Δίβαρη: «Στόχος για το 2018 η πρόκριση στο Τόκιο»

Δίβαρη: «Στόχος για το 2018 η πρόκριση στο Τόκιο»

Η Κατερίνα Δίβαρη έκανε ένα μίνι απολογισμό για το 2017, μίλησε για την κορυφαία στιγμή της, ενώ έθεσε ως στόχο για τη νέα χρονιά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια U17 του 2016 στην κατηγορία RS:X της ιστιοπλοΐας, Κατερίνα Δίβαρη, προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Δανίας, καθώς και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, όπου έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της.

Η νεαρή αθλήτρια μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τους στόχους της ενόψει της νέας χρονιάς, ενώ έκανε κι έναν μίνι απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεμάτο προκλήσεις 2018 με τον μεγαλύτερο στόχος της να έχει θέσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Κατερίνας Δίβαρη:

Κατερίνα, το 2017 τελείωσε με σημαντικές επιτυχίες για σένα. Τι είναι αυτό που έχεις αποκομίσει;

«Αυτή η χρονιά ήταν αρκετά σημαντική για μένα. Αθλητικά ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Κατάφερα να έχω και μια διεθνή διάκριση. Μια δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που μου έδωσε την πρόκριση για την Ολυμπιάδα Νεότητας. Το σημαντικό επίσης ήταν ότι δεν είχα και πολλούς τραυματισμούς».

Φαντάζομαι ότι η κορυφαία στιγμή για σένα ήταν το μετάλλιο στο Παγκόσμιο…

«Ναι, σίγουρα είναι μεγάλη τιμή. Αυτή η διάκριση μου δίνει μεγάλο κίνητρο για τη συνέχεια. Είχα δουλέψει πολύ γι’ αυτή την επιτυχία».

Για το 2018 τι στόχους έχεις θέσει;

«Οι στόχοι μου είναι η διεκδίκηση της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στη Δανία. Από εκεί και πέρα, είναι η Ολυμπιάδα Νεότητας που θα γίνει στο Μπουένος Άιρες. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Το γεγονός ότι συμμετάσχεις στο charity 4u σε έχει βοηθήσει;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι κάτι που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Οι προσπάθειες αυτών των ανθρώπων που με στηρίζουν εμένα, αλλά και τους άλλους αθλητές είναι τεράστια. Θα μπορούσα να πω ότι μου ήρθε τη στιγμή που το χρειαζόμουν όσο τίποτα άλλο και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό και τους ευχαριστώ πάρα πολύ».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες νεότητας είναι μακριά και ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Όχι, δεν είναι πολύ μακριά. Έχω ξεκινήσει την προετοιμασία μου. Είμαι χαρούμενη και προπονούμαι. Ο στόχος μου είναι να διεκδικήσω ένα μετάλλιο».

Τέλος, την περίοδο των εορτών συνεχίζετε τις προπονήσεις;

«Ναι, δεν σταματάμε καθόλου τις προπονήσεις. Συνεχίζουμε και δουλεύουμε σκληρά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ