Θηβαίου: «Έχω εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα»

Θηβαίου: «Έχω εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα»

Η υπεύθυνη του αθλήματος της καλλιτεχνικής κολύμβησης στη χώρα μας μίλησε για την Εθνική ομάδα και τους στόχους της.

Η Μαρία Θηβαίου, υπεύθυνη του αθλήματος της καλλιτεχνικής κολύμβησης στη χώρα μας, εκφράζεται για την Εθνική ομάδα και τους μεγάλους στόχους που έχει.

Η κυρία Θηβαίου προβαίνει στις κάτωθι αναφορές μετά την συμπλήρωση 10 ημερών από την επανέναρξη των προπονήσεων, που γίνονται στο ΟΑΚΑ.

Η Εθνική ομάδα έχει ως προτεραιότητα την συμμετοχή της, για πρώτη φορά, στους Ολυμπιακούς αγώνες. Για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα θα πρέπει να ανταποκριθεί στην πρόκληση του προολυμπιακού τουρνουά που μετατέθηκε για τον Μάρτιο του 2021.

Στις δηλώσεις της η Μαρία Θηβαίου εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στα κορίτσια που απαρτίζουν σήμερα την Εθνική ομάδα, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος.

«Έχω εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα. Είναι ένα νέο συγκρότημα, αφού αρκετά από τα μέλη του, βρίσκονται τα δύο τελευταία χρόνια μαζί. Έχουν όμως αποδείξει ότι μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις καλύτερες δυνάμεις του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πέρσι, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας, καταλάβαμε την όγδοη θέση στην κατάταξη».

Η κυρία Θηβαίου εκφράζει αισιοδοξία για την συμμετοχή της ομάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες.

«Ο ρόλος μας είναι δύσκολος αλλά είμαι αισιόδοξη. Εάν διατηρήσουμε την θέση που καταλάβαμε πέρσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα προκριθούμε στην Ολυμπιάδα».

Τα μέλη της Εθνικής ομάδας καταβάλουν τεράστια προσπάθεια. Πριν την διακοπή των προπονήσεων λόγω κορονοϊού έκαναν προπόνηση καθημερινά για 12 ολόκληρες ώρες.

« Η καλλιτεχνική κολύμβηση απαιτεί κολυμβητική, χορευτική και ακροβατική ικανότητα. Τα κορίτσια καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες και έχουν την στήριξη ενός επιστημονικού δυναμικού που βρίσκεται κοντά τους. Εμείς είμαστε πιο πολλές ώρες μαζί απ’ ότι η μητέρα και ο πατέρας τους. Έχουμε την ηθική υποχρέωση να τα στηρίξουμε και να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα τους».

Η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης είναι ίσως η μόνη που δεν σταμάτησε τις προπονήσεις, φυσικά έξω από το νερό, κατά τη διάρκεια των δεινών περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

«Κάναμε δύο προπονήσεις την ημέρα διαδικτυακά. Είχαμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα και να μπούμε σε λεπτομέρειες αναφορικά με την ατομική προπόνηση των αθλητριών. Επίσης κάναμε τηλεδιασκέψεις με άλλες εθνικές ομάδες και ωφεληθήκαμε αρκετά. Η σκληρή δουλειά είναι το κύριο χαρακτηριστικό της επιτυχίας ενός πρωταθλητή. Κατά την προσωπική μου άποψη το ταλέντο παίζει κατά 30% ρόλο στην επιτυχημένη καριέρα του και το 70% οφείλεται στη δουλειά».

Η κυρία Θηβαίου αναφέρεται επίσης και στον μοναδικό διεθνή αγώνα που πραγματοποιείται στην χώρα μας και όποιος, μετά από μεγάλες προσπάθειες, είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί το 2021, μέσα στον Ιανουάριο, προκειμένου να αποτελέσει ένα δυνατό τεστ ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής στο προολυμπιακό τουρνουά. Αναφέρεται στο Hellas Beetles που ματαιώθηκε τον Απρίλιο λόγω της πανδημίας.

«Θα είναι μεγάλο το όφελος για την Εθνική μας, αλλά και για άλλα συγκροτήματα που θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση, προκειμένου να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει των μεγάλων υποχρεώσεων του 2021».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ