Τσανικίδης: «Δεν έπρεπε να αρχίσει το προολυμπιακό»

Τσανικίδης: «Δεν έπρεπε να αρχίσει το προολυμπιακό»

Εξοργισμένος με τη στάση της οργανωτικής επιτροπής του ευρωπαϊκού προολυμπιακού τουρνουά της πυγμαχίας είναι o Ελληνας πρωταθλητής.

Εξοργισμένος με τη στάση της οργανωτικής επιτροπής του ευρωπαϊκού προολυμπιακού τουρνουά της πυγμαχίας, που ολοκληρώνεται αιφνιδίως απόψε στο Λονδίνο (οκτώ ημέρες πριν την επίσημη λήξη του), εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Αλέξανδρος Τσανικίδης.

Ο πυγμάχος του Ολυμπιακού, αύριο (17/3) θα έδινε τον κρισιμότερο αγώνα του στη διοργάνωση για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάτι που θα πρέπει να περιμένει μέχρι τα τέλη Μαίου ή τον Ιούνιο, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες με την πανδημία.

«Δεν έπρεπε να ξεκινήσει καθόλου αυτό το προολυμπιακό τουρνουά, όπως έγινε και με το παναμερικανικό . Έπρεπε ν` αναβληθεί. Όμως, ήρθαμε, μας πήραν τα χρήματα που απαιτούνταν για να είμαστε παρόντες στη διοργάνωση και τώρα, μας εγκατέλειψαν, αφήνοντάς μας να ψάχνουμε εισιτήρια επιστροφής στην πατρίδα. Μας έφεραν εδώ να ρισκάρουμε την υγεία μας και τώρα, σφυρίζουν αδιάφορα, λέγοντάς μας `γυρίστε πίσω μόνοι σας`. Πρέπει κάποιος να λάβει μέτρα γι` αυτήν την συμπεριφορά των διοργανωτών», είπε ο Τσανικίδης.

Ήδη η ελληνική αποστολή, ψάχνει εισιτήρια επιστροφής στην πατρίδα, κάτι που αυτή τη στιγμή φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο, αφού λόγω των λιγοστών πτήσεων λόγω κοροναϊού, η εύρεση εισιτηρίου μοιάζει με την αναζήτηση του πρώτου αριθμού του Λαχείου!

«Τόσο εγώ όσο και η υπόλοιπη ελληνική αποστολή είμαστε τρομοκρατημένοι. Γιατί, οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν δευτερεύουσα σημασία μπροστά στην υγεία. Η υγεία είναι πάνω απ` όλα τα αγαθά. Σκέφτομαι την οικογένειά μου που περιμένει πίσω στην πατρίδα και το γεγονός ότι θα πρέπει να παραμείνω απομονωμένος για διάστημα τουλάχιστον 10 ημερών», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τσανικίδης, ο οποίος όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής, μετέβησαν στο Λονδίνο αποφασισμένα για να διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Μας είπαν ότι το προολυμπιακό τουρνουά, όποτε γίνει αυτό, θα ξεκινήσει από το σημείο που σταμάτησε. Φημολογείται ότι θα γίνει τέλη Μαίου ή τον Ιούνιο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Όμως αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να επιστρέψουμε στην Ελλάδα πριν από την Τετάρτη, οπότε και λέγεται ότι θα κλείσουν τα αεροδρόμιο. Όσο το δυνατόν πιο σύντομα, τόσο το καλύτερο. Θέλω να δω την οικογένειά μου και να μείνω σπίτι μου όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες. Εύχομαι να μην αργήσει να έρθει αυτή η στιγμή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ