Η Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας έστειλε επιστολή στον Αυγενάκη και ζητάει οικονομική βοήθεια

Η Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας έστειλε επιστολή στον Αυγενάκη και ζητάει οικονομική βοήθεια

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έστειλε επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη επισημαίνοντας του τις σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι Ναυτικοί Όμιλοι της περιφέρειας

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έστειλε επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη επισημαίνοντας του τις σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι Ναυτικοί Όμιλοι της περιφέρειας, και κυρίως των παραμεθορίων περιοχών, όταν με το καλό, και μετά από καιρό, θα αρχίσει να αίρεται το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΙΟ, οι Όμιλοι, που είναι τα κύτταρα του αθλητισμού και έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα με τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, για να μείνουν ζωντανοί μετά την κρίση θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικά μέτρα επανεκκίνησης, αλλά και ετήσια επιχορήγηση που έχει διακοπεί εδώ και πολλά χρόνια.

Στην επιστολή της ΕΙΟ στον κ. Αυγενάκη, μεταξύ άλλων, αναφέρονται:

Κύριε Υπουργέ,
Κατ΄αρχάς σας ευχαριστούμε θερμά για τις πασχαλινές ευχές και σας συγχαίρουμε για τα αντανακλαστικά που επιδείξατε ώστε να συμπεριληφθούν και τα αθλητικά Σωματεία στις κατηγορίες που δικαιούνται τα μέτρα στήριξης της Ελληνικής Κυβέρνησης, λόγω της επιβολής από το Κράτος από 13/03/2020 του μέτρου της διακοπής λειτουργίας τους για την αντιμετώπιση του covid-19 .

Ωστόσο στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τις σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι Ναυτικοί Όμιλοι της περιφέρειας ,και κυρίως των παραμεθορίων περιοχών, όταν με το καλό, και μετά από καιρό ,θα αρχίσουν να αίρονται τα μέτρα αυτά.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία μας έτσι κι αλλιώς έδιναν καθημερινές μάχες, σε διάφορα πεδία μεταξύ των οποίων και στο οικονομικό, για μπορέσουν να επιτελέσουν το σημαντικό έργο τους, αφού αποτελούν τα βασικά κύτταρα του αθλητισμού, από αυτά ξεκινά η προσπάθεια να έλθουν τα παιδιά στην Ιστιοπλοΐα , να μείνουν, να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν το άθλημα, να κερδίσουν τις φοβίες τους και να διεκδικήσουν τη νίκη με ευγενή άμιλλα. Γιατί κανείς και καμία δεν γίνονται πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, και πολύ περισσότερο Ολυμπιονίκες, από παρθενογένεση.
Χρειάζεται πολύ δουλειά στην αρχή από το σωματείο και εν συνεχεία από την Ομοσπονδία για να έλθουν οι νίκες και τα μετάλλια.

Για να μείνουν, λοιπόν, ζωντανοί μετά την κρίση οι Ναυτικοί Όμιλοι που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα με τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων τους προτείνουμε τα εξής:

1. Τα οικονομικά μέτρα επανεκκίνησης για τις επιχειρήσεις να ισχύσουν κατ΄ αναλογίαν και για τους Ομίλους ώστε να είναι δυνατή η επαναλειτουργία τους. Ξέρουμε ότι δυστυχώς τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, τουλάχιστον στην αρχή, ωστόσο δεν επιτρέπεται στην Πολιτεία να αφήσει τα σωματεία να «πεθάνουν», γιατί έτσι θα σβήσει και ο Ελληνικός αθλητισμός και θα κάνει πολλά χρόνια να ξανασηκώσει κεφάλι.
2. Να επανέλθει οπωσδήποτε η επιχορήγηση προς τα σωματεία (η οποία έχει διακοπεί εδώ και αρκετά χρόνια), αρχής γενομένης από τα σωματεία των παραμεθορίων περιοχών, εν συνεχεία της περιφέρειας και στο τέλος των σωματείων του Κέντρου με συγκεκριμένα κριτήρια που θα θεσπιστούν σε συνεργασία με την Ομοσπονδία.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι βέβαιο ότι κανένας δεν θα βγει αλώβητος από αυτήν την κρίση, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε και κανέναν στην τύχη του. Η Ελληνική Ιστιοπλοΐα κάθε χρόνο φέρνει στην Πατρίδα 25- 30 μετάλλια Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά όπως διαπιστώσατε και εσείς από το πρόγραμμα ΧΕΙΛΩΝ, όπου η Ομοσπονδία μας καταλαμβάνει τη 2η θέση ως προς τις διακρίσεις , ενώ η αναγνώρισή της από την Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Κοινότητα είναι δεδομένη. Ναυτικοί Όμιλοι και Ομοσπονδία θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν αυτήν την σπουδαία παράδοση. Ελπίζουμε ότι και η Πολιτεία και εσείς προσωπικά θα συνδράμετε αποφασιστικά σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ