H Ferrari απειλεί να αποχωρήσει από τη Formula 1!

H Ferrari απειλεί να αποχωρήσει από τη Formula 1!

Ένα «διαζύγιο» που κανείς δεν διανοείται είναι πιθανόν να συμβεί στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Ferrari αποτελεί συνώνυμο της Formula 1 και για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα ήταν αδιανόητο η μία χωρίς την άλλη. Ωστόσο, το σενάριο του «διαζυγίου» είναι καθ’ όλα υπαρκτό, όπως υποστηρίζει η ισπανική εφημερίδα Marca.

Οι λιγότερο ισχυρές ομάδες της F1 έχουν ζητήσει νέα μείωση του ανώτατου ορίου στο μπάτζετ, προκειμένου να αυξηθεί ο ανταγωνισμός. Η διοργανώτρια αρχή εξετάζεται το ενδεχόμενο να μειώσει το ποσό από τα 160 εκατομμύρια ευρώ στα 135 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που βρίσκει κάθετα αντίθετη τη Ferrari.

Ο επικεφαλής της «Σκουντερία», Ματίας Μπινότο, εξέφρασε ανοιχτά τις αντιρρήσεις του και τόνισε ότι η ομάδα του αναζητήσει εναλλακτικές: «Η μείωση του ανώτατου ορίου του προϋπολογισμού στα 135 εκατομμύρια ευρώ είναι πολύ απαιτητική σε σύγκριση με αυτό που καθιερώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, δηλαδή τα 160 εκατομμύρια ευρώ. Είναι κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς σημαντικές θυσίες, ειδικά σε ανθρώπινους πόρους. Εάν θέλουν να το μειώσουν περαιτέρω, ίσως αυτό θα μας έδινε τη δυνατότητα να αναζητήσουμε άλλες επιλογές για να δείξουμε το DNA του ανταγωνισμού μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ferrari είναι η μόνη που συμμετέχει ανελλιπώς στους αγώνες της F1 από το 1950 και τυχόν αποχώρηση της, θα έπληττε το brand.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ