Διαφήμιση για το τραμπολίνο και για την Περαία το 7ο Διεθνές Κύπελλο «Αίας Θερμαϊκού»

Διαφήμιση για το τραμπολίνο και για την Περαία το 7ο Διεθνές Κύπελλο «Αίας Θερμαϊκού»

Στη μοναδική, για τα ελληνικά δεδομένα, γιορτή του νεότερου Ολυμπιακού αθλήματος της γυμναστικής συμμετείχαν συνολικά 200 αθλητές και αθλήτριες του τραμπολίνο από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ηλικίας 8 έως 25 ετών, που πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα με τις «υψηλές πτήσεις» τους.

Η ομορφιά του τραμπολίνο πλημμύρισε τη Θεσσαλονίκη και το ΔΑΚ Περαίας, όπου για 7η χρονιά φιλοξενήθηκε το Διεθνές Κύπελλο «Αίας Θερμαϊκού», το Σαββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου, με την συμμετοχή πολλών πρωταθλητών των Εθνικών ομάδων, αλλά και ανερχόμενων ταλέντων όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Στη μοναδική, για τα ελληνικά δεδομένα, γιορτή του νεότερου Ολυμπιακού αθλήματος της γυμναστικής συμμετείχαν συνολικά 200 αθλητές και αθλήτριες του τραμπολίνο από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ηλικίας 8 έως 25 ετών, που πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα με τις «υψηλές πτήσεις» τους.

Το Διεθνές Κύπελλο Τραμπολίνο «Αίας Θερμαϊκού» διοργανώνεται από τον ομώνυμο αθλητικό σύλλογο κάθε χρόνο από το 2014, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Για τους εκπροσώπους των Εθνικών ομάδων αποτέλεσε την πρώτη επίσημη παρουσίαση των καινούργιων προγραμμάτων τους, τα οποία φιλοδοξούν να τελειοποιήσουν ενόψει του προσεχούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Γκέτεμποργκ, 7-10 Μαΐου).

Εκτός, όμως, από ευκαιρία διάδοσης του αθλήματος του τραμπολίνο, ο συγκεκριμένος θεσμός αποτελεί επίσης ένα ξεχωριστό υπόδειγμα ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, καθώς αναδεικνύει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού με τον καλύτερο τρόπο.

Τα εύσημα απένειμαν στους διοργανωτές για όλα τα παραπάνω η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής και ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την Τελετή Έναρξης των αγώνων, όπως επίσης το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Καπνίδης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού Παναγιώτης Τροκάνας, ο Πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δημήτρης Πασχαλιάς, η Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Περαίας Άννη Βουλγαράκη και άλλα στελέχη της τοπικής δημοτικής αρχής.

«Η επιτυχία της φετινής διοργάνωσης, που όπως μας είπαν οι συμμετέχουσες ομάδες ήταν καλύτερη από κάθε άλλη φορά, μας γεμίζει ικανοποίηση και δύναμη, ώστε η αυτή η γιορτή να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο. Ευχαριστούμε θερμά την Ε.Γ.Ο., τον Δήμο Θερμαϊκού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όλους τους υποστηρικτές και τους χορηγούς μας, που χάρη στη βοήθειά τους μπορούμε να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα», δήλωσε η Πρόεδρος του διοργανωτή Αίαντα Θερμαϊκού, Σταυρούλα Χατζηθεοδώρου.

Παράλληλα, εξέφρασε την ευχή να αποκτήσει πολύ σύντομα ο σύλλογός της έναν χώρο προπόνησης που θα καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες και των τριών τμημάτων (Τραμπολίνο, Ενόργανης και Γυμναστικής για Όλους) και θα δώσει νέα πνοή στο έργο που επιτελείται εκεί:
«Στον σύλλογό μας έχουμε περίπου 300 παιδιά, τα οποία διδάσκονται τις αξίες της Γυμναστικής και του ευ αγωνίζεσθαι. Οι συνθήκες προπόνησής τους δεν είναι οι ιδανικές, ωστόσο ευελπιστούμε ότι με την συμπαράσταση της τοπικής δημοτικής αρχής θα μπορέσουμε σύντομα να αποκτήσουμε στην Περαία ένα προπονητήριο αντάξιο των αναγκών και των προσδοκιών μας. Θα είναι ό,τι καλύτερο για τη νεολαία της περιοχής μας και θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με ακόμα περισσότερη διάθεση για δημιουργία».

Στο αγωνιστικό σκέλος, νικητής στο ατομικό τραμπολίνο ανδρών αναδείχθηκε ο Μάριος Γράψας (Α.Σ. Αριάδνη Περιστερίου), υποσκελίζοντας από τον Απόστολο Παπαδάτο (Α.Σ. Αριάδνη Περιστερίου) και τον Γιάννη Τοπτίδη (Δ.Α.Σ. Δραπετσώνας), ενώ στο ατομικό τραμπολίνο γυναικών επικράτησε η Χριστίνα Δημητρακοπούλου του Γ.Α.Σ. Αλέξανδρος, μπροστά από την Κωνσταντίνα Λαλιώτη του ίδιου σωματείου.
Άτυχη στάθηκε η πρωταθλήτρια του διοργανωτή συλλόγου Αντωνία Σακελλαρίδου, η οποία δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω ελαφρού τραυματισμού στην τελευταία προπόνηση.

Εξάλλου, στο σύνθετο ομαδικό, το βραβείο του κορυφαίου συλλόγου κέρδισε βάσει των συνολικών διακρίσεων των αθλητών του ο Αστέρας Πεύκης, με δεύτερο τον «οικοδεσπότη» Αίαντα Θερμαϊκού και τρίτο τον Γ.Α.Σ. Αλέξανδρος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ