κόντρα σε εγνωσμένης αξίας αριστερόχειρα αθλητή. Είχε όμως, την ευκαιρία να κυνηγήσει ένα ακόμη μεγάλο αποτέλεσμα παίζοντας ελεύθερα και αυτό έκανε. Αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά, συνέχισε με πείσμα το παιχνίδι του και δικαιώθηκε. Η νίκη με 4-2 απέναντι στον Χο Κβαν Κιτ, ο οποίος μόλις προχτές πανηγύρισε με την εθνική ομάδα του Χονγκ Κονγκ την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, λέει πολλά. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Νέων ανδρών πέτυχε εντυπωσιακή ανατροπή και επιβεβαίωσε κόντρα και σε Ασιάτη αθλητή ότι μετράει πολύ διεθνώς και στη μεγάλη κατηγορία. Ο Σγουρόπουλος βρίσκεται σήμερα στο νούμερο 160 του παγκοσμίου ranking list όταν ο Χο Κβαν είναι στο νούμερο 96 (ο 2ος μάλιστα, αθλητής του Χονγκ Κονγκ στον πίνακα), ενώ τον Ιούνιο του 2016 είχε φτάσει στο νούμερο 28. Ο Ελευσίνιος άσος πήρε τρία σετ με οριακή διαφορά αποδεικνύοντας ξανά την υψηλή αυτοπεποίθηση που τον διακρίνει (9-11, 7-11, 15-13, 11-7, 11-9, 11-9). Αύριο αντιμετωπίζει τον δυνατό Βανγκ Γιανγκ από τη Σλοβακία και θα κυνηγήσει την πρόκριση στον 4ο γύρο, που είναι και ο καθοριστικός για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό. Κόντρα στον κινεζικής καταγωγής αμυντικό ο Σγουρόπουλος έχει σοβαρές ελπίδες αν λάβουμε υπόψη κιόλας ότι πριν από λίγες ημέρες νίκησε για την Μπουντεσλίγκα τον Γερμανό πρωταθλητή Ρούεν Φίλους, που έχει ίδιο στυλ παιχνιδιού.

Ο Γκιώνης τέθηκε αντιμέτωπος με τον Φανμπό Μενγκ από τη Γερμανία, ο οποίος είχε δώσει ήδη το πρωί νικηφόρο ματς για τον 1ο γύρο. Ο πρωταθλητής μας (νούμερο 46 στον κόσμο) ήταν φαβορί κόντρα στον αριστερόχειρα αντίπαλο (Νο 318) αλλά επιβεβαίωσε δύσκολα τις προβλέψεις. Έχασε το 1ο σετ και βρήκε γρήγορα πολύ καλό ρυθμό και διάφορα χτυπήματα που μπέρδεψαν τον Μενγκ. Πήρε τρία σετ με διαφορά, έχασε το 5ο στην παράταση και μετά τα μέσα του 6ου σετ ήταν ξανά πολύ αποτελεσματικός σε άμυνα και επίθεση (7-11, 11-7, 11-3, 11-5, 11-13, 11-7). Αύριο στον 3ο γύρο αντιμετωπίζει τον Ούγγρο Μπένσε Μαγιόρος.

Τους αγώνες των Ελλήνων αθλητών στο δυνατό όπεν είχε αρχίσει νωρίς το μεσημέρι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Για τον 1ο προκριματικό γύρο του απλού γυναικών η 16άχρονη πρωταθλήτρια έκανε την προσπάθειά της απέναντι στην κορυφαία Τσέχα της παγκόσμιας κατάταξης, τη Χάνα Ματέλοβα και είχε κάποια πολύ καλά διαστήματα. Εν τέλει κάμφθηκε με 4-0 σετ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια (5-11, 8-11, 6-11, 9-11). Η Ματέλοβα είναι αυτόν τον μήνα στο νούμερο 48 του κόσμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ