Πανελλήνιο ρεκόρ και πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ο Εγγλεζάκης

Ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 800μ ελεύθερο στο διεθνές μίτινγκ «Golden Tour Camille Muffat», πιάνοντας το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.


Πανελλήνιο ρεκόρ και πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ο Εγγλεζάκης | to10.gr

Με μία εκπληκτική εμφάνιση στα 800μ. ελεύθερο, ο Κώστας Εγγλεζάκης «έγραψε ιστορία» στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου διεξάγεται το διεθνές μίτινγκ κολύμβησης της σειράς «Golden Tour Camille Muffat».

Κόπηκε η... πλάκα στο Σαββιδοτεχνείο

Ο 19χρονος πρωταθλητής του ΑΝΟ Γλυφάδας τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 7:51.27, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του Σπύρου Γιαννιώτη (7:55.67), που κρατούσε από τις 15 Αυγούστου 2008 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (ο θρύλος της ελληνικής κολύμβησης είχε σημειώσει αυτή την επίδοση στο πέρασμά του στην κούρσα των 1.500μ., όπου επίσης είχε σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ).

Ο Εγγλεζάκης μπορεί να έχασε την πρώτη θέση της κούρσας από τον Τυνήσιο Αγιούμπ Χαφναουί (7:50.31), όμως επιστρέφει από τη Γαλλία έχοντας στις αποσκευές του το πολύτιμο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού έπιασε το υψηλό όριο που έχει θέσει η FINA (7:54.31).

Παράλληλα, εξασφάλισε τη συμμετοχή του και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Μάιο στη Βουδαπέστη.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ